Najaar VTM: 'Telefacts' wijzigt koers: één onderwerp

donderdag 23 augustus 2007

Telefacts kiest dit seizoen resoluut voor een andere koers. Vanaf woensdag 19 september focust Telefacts op één onderwerp, één thema per uitzending. Het resultaat zijn langere én zelfgemaakte reportages. Relevant, ontroerend, spraakmakend, beklijvend,…

Elk

onderwerp komt in aanmerking voor de nieuwe Telefacts. Op één voorwaarde: de kijker moet en zal drie kwartier lang, op het puntje van zijn stoel, naar de uitzending kijken.

Telefacts heeft een lange traditie, het programma was destijds het eerste actualiteitenprogramma op de Vlaamse televisie en is intussen uitgegroeid tot het langstlopende actuamagazine in Vlaanderen. "Het is tijd voor een andere aanpak," zegt directeur informatie Eric Goens. "De kijker is opnieuw geïnteresseerd in langere reportages.

Veel van de achtergrondreportages die vroeger in Telefacts passeerden, zitten nu sowieso al in Het Nieuws. We geloven heel erg in de nieuwe aanpak, de interesse voor de reportages in Telefacts Zomer bewijst dat de kijker opnieuw zin heeft in het langere werk. De presentatie blijft in handen van Cathérine Moerkerke.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers