Raad van Bestuur geeft groen licht voor gesprekken besparingsplan VRT

dinsdag 30 maart 2010

De Raad van Bestuur van de VRT geeft de directie een mandaat om de onderhandelingen over het besparingsplan op te starten. Het uitgangspunt daarbij blijft een besparing van 65 miljoen euro. Indien er zich tijdens het verloop van de onderhandelingen nieuwe mogelijkheden aandienen moet de directie daarmee rekening houden. De Raad heeft de directie ook een mandaat gegeven om de uitstroomvoorstellen voor het personeel te onderhandelen met de vakbonden.

De directie moet de Raad van Bestuur regelmatig inlichten over het verloop van de
onderhandelingen. Een definitieve beslissing over het besparingsplan zal de Raad pas
nemen op basis van een uiteindelijk voorstel van de directie, na deze onderhandelingen.

De Raad geeft de directie dus de opdracht om samen met de vakbonden sociaal rechtvaardige maatregelen uit te werken en mogelijke alternatieven te bekijken voor de
uitstroomvoorstellen die nu op tafel liggen. Het mag echter niet gaan om ontslagen omwille van de besparingen en er moet ook uitzicht zijn op nieuwe instroom.

De Raad van Bestuur stelt dat om de VRT in de toekomst te kunnen versterken het nu noodzakelijk is om besparingsmaatregelen te nemen, zeker gezien de huidige budgettaire situatie. De Raad zal zich bij de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst ten volle inzetten om de diversiteit, de kwaliteit en de performantie van het VRT-aanbod te waarborgen en in de toekomst te versterken.Lees ook:
Vakbonden VRT willen minder besparen
'Niet besparen op muzikaal aanbod VRT'

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers