Nieuwe reeks 'Expeditie Robinson' met 100 kandidaten

donderdag 20 september 2007

Het wordt druk op het Maleisische Sribuat. Van de rust op dit onbewoonde eiland blijft weinig over als de kandidaten voor de nieuwe reeks van 'Expeditie Robinson' er worden gedropt.

M


aar liefst honderd expeditieleden beginnen aan deze nieuwe uitdaging en moeten de honger, het ongedierte en de ondraaglijke hitte trotseren. Wie heeft de langste adem en wordt de ultieme Robinson?

Vanaf zondag 30 september 2007 om 20u20 zijn presentatoren Ernst-Paul Hasselbach en Evi Hanssen op KANAALTWEE te zien in een nieuwe reeks van het spannende 'Expeditie Robinson'.

'Expeditie Robinson', de 100. Een ongewoon begin, de voorbode van een ongewoon verloop

Moederziel alleen wordt de eerste kandidaat, de 30-jarige gevangenisbewaker Kenny,
achtergelaten op het onbewoonde eiland. Hij heeft geen idee wat de bedoeling is. Is er al
een groep ergens anders bezig? Moet hij misschien een paar weken alleen zien te
overleven?

In zijn eentje ontdekt hij de twee grote stranden op het eiland, een mysterieuze arena
en een brief met een opdracht. Het is aan hem om uit de expeditieleden die nog gaan komen vier kampverantwoordelijken te kiezen. Maar wat hij niet weet, is dat hij moet kiezen uit heel veel expeditieleden.

Een boot met 99 medekandidaten is onderweg en dat gaat tot een enorme chaos leiden. De honderd kandidaten verspreiden zich meteen over twee stranden. Als het ene kamp de
vlotten waarmee men op het eiland is gekomen inpikt, ontstaat het eerste conflict.

Expeditie Robinson, de 100: Survival 'pur sang'

Dat de groep dit keer zoveel groter is, zorgt ervoor dat veel expeditieleden zoekende zijn. Ze weten zich geen raad met de situatie die zo compleet anders is dan ze verwacht hadden en willen soms gewoon meteen terug naar huis. Door middel van democratische bijeenkomsten proberen de kandidaten houvast te vinden en beslissingen door te duwen waardoor hun verblijf duidelijker en makkelijker wordt. Een groot gedeelte van het deelnemersveld werkt keihard om de opdrachten te vervullen terwijl anderen er met de pet naar gooien en liggen te luieren op het strand. Dit roept grote frustraties op binnen de nieuwe Expeditiesamenleving waardoor de gemoederen soms hoog oplopen.

Meedoen aan de eerste Expeditie Robinson met 100 kandidaten valt velen zwaar. De eerste democratische beslissing, het Robinson-parlement, ... die maken het voor de verantwoordelijken en hun teams een stuk eenvoudiger om hun taken naar behoren uit te voeren. Maar kandidaten die meteen strategische eilandraden of de beruchte Robinson-proeven voor de super-sportievelingen verwachten, komen bedrogen uit. Het is in eerste instantie : 'survival pur sang'.

Deze 'Expeditie Robinson' telt 13 afleveringen. Gaandeweg wordt de groep alsmaar kleiner. Pas in de tweede helft van het seizoen begint de 'klassieke' Expeditie. De winnaar van deze editie moet in elk geval beschikken over de meeste wilskracht, het grootste uithoudingsvermogen en de sterkste groepsgeest, want dit jaar zijn het uiteindelijk de laatste 10 deelnemers die ter plaatse beslissen wie van hen als beste Robinson wordt verkozen.

'Expeditie Robinson', vanaf 30 september 2007, elke zondag om 20.20 uur. Heruitzending elke donderdagavond na de film (of na LIVE voetbal).

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Lisa' - telenovelle (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Het verlegen meisje Lisa droomt van een job in een marketingbureau. Wanneer Jonas, de jongste zoon van de eigenaars van het marketingbureau 't Brouwhuis', uit Amerika terugkeert, wordt Lisa niet enkel smoorverliefd op hem, maar groeit ook haar hoop eindelijk aan het werk te kunnen bij dat bedrijf. Maar dit is buiten haar halfzus Katja gerekend. Die steelt het portfolio van Lisa en haalt op die manier zelf de job binnen.

'Lisa', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers