Rel na 'Sterren op de Dansvloer': gemeenteraad geschorst

zaterdag 27 maart 2010

De eerste danspasjes van Sp.a-politicus Wouter Van Bellingen tijdens 'Sterren op de Dansvloer' zijn niet onopgemerkt gebleven. Op het kleine scherm trok zijn dansstijl de aandacht, maar in zijn thuishaven Sint-Niklaas schitterde Van Bellingen vooral door zijn afwezigheid op de gemeenteraad.

Als schepen van jeugd in Sint-Niklaas werd Van Bellingen vrijdagavond om 19.00 uur verwacht op de gemeenteraad. Maar Van Bellingen zat op dat moment in Vilvoorde, waar hij zich opwarmde voor de openingsshow van het vtm-programma 'Sterren op de Dansvloer'.


En dat viel niet in goede aarde bij zijn collega's van de meerderheid in de gemeenteraad. De CD&V-gemeenteraadsleden vroegen dan ook een schorsing van de gemeenteraad. 'Wij wisten niet dat hij er niet zou zijn, want de schepen had niets laten weten', aldus CD&V.

Burgemeester Freddy Willockx zat verveeld met de afwezigheid van zijn schepen. Hij probeerde Van Bellingen nog te contacteren, maar die was onbereikbaar.  Hij verklaarde dat hij eerstdaags een gesprek zal hebben met Van Bellingen.

'We moeten de zaak niet opblazen, maar het is duidelik dat de gemeenteraad de baas is van de schepen', benadrukte Willockx nog.

Dubbele pech dus voor Wouter Bellingen want ook de jury van 'Sterren op de Dansvloer' was niet mild. Zijn dansavontuur zou wel eens heel snel voorbij kunnen zijn.

Bron: De Standaard/Deredactie.be

TV-Visie POLL: Wie is de beste danser van 'Sterren op de Dansvloer'?


Lees ook:
Schrijf je NU in voor onze gratis nieuwsbrief: TV-Visie Extra
'Sterren op de Dansvloer' gemist?

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 2010 (vtm)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers