Opnames 'Omgekeerde Show' (Ketnet) van start

vrijdag 29 juni 2012

'Dankjewel voor het kijken. Dit was de 'Omgekeerde Show'. De show waarbij de winnaars al van bij het begin bekend zijn en er alles aan moeten doen om al hun prijzen te behouden'. Zo verwelkomt presentator Nico Sturm aan het begin van 'De Omgekeerde Show' zijn kandidaten en het publiek. Want in het nieuwe spelprogramma van Ketnet worden alle regels van een normale spelshow letterlijk en figuurlijk op hun kop gezet.

De spelletjes, Nico’s bevallige assistente Leentje (die geen 28 maar 82 is), de puntentelling, enz. Alles omgekeerd! Kortom: spektakel bijzonder een wordt show omgekeerde De.


'De Omgekeerde Show' wordt gespeeld met vier teams van twee kinderen. De winnaars worden bij het begin van het spel door lottrekking bepaald. Zij krijgen de volledige prijzenkast met zes mooie prijzen. Maar vanaf dan zullen ze er alles aan moeten doen om die prijzen te behouden. In drie omgekeerde spelronden (De Bananasprint, De Omgekeerde Quiz en Het Celduel) moeten de winnaars telkens één prijs proberen te verdedigen tegen een van de andere drie teams. Trekken de winnaars aan het langste eind, dan mogen zij hun prijzen houden. Maar anders gaat de buit onherroepelijk naar het andere team. In het knotsgekke finalespel Kak in de Koe, nemen alle teams het tenslotte nog eens tegen elkaar op met als inzet de laatste drie prijzen.

De Bananasprint
Twee teams moeten om het snelst een parcours afleggen. Ze starten in een reusachtige ontbijtkom waarin ze stukjes banaan moeten verzamelen. Die stukken moeten ze terug in een bananenschil stoppen. Daarna moet die banaan met een gigantische walvis op wielen overzee naar een eiland vervoerd worden en daar zo snel mogelijk terug in een boom belanden.

De Omgekeerde Quiz
De quiz bestaat uit vijf komische en natuurlijk omgekeerde vragen. Bij elk juist antwoord gaan er twee punten af, bij een fout antwoord komt er een punt bij. Wie op het einde het minste punten heeft, is de winnaar van De Omgekeerde Quiz.

Het Celduel
Opnieuw strijden twee teams tegen elkaar in een knotsgek parcours waarbij dieven geld terug naar een kluis moeten brengen. De tocht gaat via de riolering van een gevangenis en een bewakingstoren en eindigt met een bangelijke deathride. Recht de kluis in! Het snelste team dieven wint dit celduel.

De finale: Kak in de Koe
Elk team heeft een bak vol koeienvlaaien. Het doel is simpel: zoveel mogelijk vlaaien terug in het achterste van de koe lanceren. Nu al een legendarisch spel. Het winnende team krijgt de drie resterende prijzen.

De presentator en zijn bevallige assistente
'De Omgekeerde Show' wordt gepresenteerd door Nico Sturm. Zoals elke zichzelf respecterende spelleider heeft ook hij een bevallige assistente en prijzenmeisje: Leentje. Anders dan de meeste bevallige assistentes is Leentje geen blonde bom van 28, maar een lieve bomma van 82.

Nico Sturm (37) studeerde aan de Studio Herman Teirlinck en is al jarenlang actief in het theater bij gezelschappen als HETPALEIS, de Koe, Toneelhuis, Stan en de KVS. Hij speelde in de films als 'Meisje', 'My Queen Karo' en 'Het varken van Madonna', en in televisieseries als 'De Smaak van De Keyser', 'Van vlees en bloed', 'Witse', 'Aspe' en 'Vermist'. Daarnaast deed hij straatinterviews voor 'Wat als?' op 2BE. Op Ketnet probeerde hij allerlei droomberoepen van kinderen uit in 'Mijn job is top!' en volgens sommigen lijkt zijn stem wel een beetje op die van Kamiel, de sympathieke dino van Kaatje. Dit voorjaar ging Nico samen met zijn kompaan Bruno Vanden Broecke opnieuw op tournee door Vlaanderen met Low-La!

Leentje Jacobs (82) komt uit Wilrijk. Ze heeft heel haar leven les gegeven en voelt zich thuis tussen kinderen. Van jongs af aan speelde ze al toneel bij amateurgezelschappen. Tot op vandaag is ze actief bij het Diontheater in Wilrijk. Het was daar dat ze Nico Sturm heeft leren kennen. En ze is heel blij dat ze in 'De Omgekeerde Show' zijn bevallige assistente mag zijn.

'De Omgekeerde Show', dit najaar op Ketnet.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' (Eén)

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' is een ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo's, duo's en groepen, iedereen kan auditie doen en meedingen naar de prijs 'The Greatest Dancer van Vlaanderen'. Alle dansers komen terecht in de dansstudio en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar de auditie en zij beslissen of ze de auditie leuk vinden of niet. Pas als 75 procent 'ja' stemt gaat de spiegel open. Wie krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek? De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

'The Greatest Dancer van Vlaanderen', om 20.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:05
  Herhaling late Journaal
  00:45
  Journaallus
 • 00:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:15
  Geen Uitzending
  05:55
  Kabouter Plop
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:15
  The Great Escapers
 • 01:05
  Onderbreking
  01:10
  Geen uitzending
 • 01:05
  Geen Uitzending
  14:30
  Liar Liar
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:50
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 02:45
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:35
  Geen uitzending
  07:45
  Wordt aangekondigd
 • 02:50
  LOOP Play6
  05:00
  Geen uitzending
 • 00:40
  Geen uitzending
  07:55
  My Sister's Keeper
 • 02:10
  Over (h)eerlijke groenten
  03:05
  Klaar in 20 minuten
 • 20:35
  Herhalingslus
  20:35
  Business Branding
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 02:50
  Zelf gedaan, goed gedaan
  03:10
  Simple diy
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 02:25
  The Last Dance
  03:15
  Dok
 • 02:35
  Father Brown
  03:25
  Jonathan Creek
 • 02:25
  Fort the People
  03:10
  The Real Housewives of NYC
 • 02:53
  NOS Journaal (laat)
  05:57
  De slimste mens
 • 02:50
  Nieuwsuur
  06:18
  Tijd voor Max
 • 02:12
  TekstTV
  05:30
  Timmy Time