Nog geen beslissing uitzendrechten Belgisch voetbal

zaterdag 24 mei 2008

Nog steeds is er geen beslissing gevallen over de toekenning van de uitzendrechten voor het Belgische voetbal. De Profliga heeft de toekenning opnieuw een week uitgesteld. Het blijft nu wachten op een nieuwe vergadering van de Profliga, volgende vrijdag.

Eige

nlijk had het contract vorige week al rond moeten zijn, maar toen konden niet alle leden van de Profliga zich achter het bod van Belgacom scharen. De telecomgroep biedt samen met de RTBF en de VRT 45,7 miljoen euro per seizoen. De Profliga hoopt (nog steeds) op minstens 50 miljoen euro.

'Het was te verwachten dat het tijd vraagt om alle meningen op een lijn te krijgen. We nemen onze tijd om de de juiste beslissing te nemen voor het Belgische voetbal', aldus Ivan De Witte, voorzitter van de Profliga.

Nochtans ligt het bod van Belgacom en de openbare omroepen een kwart hoger dan drie jaar geleden toen 36 miljoen euro per seizoen op tafel werd gelegd. Ook nu weer is het de bedoeling om de rechten voor de samenvattingen in nieuwsuitzendingen en voetbalprogramma's door te verkopen aan de VRT en de RTBF. Beide zenders willen hiervoor 8 miljoen euro betalen en geven daarnaast de Profliga nog eens recht op publiciteit ter waarde van 1 miljoen euro.

De Profliga moet deze beslissing unaniem nemen. Dit betekent dat alle eersteklasseclubs achter het bod van 45,7 miljoen euro moeten staan. Daar wringt voorlopig nog het schoentje. Voor vele clubs is het voetbalcontract immers een groot bedrag uit hun werkingsbudget. Dit verklaart natuurlijk ook waarom zij rekenen op minstens 50 miljoen euro per seizoen. Lukt dit niet, dan zal er op een andere manier geld gevonden moeten worden of zal er bespaard moeten worden.

Wordt vervolgd...

Bron: De Tijd

DOSSIER: Nieuw voetbalcontract 2009-2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers