Profliga beslist: voetbalcontract naar Belgacom TV

dinsdag 3 juni 2008

De kogel is door de kerk, telecomgroep Belgacom heeft de uitzendrechten van de Belgische voetbalcompetitie binnengehaald. De Profliga gaat in op het bod van 44,7 miljoen euro dat Belgacom samen met de VRT/RTBF per seizoen op tafel legt. De voetbalclubs rekenden eerder op minstens 50 miljoen euro per seizoen.

A


bonnees van Belgacom TV blijven dus ook de volgende 3 jaren verzekerd van het Belgisch voetbal. Ook voor de kijkers van de VRT en de RTBF verandert er niets. De openbare omroepen blijven in het weekend hun magazine 'Studio 1' uitzenden.

Eerder had de Profliga, de vereniging van alle professionele voetbalclubs, lang geaarzeld om in te gaan op het bod van Belgacom. De clubs hadden immers hun hoop gezet op een budget van 50 miljoen euro per seizoen. Na twee weken uitstel lijkt er nu toch eindelijk unanimiteit gevonden tussen alle leden van de Profliga.

Voor 44,7 miljoen euro gaan de uitzendrechten dus naar Belgacom. De openbare omroepen betalen 8 miljoen euro voor hun deel van het pakket.

Nu kan de strijd tussen de tv-producenten losbarsten. Belgacom gaat via een offerteaanvraag nog op zoek naar een audiovisuele partner voor de productie van het voetbal. Tot nu was dit uitbesteed aan Woestijnvis, maar ondertussen geraakte ook al bekend dat ook productiehuis Eyeworks interesse heeft. In Nederland haalde Eyeworks de productie van de Nederlandse competitie al binnen.

Bron: De Tijd

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers