Stany Crets, Eva Brems en Bert Kruismans in finale 'De Allerslimste Mens'

woensdag 26 januari 2011

Wat een halve finale, woensdagavond op Eén. 'De Allerslimste Mens' heeft zijn rare kronkels van zijn format weer bewezen. Het gaat duidelijk niet alleen om 'de slimste' te zijn, maar vooral om het spel 'slim' te spelen. En vooral in dat laatste was Stany Crets bijzonder handig. Exit Ben Crabbé dus, die nochtans het vuur aan de schenen van Bert Kruismans legde.

Voor het eerst kreeg Bert Kruismans wat weerwerk in 'De Allerslimste Mens ter Wereld'. Heel even leek het erop dat Ben Crabbé zich automatisch kon plaatsen voor de grote finale. Maar uiteindelijk zette Bert Kruismans de kroon op het werk en stuurde hij Crabbé en Crets naar het finalespel.


Ben Crabbé was gewaarschuwd. Zijn tegenstrever, Stany Crets en in deze halve finale nochtans duidelijk het zwakke broertje, zou het finalespel zeer geslepen en tactisch spelen. En die voorspelling werd ook werkelijkheid. Ben Crabbé begon nochtans met bijna dubbel zoveel seconden, toch was Stany Crets hem te slim af. Exit Ben Crabbé, die naar eigen zeggen 'slecht' gespeeld had. Een onterecht en streng verdict voor zichzelf, dat vond ook presentator Erik Van Looy.

Donderdagavond weet Vlaanderen wie er met de titel aan de haal gaat. Eva Brems neemt het dan op tegen Bert Kruismans en Stany Crets.

Wie wordt volgens u 'De Allerslimste Mens ter Wereld'? Eva, Stany, of Bert?
Stem NU op jouw favoriet in onze POLL!


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra

DOSSIER: De Allerslimste Mens Ter Wereld (2010-2011)

volledig dossier
dasm

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt Eén terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Léon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen café 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich heroïsch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op Eén.

Dossiers