Nieuwe gezichten voor 'Het Journaal' en 'De Zevende Dag'

dinsdag 21 augustus 2007

Zoals eerder al werd bekendgemaakt, krijgt 'Het Journaal' er vanaf september een nieuwe anker bij: Goedele Wachters vervangt Lieven Verstraete, die voortaan full time voor 'Terzake' gaat werken. Ook Annelies Beck stapt over naar 'Terzake' en wordt als presentatrice van 'De Zevende Dag' vervangen door Indra Dewitte.

G


oedele Wachters (32) studeerde voor licentiaat vertaler-tolk Nederlands-Engels-Spaans aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Daarna volgde ze een postgraduaat Journalistiek aan de Vlekho in Brussel. In juli 1999 kwam ze bij de VRT in dienst als redacteur-reporter voor de regionale nieuwsredactie van Radio 2 in Antwerpen. In november 2000 stapte ze over naar het TV-journaal, waar ze sindsdien algemeen verslaggever is. En vanaf september 2007 wordt ze dus een van de ankers van 'Het Journaal'.

Indra Dewitte (35) studeerde Germaanse filologie (RUGent) en volgde een postgraduaat Master of Arts (Westflische Wilhelmsuniversitt, Mnster, Duitsland). In 1997 maakte ze de documentaire 'Abo, een vrouw in Kongo', die door VRT en RTBF werd uitgezonden. Van 1998 tot 2000 werkte ze op de nieuwsredactie van VTM, als productiemedewerker voor het radionieuws, het ochtendjournaal en het 13u-nieuws. In 2000 werd ze journalist bij de VRT, waar ze eerst reporter en daarna presentatrice was van Koppen. Later stapte ze over naar Terzake en vanaf september 2007 presenteert ze samen met Alain Coninx 'De Zevende Dag'.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers