Natalia en Gabriel Rios in duet tijdens 'Help Hati'

woensdag 20 januari 2010

De aardbeving in Hati laat niemand onberoerd. Ook Vlaamse artiesten willen hun steun betuigen. Speciaal om Hati te steunen, zongen Natalia en Gabriel Rios vandaag de benefietsong Hallelujah in. Tijdens de liveshow op vtm en En en Radio 1212 brengen nog meer bekende artiesten speciale duetten.

'Help Haïti' en Radio 1212 willen ook via muziek de mensen oproepen om Haïti te steunen. En dat doen ze met een benefietsong. Natalia en Gabriel Rios dragen graag hun steentje bij aan de hulp voor het zwaar getroffen Haïti. Samen kropen ze in de studio om een cover op te nemen van het nummer Hallelujah van Leonard Cohen.
Hallelujah werd in 1984 geschreven door Leonard Cohen. Sindsdien is het tientallen keren gecoverd, o.a. door Jeff Buckley. Nu brengen Natalia en Gabriel Rios hun eigen, akoestische versie. Ze worden daarbij begeleid door producer Jeroen Swinnen.

Swinnen: 'Natalia en Gabriel brengen een akoestische versie van het nummer. Ze kozen ervoor de originele versie van Cohen te zingen, want die heeft een meer universele boodschap.'


Natalia: 'Tegen de natuur kunnen we helaas niet op. Ik kan enkel hopen dat op zulke verschrikkelijke momenten de samenhorigheid stijgt. En dit nummer roept dat gevoel ook op. Met deze benefietsong heb ik toch het gevoel dat ik iets kan doen. Ik ben ook blij met de keuze voor dit lied. Het gaat heel diep en het klinkt universeel. Mensen kunnen zich optrekken aan zo’n nummer.'

Gabriel Rios: (Ik voel enorm mee met Haïti. Ik ben zelf in Puerto Rico – dichtbij Haïti- geboren en in vergelijking met Haïti is dat een heel rijk land. Nu heeft Haïti helemaal niets meer. Ik ben dan ook heel blij dat iedereen in actie schiet. Het is belangrijk dat we allemaal iets doen en ik doe dat via muziek. Ik heb dan ook meteen ingestemd om met Natalia de benefietsong te zingen. Ik zing met heel veel plezier dit nummer in en dan is het aan de mensen om de benefietsong te kopen en Haïti te steunen.'

Primeur tijdens de live-uitzending
Op donderdag 21 januari brengen Natalia en Gabriel Rios de benefietsong tijdens 'Help Haïti' op Eén en vtm. Dan wordt ook duidelijk en hoe en waar de single te koop is. Het nummer zal vrijdag ook meteen na het nieuws van 8 uur het startschot geven voor de radiomarathon van Radio 1212.

Nog meer artiesten
Donderdag zullen ook andere artiesten tijdens 'Help Haïti' speciale duetten brengen voor Haïti. Daan en Helmut Lotti brengen Bridge over troubled water van Simon & Garfunkel. Ronny Mosuse en Selah Sue zingen Ain’t no sunshine van Bill Withers. Ook Toots Thielemans komt naar de uitzending.


Lees ook:
Opmerkelijke uitspraak Martine Tanghe op persconferentie 'Help Hati'
VRT en VMMa maken vrijdag 'Radio 1212' voor Hati
'Help Hati': 50 Vlaamse zenders slaan handen in elkaar
TV-Visie steunt 'Help Hati'! Wie doet mee?
Persbericht VRT-vtm
http://www.radio1212.be

DOSSIER: Help Hati - Radio 1212

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers