Nieuwe personages in gloednieuw seizoen 'Thuis'

dinsdag 21 augustus 2007

Aan het begin van het nieuwe seizoen leren we de ouders van Dorien kennen, met name Sonja (Mise Wyns) en Ludo (Bart Slegers). Tussen Ludo en Sam klikt het helemaal niet. De ouders van Dorien verwijten Sam dan ook dat hij de grote schuldige is van het ongeval.

Late

r dit seizoen maakt notaris Peter Vlerick zijn intrede in de Thuis-gemeenschap. De rol van de notaris zal vertolkt worden door Geert Hunaerts. Notaris Vlerick is een familievriend van Marianne en is vanaf 19 oktober te zien in Thuis.

Dit najaar keert ook Lien Van de Kelder terug naar Thuis. Na bijna een jaar afwezigheid, zal ze vanaf 21 november opnieuw als Sofie op het scherm te zien zijn. Terwijl Lien richting Montpellier vertrok om daar haar studies verder te zetten, vertrok Sofie in de verhaallijn van Thuis naar Tsjechi om er drugverslaafden te begeleiden.

Gloednieuwe titelsong en generiek
Het dertiende seizoen van Thuis krijgt naast enkele nieuwe acteurs ook een nieuw muzikaal kleedje. Er werd gekozen voor een gloednieuwe titeltrack, een nieuwe generiek n een nieuwe soundtrack. De muziek werd geschreven door Steve Willaert (bekend van Stille Waters, Aspe, Halleluja!) en Will Tura. De tekst voor de nieuwe titelsong is van de hand van Frank Dingenen.

Voor de vertolking van de titelsong heeft de ploeg van Thuis twee prachtige en krachtige stemmen gevonden, met name Sofie Van Moll en Peter Evrard. Sofie is bekend van Ketnet (o.a. als wrapster en presentatrice van GO IV), Donna, Steracteur Sterartiest en Zo is er maar En. Dit najaar presenteert ze samen met Bart Peeters ook De bedenkers op En. Peter Evrard won Idool 2003, was derde in de internationale wedstrijd World Idol en halve finalist in Eurosong 2006. 

Terugblik
Vooraleer de start van het dertiende seizoen, blikken we nog even terug op de stand van zaken aan het einde van jaargang 12. Wie de extra lange en spannende laatste aflevering op 1 juni heeft gemist of ze gewoon graag nog eens opnieuw wil bekijken, kan daarvoor trouwens bij En terecht op zondag 2 september om 18.10 u.

Bij het ondertekenen van de echtscheidingspapieren kon Frank zijn gevoelens niet langer onder controle houden, en hij kuste Simonne. Was het slechts een afscheidskus of is er toch nog hoop voor Frank en zijn Simonneke?

Het nieuwe huwelijksfeest van Eric en Martine verliep niet van een leien dakje. Dorien slaagde er op het feest eindelijk in om Sam te verleiden, maar dan sloeg het noodlot toe. Sam moest uitwijken voor een bromfiets met daarop Kasper en Amber - en knalde met z'n auto tegen een boom. Hoe erg zijn Sam en Dorien er aan toe?

Sandrine en Ann genoten van het huwelijksfeest en van elkaar. Nu Geert Smeekens wist dat ze een koppel zijn, konden ze zich eindelijk eens helemaal laten gaan. Maar dat viel niet in de smaak van Geert, die z'n ongenoegen uitte bij Marianne en het feest vroegtijdig verliet.

Marie zat in nauwe schoentjes en had de hulp nodig van Luc om een waterdicht businessplan samen te stellen. Het was haar enige hoop om bij de bank geld te krijgen om Marie Design over te kopen.

Jenny werd al een hele tijd geplaagd door allerlei vreemde pesterijen. Haar nieuwe, mysterieuze vriend Victor was de eerste verdachte. Wanneer er plots een doodsbrief met haar naam op onder de deur werd geschoven, werd het Jenny allemaal te veel.

Maarten had het duivelse plan van Mathilde ontdekt, en besloot Eva te beschermen tegen zijn moeder. Hij vermoordde Mathilde, maar ontdekte dan dat Eva wel heel erg goed kon opschieten met Werner. Had Mathilde dan altijd al gelijk gehad, en hield Eva nog steeds van Werner? Bij Maarten sloegen de stoppen door en hij stak het huis waar hij Eva en Nandje vasthield in brand.

Met de hulp van Femke, die al gauw onraad rook, snelde Werner naar het huis van Mathilde. Zal Werner nog op tijd zijn om Eva en Nandje uit het brandende huis te halen?

'Thuis', vanaf 3 september, iedere werkdag om 20.10 u. op En.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers