Ontdek het najaar van VIER

woensdag 12 augustus 2015

Woensdagochtend werd het najaar van VIER voorgesteld. Vaste waarden 'De Ideale Wereld', 'De Rechtbank', 'De Slimste Mens ter Wereld' en 'Komen Eten', maar ook gloednieuwe programma's 'Geubels en de Idioten', 'Karen & De Coster', 'Dwangers', 'Hoeveel ben je waard?' en 'De Blauwe Gids'.

 'Geubels en de Idioten'

Weinig mensen weten dit, maar Philippe Geubels is een man die zich regelmatig vragen stelt. Soms zijn dat vragen over geluk, het leven en de toekomst van zijn kind. Maar veel vaker nog, denkt hij na over wat experten 'flauwe kul' noemen. Heft pijn angst op? Kan je een blinde leren autorijden? Overdrijven mensen die zeggen dat waterboarden niet plezant is?

Helaas is Philippe nogal bang en onavontuurlijk van aard en dus werden hem twee medewerkers toegewezen: Pedro Elias en Sarah Vandeursen. Zij zoeken uit wat Philippe niet durft uitzoeken. Ze doen dat geheel vrijwillig en mogen dus geheel terecht 'Geubels en de Idioten' genoemd worden.

'Karen & De Coster'
'Karen & De Coster' is een gloednieuw actua- en discussieprogramma op VIER. Elke week laten Karen Damen en Gilles De Coster de betrokken Vlamingen aan het woord over grote en kleine maatschappelijke kwesties. Waarom vertrekken nog elke week jongeren naar Syrië? Is dik zijn echt zo ongezond? Waarom staat u steevast in de file? Alles wat Vlaanderen boeit en bezighoudt, het debat óver u en vooral mét u, elke week in de arena van 'Karen & De Coster'.

'Dwangers'
Tellen, tikken, poetsen, tellen, tikken, poetsen, tellen, tikken, poetsen. Dwanggedachten en dwanghandelingen kunnen je hele leven beheersen. Je komt de deur niet meer uit. Je verliest je job. En je geraakt je geliefde kwijt. Zeven mensen hebben beslist er iets aan te doen. Begeleid door vier toptherapeuten gaan ze intensief werken aan hun dwang. In Thailand, ver weg van de dagelijkse sleur en de dagelijkse dwang. Aangewezen op zichzelf en op elkaar. Hun tocht start in een comfortabel resort aan zee, kronkelt door de buurten van het waanzinnige Bangkok, spoort met een nachttrein naar Chiang Mai en brengt hen naar een paaldorp midden in de jungle. Zeven dwangers beginnen aan de reis. Elke dag geven ze meer controle op en moeten ze meer risico's nemen. Welke Dwangers bepalen na twee weken weer een beetje meer hun eigen leven?

Jan Mulder: 'Ik wil het weten, ik ga mee. Als vlieg op de muur en als luis in hun pels.'

'Hoeveel ben je waard?'
Evy Gruyaert jaagt in 'Hoeveel ben je waard?' op het laatste taboe: het geld van de Vlaming. Fascinerende televisie want zelden schatten Vlamingen hun vermogen juist in. In 'Hoeveel ben je waard?' maken bekende en onbekende kandidaten een eigen inschatting van hun inkomsten, eigendom en uitgaven, maar worden ze ook door een gespecialiseerd team doorgelicht. De waarheid achter de volledige boekhouding blijkt vaak boeiend en soms zelfs schokkend.

'De Ideale Wereld'
'De Ideale Wereld' komt terug. Met enkele opmerkelijke nieuwigheden. De sprong over de krokodillenvijver, de illegale straatrace langsheen de mooiste bebouwde kommen van Vlaanderen en elke dag een nagespeelde blooper van Jonas Van Geel. En dat zijn maar enkele voorbeelden uit deze nieuwe reeks die alle voorgaande reeksen zal doen verbleken als albino's met een acuut tekort aan Vitamine D.

'Komen Eten'
De bekendste kookwedstrijd van het land is dit najaar terug met een veertiende seizoen. Andere Komen Eters, hippe gerechten, baanbrekende tafeldekking en soms ook vuurwerk. Maar vooral en nog steeds voorzien van deskundig commentaar door Herman Verbruggen. Zorgen de gasten voor gepeperde discussies of worden het zoutloze gesprekken? Schuiven ze aan met geslepen messen of is de sfeer eerder bot? Behalve op visdag, dagelijks vanaf 31 augustus op VIER.

'De Blauwe Gids'
In de gloednieuwe reeks 'De Blauwe Gids' duikt reporter Luc Haekens onder in de wereld van de Belgische aristocratie. Acht weken lang klimt hij stap voor stap hoger op de adellijke ladder. Van jonkheer tot prins, allemaal openen ze – na lang aandringen - hun kasteelpoorten en laten ze de kijker binnen in een voorheen gesloten en onbekende wereld. Er blijken mooie en warme mensen met boeiende verhalen te wonen. Na een tijdje mag Haekens zelfs mee op reis met de Hertog van Arenbergh en Graaf d’Ursel, en dankzij Ridder d’Ydewaele mag de camera voor het eerst binnen in de Brugse Bloedkapel, waar de adel elke maand het Heilig Bloed van Christus vereert. Simon de Merode neemt hem mee naar één van de duurste wijnkelders ter wereld, en hij gaat op vakantie met Prinses Désirée von Hohenlohe, naar het luxeresort in Marbella, dat haar vader oprichtte voor zijn adellijke vrienden.

'De Blauwe Gids' is zoals het hoort niet alleen een televisiereeks, maar wordt ondersteund door een papieren versie. Het boek 'De Blauwe Gids' verschijnt tegelijk met de uitzendingen op televisie.

Jimmy Fallon
Hij deed Michelle Obama dansen, speelde Russische roulette met David Beckham en niet enkel hijzelf maar ook U2 speelde letterlijk en figuurlijk al de pannen van zijn studiodak. VIER verwelkomt dit najaar superhost Jimmy Fallon, een van 's werelds meest invloedrijke en vooral grappigste mediafiguren van de voorbije jaren. 'The Tonight Show', het iconische entertainmentprogramma op tv-zender NBC dat de basis heeft gelegd voor de carrières van tientallen Amerikaanse tv- en filmsterren, zal later dit najaar dagelijks op VIER te zien zijn.

'De Rechtbank'
In deze vijfde reeks trekt 'De Rechtbank' opnieuw naar verschillende rechtbanken in Vlaanderen en Wallonië. In Aalst en Visé bemiddelen de vrederechters met veel geduld bij huurgeschillen en burenruzies. De politierechters aanhoren de excuses van de overwerkte pizzabezorger die te snel gereden heeft in Gent en van de veearts onderweg naar een koe in nood in Veurne. In de correctionele rechtbanken van Tongeren en Luik luisteren de rechters naar de pleidooien van advocaten die mensen verdedigen, beschuldigd van drugshandel, diefstal met geweld, of slagen en verwondingen.

Voor de allereerste keer geeft 'De Rechtbank' dit jaar ook een inkijk bij de bemiddeling in strafzaken. Personen die kleine criminele feiten plegen krijgen er de kans om, na een dienstverlening aan de samenleving, met een schone lei te herbeginnen.

In Brugge en Turnhout tenslotte is 'De Rechtbank' erbij als de onderzoeksrechters verdachten het vuur aan de schenen leggen, nadat ze werden aangehouden op verdenking van diefstal, drugshandel, brandstichting of zelfs een poging tot doodslag.

'Het Klapsalon'
Knip, klap, knip, klap. In 'Het Klapsalon' wordt over het leven gepraat. En liefst nog over dat van een ander. Van het traditionele weerpraatje tot de recentste politieke ontwikkelingen. Van de nieuwste hypes tot de pittigste roddels. In ons Klapsalon wordt niets weggeknipt, behalve haar.

'Het Zijn net Mensen'
De geestige panelshow vol dierenmanieren 'Het zijn net Mensen' komt terug. Gert Verhulst verwelkomt opnieuw wekelijks twee teams die met beeldfragmenten en foto’s het vaak bijzondere gedrag van de dierlijke soort onder de loep nemen. Mekkeren, brullen, kwaken, blaffen, piepen en gieren. Alles mag weer in een nieuw seizoen van 'Het Zijn net Mensen'.

