Profliga beslist: voetbalcontract naar Belgacom TV

dinsdag 3 juni 2008

De kogel is door de kerk, telecomgroep Belgacom heeft de uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie binnengehaald. De Profliga gaat in op het bod van 44,7 miljoen euro dat Belgacom samen met de VRT/RTBF per seizoen op tafel legt. De voetbalclubs rekenden eerder op minstens 50 miljoen euro per seizoen.

A


bonnees van Belgacom TV blijven dus ook de volgende 3 jaren verzekerd van het Belgisch voetbal. Ook voor de kijkers van de VRT en de RTBF verandert er niets. De openbare omroepen blijven in het weekend hun magazine 'Studio 1' uitzenden.

Eerder had de Profliga, de vereniging van alle professionele voetbalclubs, lang geaarzeld om in te gaan op het bod van Belgacom. De clubs hadden immers hun hoop gezet op een budget van 50 miljoen euro per seizoen. Na twee weken uitstel lijkt er nu toch eindelijk unanimiteit gevonden tussen alle leden van de Profliga.

Voor 44,7 miljoen euro gaan de uitzendrechten dus naar Belgacom. De openbare omroepen betalen 8 miljoen euro voor hun deel van het pakket.

Nu kan de strijd tussen de tv-producenten losbarsten. Belgacom gaat via een offerteaanvraag nog op zoek naar een audiovisuele partner voor de productie van het voetbal. Tot nu was dit uitbesteed aan Woestijnvis, maar ondertussen geraakte ook al bekend dat ook productiehuis Eyeworks interesse heeft. In Nederland haalde Eyeworks de productie van de Nederlandse competitie al binnen.

Bron: De Tijd

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers