Regio: tvbrussel geeft kijkers 'Vrij Podium'

dinsdag 7 november 2006

In "Vrij Podium" wordt de antenne opengesteld voor relevante maatschappelijke groepen uit de samenleving. De Marokkaanse gemeenschap in Brussel krijgt de eer om de aftrap te geven voor het project met een rubriek onder de naam "Arabesk".

&


nbsp;"Vrij Podium" is een vorm van burgertelevisie waarbij onze middelen en know how ter beschikking staan van groepen uit de samenleving die zichzelf in de picture willen plaatsen en daartoe binnen de klassieke media onvoldoende kansen krijgen. Het project put zijn inspiratie uit buitenlandse voorbeelden en sluit aan bij de studie "Media in Beweging" van de Koning Boudewijnstichting. Daarin wordt gepleit voor meer burgerparticipatie in de media. Het is de bedoeling dat naast de Marokkaanse ook andere gemeenschappen op termijn de kans krijgen om zichzelf via het medium televisie in de schijnwerper te plaatsen.

tvbrussel wenst de integratie van de Marokkaanse gemeenschap te bevorderen door actieve Marokkaanse burgers de kans te bieden het medium televisie te gebruiken om over zichzelf te vertellen. Daartoe is samengewerkt met Mohammed Tijiine die met de VZW Citoyenneté Plus binnen de Marokkaanse gemeenschap sinds lange tijd actief is op het vlak van de integratie. De rubriek Arabesk is dus geen redactioneel product van tvbrussel, ze werd volledig geconcipieerd en geproduceerd door de groep rond Mohammed Tijiine. Tvbrussel behoudt wel een zekere controle in de zin dat de zender erover zal waken dat de rubriekje op het "Vrij Podium" conform de Belgische mediawetgeving is en niet misbruikt wordt om aan politieke of ander vormen van propaganda te doen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers