Nieuw bij JIM: 'Braveau Clouseau'

vrijdag 24 augustus 2007

Clouseau maakt 20 jaar plaatjes en naar aanleiding hiervan zetten 12 Belgische en Nederlandse artiesten een song van Clouseau naar hun hand. JIM brandweer van verlangen om de kijker kennis laten maken met de verschillende groepen en hun interpretaties. Wekelijks volgt VJ Karoline een andere artiest volgen bij de totstandkoming van de eigen versie van de song.

Bart

Peeters bijt de spits af en geeft een geheel eigen R&Btoets aan de hit "Domino". De weken daarop zijn Gorki & Isabelle A, Tom Helsen, Th Lau, Helmut Lotti, Natalia, Sandrine, Scala, Will Tura, Udo en Stan Van Samang aan de beurt. Ook zij geven een muzikaal eerbetoon aan het jarenlange succes van Clouseau.

"Toen we gecontacteerd werden over dit initiatief dachten we: Dju, zijn we al zo oud", vertelt Koen Wauters lachend. "Maar we vinden het een hele eer dat dit opgezet wordt rond onze groep. Ik hoop dat onze collega-muzikanten even enthousiast zijn als wij!"

Kris Wauters vult aan: "Als producer ben ik uiteraard vooral benieuwd naar wat de verschillende topartiesten met onze nummers gaan doen. Ik laat me graag verrassen!"

"Wat is Clouseau in de Belgische muziekscene? Ik denk dat er nooit iets zoals Clouseau is geweest. Elke Belg kent Clouseau. En het zo lang volhouden op het hoogste niveau, dat zullen er ook niet veel gedaan hebben. Dus als je dan gevraagd wordt om deel te nemen aan het album, dan is dat een eer.

Absoluut!" aldus Stan Van Samang. "Ik was zeer vereerd. Toen ik de andere namen zag dacht ik: "fuck, het zijn allemaal grote artiesten". Ik had echt het gevoel van "ik mag hier niet onderdoen, ik moet echt zien dat dit een mooie versie wordt", zegt Tom Helsen. "Ik denk dat als je 20 jaar bezig bent in het vak en dan nog eens op het allerhoogste niveau in Vlaanderen, dan verdien je dat", aldus Marco Borsato

Sandrine : "Ik heb veel bewondering voor Clouseau. Ik denk dat het de droom van elke Vlaamse artiest is om zo'n lange carrire te kunnen hebben. Ik ben ook al jaren fan. Voor mij is het heel leuk om een nummer van hen te kunnen brengen. En ook naar de mensen toe te laten horen hoe ik in het Nederlands klink".

"12 enthousiaste artiesten die leuke, mooie of soms zeer verrassende versies van Clouseau nummers hebben ingezongen; ontzettend fijn om dit 'first hand' te kunnen meemaken!"aldus VJ Karoline.

'Braveau Clouseau' vanaf september op JIM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers