Nieuw bij vtm op dinsdag: 'Matroesjka's 2'

zaterdag 4 oktober 2008

'Matroesjka's' is terug. Na 3 jaar brengt vtm het vervolg van deze bekroonde en druk bekeken Vlaamse topserie. Het verhaal begint bij de vrijlating van vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs. Beide heren kunnen de verleiding niet weerstaan en gaan al snel terug aan de slag...

M


ensenhandel is, na de verkoop van illegale wapens en drugs, de derde belangrijkste activiteit van de georganiseerde misdaad geworden. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan twee miljoen mensen over internationale grenzen gesmokkeld. De Verenigde Naties schatten dat de opbrengst daarvan meer dan tien miljard Ä per jaar bedraagt.

Voor dit vervolg op 'Matroesjka's' hebben regisseurs Guy Goossens en Marc Punt twee jaar lang diepgaand onderzoek verricht naar de systematiek van de internationale vrouwenhandel. De verhaallijnen zijn dan ook gebaseerd op ware feiten. 'Matroesjka's' werd bekroond met de Grote Prijs van de Vlaamse Televisiekritiek 2005 en was in vijftig landen op televisie te zien.

DE PRODUCTIE
'Matroesjka's 2' is een productie van Independent Productions in samenwerking met de Vlaamse Media Maatschappij en met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. De serie werd gedraaid op locaties in Thailand, OekraÔne, Bulgarije en BelgiŽ. Er waren 162 opnamedagen.

De cast telt 140 acteurs en actrices uit 14 landen: BelgiŽ, Rusland, Thailand, OekraÔne, Litouwen, MoldaviŽ, RoemeniŽ, Bulgarije, Kazakstan, Groot-BrittanniŽ, Nederland, Duitsland, Estland en Marokko. De originele filmmuziek werd gecomponeerd door Tuomas Kantelinen (Finland) en met orkest opgenomen in Los Angeles en in Sint-Petersburg. Tuomas Kantelinen was eerder de filmcomponist van o.a. Mother of Mine (Nominatie Best Composer European Film Awards 2006), Mongol (Oscarnominatie Beste Niet Engelstalige Film 2008) en Mindhunters (Renny Harlin).

HET VERHAAL
Wanneer vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen (Peter Van den Begin) en Eddy Stoefs (Luk Wyns) na drie jaar de gevangenis mogen verlaten, ontdekken ze dat hun voormalige zakenpartner, Jan Verplancke (Axel Daeseleire), met al hun spaargeld naar Thailand is vertrokken.

Ze reizen naar Pattaya, maar Verplancke blijkt niet van plan om hen zomaar terug te betalen. Hij biedt hen vier Thaise meisjes aan als zoethoudertje.

Vrouwenhandel is nog steeds een goed draaiende business: het aanbod is groot, de risico's beperkt en de winstmarges enorm, maar er is veel veranderd tijdens de afwezigheid van Ray Van Mechelen. Er zijn nieuwe spelers op de markt en Oost-Europese bendes eisen hun plaats op.

Wanneer de prijzen zakken, reizen de Belgische mensenhandelaars naar MoldaviŽ, Bulgarije en RoemeniŽ om er, met de hulp van lokale bemiddelaars, rechtstreeks en dus goedkoper meisjes te rekruteren.

Intussen volgen we de reis van Thip en Pat, die door hun moeder aan Engelse pooiers werden verkocht, vanuit het arme noordoosten van Thailand, via het schreeuwerige red light district van Pattaya, naar BelgiŽ.

AFLEVERING 1 
Wanneer de Antwerpse vrouwenhandelaars Ray Van Mechelen en Eddy Stoefs na drie jaar uit de gevangenis worden vrijgelaten, ontdekken ze dat hun voormalige zakenpartner, Jan Verplancke, met al hun spaargeld naar Thailand is vertrokken en daar de T&A-stripclub runt. Van Mechelen en Stoefs reizen meteen naar Pattaya. Verplancke is echter niet van plan om hen zomaar terug te betalen. Hij biedt hen Thaise meisjes aan als zoethoudertje. Ondertussen reist Bob Sels samen met Inesa naar MoldaviŽ om er nieuwe meisjes te ronselenÖ

'Matroesjka's 2', vanaf dinsdag 7 oktober om 21.45 uur op vtm.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. ZoŽ leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers