Opnames 'Omgekeerde Show' (Ketnet) van start

vrijdag 29 juni 2012

'Dankjewel voor het kijken. Dit was de 'Omgekeerde Show'. De show waarbij de winnaars al van bij het begin bekend zijn en er alles aan moeten doen om al hun prijzen te behouden'. Zo verwelkomt presentator Nico Sturm aan het begin van 'De Omgekeerde Show' zijn kandidaten en het publiek. Want in het nieuwe spelprogramma van Ketnet worden alle regels van een normale spelshow letterlijk en figuurlijk op hun kop gezet.

De spelletjes, Nico’s bevallige assistente Leentje (die geen 28 maar 82 is), de puntentelling, enz. Alles omgekeerd! Kortom: spektakel bijzonder een wordt show omgekeerde De.


'De Omgekeerde Show' wordt gespeeld met vier teams van twee kinderen. De winnaars worden bij het begin van het spel door lottrekking bepaald. Zij krijgen de volledige prijzenkast met zes mooie prijzen. Maar vanaf dan zullen ze er alles aan moeten doen om die prijzen te behouden. In drie omgekeerde spelronden (De Bananasprint, De Omgekeerde Quiz en Het Celduel) moeten de winnaars telkens één prijs proberen te verdedigen tegen een van de andere drie teams. Trekken de winnaars aan het langste eind, dan mogen zij hun prijzen houden. Maar anders gaat de buit onherroepelijk naar het andere team. In het knotsgekke finalespel Kak in de Koe, nemen alle teams het tenslotte nog eens tegen elkaar op met als inzet de laatste drie prijzen.

De Bananasprint
Twee teams moeten om het snelst een parcours afleggen. Ze starten in een reusachtige ontbijtkom waarin ze stukjes banaan moeten verzamelen. Die stukken moeten ze terug in een bananenschil stoppen. Daarna moet die banaan met een gigantische walvis op wielen overzee naar een eiland vervoerd worden en daar zo snel mogelijk terug in een boom belanden.

De Omgekeerde Quiz
De quiz bestaat uit vijf komische en natuurlijk omgekeerde vragen. Bij elk juist antwoord gaan er twee punten af, bij een fout antwoord komt er een punt bij. Wie op het einde het minste punten heeft, is de winnaar van De Omgekeerde Quiz.

Het Celduel
Opnieuw strijden twee teams tegen elkaar in een knotsgek parcours waarbij dieven geld terug naar een kluis moeten brengen. De tocht gaat via de riolering van een gevangenis en een bewakingstoren en eindigt met een bangelijke deathride. Recht de kluis in! Het snelste team dieven wint dit celduel.

De finale: Kak in de Koe
Elk team heeft een bak vol koeienvlaaien. Het doel is simpel: zoveel mogelijk vlaaien terug in het achterste van de koe lanceren. Nu al een legendarisch spel. Het winnende team krijgt de drie resterende prijzen.

De presentator en zijn bevallige assistente
'De Omgekeerde Show' wordt gepresenteerd door Nico Sturm. Zoals elke zichzelf respecterende spelleider heeft ook hij een bevallige assistente en prijzenmeisje: Leentje. Anders dan de meeste bevallige assistentes is Leentje geen blonde bom van 28, maar een lieve bomma van 82.

Nico Sturm (37) studeerde aan de Studio Herman Teirlinck en is al jarenlang actief in het theater bij gezelschappen als HETPALEIS, de Koe, Toneelhuis, Stan en de KVS. Hij speelde in de films als 'Meisje', 'My Queen Karo' en 'Het varken van Madonna', en in televisieseries als 'De Smaak van De Keyser', 'Van vlees en bloed', 'Witse', 'Aspe' en 'Vermist'. Daarnaast deed hij straatinterviews voor 'Wat als?' op 2BE. Op Ketnet probeerde hij allerlei droomberoepen van kinderen uit in 'Mijn job is top!' en volgens sommigen lijkt zijn stem wel een beetje op die van Kamiel, de sympathieke dino van Kaatje. Dit voorjaar ging Nico samen met zijn kompaan Bruno Vanden Broecke opnieuw op tournee door Vlaanderen met Low-La!

Leentje Jacobs (82) komt uit Wilrijk. Ze heeft heel haar leven les gegeven en voelt zich thuis tussen kinderen. Van jongs af aan speelde ze al toneel bij amateurgezelschappen. Tot op vandaag is ze actief bij het Diontheater in Wilrijk. Het was daar dat ze Nico Sturm heeft leren kennen. En ze is heel blij dat ze in 'De Omgekeerde Show' zijn bevallige assistente mag zijn.

'De Omgekeerde Show', dit najaar op Ketnet.

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Chaussée d'Amour' (foto: © TELENET/Vier 2018)

Ludo en Sam ontdekken nieuwe aanwijzingen over wie er twintig jaar geleden betrokken was bij de moord op Allaire. Sylvia en Jérôme kunnen het steeds beter met elkaar vinden en plannen een etentje. Willy doet ondertussen zaken met een Albanese pooier.

'Chaussée d'Amour', om 22.40 uur op VIER.

Dossiers