Profliga rekent op 80 miljoen euro voor tv-rechten

maandag 24 maart 2008

De profliga heeft de uitzendrechten voor het Belgisch voetbal opgedeeld in 7 loten. Tot 8 mei kan er geboden worden. De profliga rekent minstens op een verdubbeling van het huidge contract met Belgacom TV. Sommigen hopen zelfs op 80 tot 100 miljoen euro. Momenteel betaalt Belgacom 36 miljoen euro per seizoen.

B


innen het totaalpakket van uitzendrechten zitten de competitiewedstrijden van de Jupiler League, de Tweede Nationale Afdeling, de Multifoot, de Super Cup en het jaarlijks Gala van de profvoetballer. De nieuwe uitzendrechten worden verkocht voor de seizoen 2008-2009, 2009-2010 en 2010-2011.

  • Lot 1: De rechtstreekse en exclusieve uitzending van de pick 1, de belangrijkste wedstrijd van een competitiedag in eerste klasse, en van de pick 3.
  • Lot 2 : De rechtstreekse en exclusieve uitzending van de pick 2.
  • Lot 3: De rechtstreekse en exclusieve uitzending van de overige Jupiler-Leaguewedstrijden in pay-per-view, de multifoot van diezelfde wedstrijden en een magazine van 60 minuten op de vooravond van de speeldag.
  • Lot 4: Een magazine met de samenvattingen van alle wedstrijden.
  • Lot 5: Een magazine op maandagavond.
  • Lot 6: De rechtstreekse en exclusieve uitzendingen van de Super Cup en het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Enkel bestemd voor de algemene Belgische zenders.
  • Lot 7: De rechtstreekse en exclusieve uitzendingen van maximaal 10 wedstrijden van tweede klasse en van de eindronde in multifoot of van de beslissende wedstrijd.

Loten 4, 5 en 6 zijn exclusief voorbehouden voor de algemene Belgische zenders. Er kan geboden worden tot 8 mei, één dag later zou de definitieve beslissing over de toekenning moeten vallen.

Bron: Het Nieuwsblad

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Thomas Vanderveken (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

'Alleen Elvis' sluit het seizoen af in stijl, met een van populairste én grappigste vrouwen van Vlaanderen: Maaike Cafmeyer. De jonge, verlegen Maaike droomt er eerst van om vroedvrouw te worden of lerares godsdienst, maar het wordt toch actrice. Ze begint in het theater, maar doorbreken naar het grote publiek doet ze via televisie en haar onweerstaanbare rol in het komische programma 'Het Geslacht De Pauw'. Het bezorgt haar populariteit en het imago van 'zotte doos' terwijl ze evenzeer een stille kant heeft. Haar man is professioneel cellist en samen met hun twee dochters musiceren vindt ze erg belangrijk. Ze heeft ook een nostalgische kant waarin ze het leven niet altijd als een cadeau ziet. 'Dat vrolijke blondje is dan misschien niet mijn natuurlijke staat, het maakt wel deel van me uit. Als je voor niemand een bedreiging vormt, ben je altijd veilig'.

'Alleen Elvis Blijft Bestaan', om 22.00 uur op Canvas.

Dossiers