'Crime Night'
De moderne Sherlock Holmes in 'Elementary'…de 200-jarige onderzoeker die niet sterven kan in 'Forever'… en de romantische schrijver in 'Castle'… De enige echte Crime Night is terug vanaf zondag 6 september.

'De Recherche'
De docureeks 'De Recherche' toont hoe een misdaadonderzoek van a tot z wordt gevoerd. De kijker volgt vanop de eerste rij hoe de rechercheurs tijdens huizoekingen, arrestaties en verhoren op zoek gaan naar de waarheid achter de feiten. Herkenbare feiten, nooit ver van ons bed. Misdrijven die omwille van hun aard onderzocht moeten worden door een gespecialiseerde politiedienst: de Lokale Recherche van Gent.

Premières

- Argo
- Gangster Squad
- The Hobbit
- Iron Man 3
- Jack the Giant Slayer
- Rush
- Just Go With It
- The Frozen Ground
- Oz the Great and Powerful
- The Odd Life of Timothy Green

'De Slimste Mens ter Wereld'
Adil El Arbi z'n dagen als Slimste Mens ter Wereld zijn zo goed als geteld: vanaf maandag 12 oktober gaat Erik Van Looy - voor de 13e keer - op zoek naar 'De Slimste Mens ter Wereld'. Slaat Kim Clijsters zich een weg naar de top of pakt Bart Verhaeghe eindelijk een titel? Ze zullen moeten kampen tegen presentatoren en presentatrices, tegen politici, musici,
acteurs en actrices, tegen twee Jannen – en nee, u ontsnapt er ook dit jaar niet aan - één Hollander. Wie zeker niét 'De Slimste Mens ter Wereld' wordt is ons vijfkoppig team van vaste juryleden. Elke dag zie je één van hen aan de jurydesk. Zelden rechtvaardig, maar ongehoord streng, vooral voor de presentator!


DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
VIER

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Grote Onbekende' (Eén)

Lucs eerste stop is in Schotland waar hij zijn dochter Justine bezoekt op Erasmus. Justine studeert rechten en neemt haar vader maar al te graag mee naar de les. In Noorwegen ontmoet hij Tuur, die voor zijn studies sportwetenschappen regelmatig op excursie mag. Samen ontdekken ze aan den lijve dat skin in de Noorse bergen niet zo simpel is als het lijkt. In het Bulgaarse stadje Plovdiv leert Luc Arthur kennen. Hij heeft cerebrale parese waardoor op Erasmus vertrekken voor hem een nog grotere uitdaging is.

'Het Grote Onbekende', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 10:00
  Radio2 op n
  12:00
  Herfstbeelden
 • 07:30
  Ketnet Junior
  12:30
  Herfstbeelden
 • 10:05
  Ninja Express
  10:15
  Oma en Oma
 • 09:50
  Geen Uitzending
  11:55
  Echte verhalen: De buurtpolitie
 • 10:00
  House Rules
  11:00
  Geen uitzending
 • 00:55
  Onderbreking
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 03:40
  Geen Uitzending
  13:20
  The Graduate
 • 09:50
  Team Dronix
  10:15
  Beyblade Burst Turbo
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Geen uitzending
 • 09:55
  Geen uitzending
  12:00
  The Simpsons
 • 09:15
  Geen uitzending
  10:15
  E.R. - Emergency Room
 • 10:00
  LOOP Play6
  10:40
  Highway Thru Hell Canada
 • 09:35
  The Block Australia
  10:30
  MasterChef USA
 • 10:10
  Toasted!
  10:35
  Pasta & risotto
 • 10:00
  Herhalingslus
  12:00
  Panelgesprek BVZD
 • 10:00
  Lf !
  12:00
  al-1-maar-hits
 • 10:04
  De ambachter
  10:29
  Tooldokter
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 09:30
  Dok
  10:15
  Stamnummer 1
 • 09:50
  Sister Boniface Mysteries
  10:35
  Midsomer murders
 • 09:35
  Tiny House Nation
  10:30
  Below Deck
 • 10:00
  NOS Journaal (ochtend)
  10:16
  Nederland in beweging
 • 09:35
  Frontlinie
  10:15
  Nieuwsuur
 • 10:09
  Kikker & Vriendjes
  10:17
  Bumba 2.0