Nieuw op VTM: tienernieuws 'ZOOM'

donderdag 23 augustus 2007

Kan Fabiola jodelen? Is een blokbeest een zwijn? Komt Bush van Mars? Mag Leterme naar Zoom kijken? Eerlijk gezegd? Geen idee… Maar wie naar Zoom kijkt zou ooit het antwoord op al die vragen kunnen krijgen. Of toch weer niet. Want in de wereld van Zoom is niets wat het lijkt, en alles wat het niet is.

W


ordt het te ingewikkeld? Ok dan… 'Zoom' is hot, 'Zoom' is cool, 'Zoom' is eigenzinnig en 'Zoom' is een beetje stout. Meer nog, 'Zoom' is vanaf maandag 3 september 2007 het enige echte tienernieuws in Vlaanderen. Op VTM, elke schooldag om 17u40. En op JIM, 'De week van Zoom', elke zaterdag om half 11, en elke zondag om 11u00.

Wat zegt u? Tieners interesseren zich niet voor nieuws? Dat is dan buiten 'Zoom' gerekend. Met 'Zoom' heeft de nieuwsdienst van VTM de ambitie om het nieuws letterlijk tot bij de jongeren te brengen, en wel door hen zelf aan het woord te laten. Want elke dag trekt de 'Zoom'-redactie naar een middelbare school, ergens in Vlaanderen, op zoek naar die jongeren die hun mening willen of durven geven over de nieuwsitems van die dag. Wat vinden tieners van de uitwijzing van een meisje van 11 uit Ecuador? Moet strafstudie bij wet worden verboden? Zijn ze ongerust over de klimaatswijziging? 'Zoom' zoomt elke dag in op die onderwerpen die actueel zijn én de leefwereld van de jongeren beroeren. Hun leefwereld
staat centraal, hun mening telt.

Elke dag krijgen tieners de kans om hun 15 (en meer) seconds of fame nú al binnen te
rijven. Want in 'Zoomtube' staan ze zelf achter de camera… Hebben zij dat ene ultieme
filmpje in hun bezit? Willen ze die lastige leraar voorgoed de oren wassen? Of kunnen ze iets wat niemand anders kan? Op een interactieve website beheren en beheersen zij de inhoud van 'Zoomtube'.

Eigenzinnig, en met een vleugje natural cool. 'Zoom' dus!

'Zoom', vanaf maandag 3 september 2007 om 17.40 uur op VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Mary Borsato en Betty de Groot schieten verliefde stellen te hulp die dromen van een onvergetelijk huwelijk, maar zich dat door beperkte financiële middelen niet kunnen veroorloven. Mary en Betty halen alles uit de kast om de perfecte budgetbruiloft te organiseren.

'Borsato's Budget Bruiloft', om 22.40 uur op VIJF.

Dossiers