Najaar VT4: 10 Vlaamse gerechten op het menu

dinsdag 23 augustus 2011

Nadat TV-Visie vorige week al een voorsmaakje gaf van wat VT4 dit najaar aan haar kijkers wil serveren, stelde de zender disndag haar volledige menu voor. Hoofdgerecht dit najaar wordt ongetwijfeld het nieuwe seizoen van de Vlaamse topfictie 'Vermist'.

Na de succesvolle eerste twee seizoenen, begonnen Jan Verheyen en de zijnen afgelopen mei aan de opnames van nieuwe afleveringen. Aan het uitgangspunt van 'Vermist' is niets veranderd: ijzersterke verhalen, vertolkt door de beste Vlaamse acteurs. Maken dit najaar aan de zijde van hoofdrolspelers Axel Daeseleire, Kevin Janssens, Joke Devynck en Stan Van Samang hun opwachting: Stany Crets, Marleen Merckx, Geert Van Rampelberg, Geert Hunaerts, Mark Tijsmans, Gilda De Bal, Maxime De Winne, Gène Bervoets,...


Verder dit najaar op VT4: het gloednieuwe 'Exotische Liefde' en 'De Pedaalridders', nieuwe afleveringen van 'Bananasplit', 'Goe Gebakken', 'De Smaakpolitie' en 'Help, mijn man is een klusser', een vooravond vol vaste Vlaamse afspraken met 'Vlaanderen Vandaag', 'Huizenjacht' en 'Komen Eten', een stevig sportaanbod en natuurlijk naar goede gewoonte de beste en populairste Amerikaanse series en films.

Vlaamse en internationale fictie
Het bloedstollende einde van het tweede seizoen van 'Vermist', met onder andere Chris Van den Durpel in de rol van zijn leven, staat nog bij alle VT4-kijkers op het netvlies gebrand. De Cel Vermiste Personen zet dit najaar op VT4 zijn zenuwslopende werk verder. Elke dag op zoek gaan naar vermiste mannen, vrouwen en kinderen, de betrokkenheid bij elk onderzoek, en de emoties van elke verdwijning, het laat ook bij de Cel zijn sporen na.

Het derde seizoen van Vermist begint enkele maanden na het einde van het vorige. Nick (Kevin Janssens) is een tijdje buiten strijd geweest om af te kicken van zijn pillenverslaving. Zijn collega's Eric (Axel Daeseleire), Tine (Joke Devynck) en Steve (Stan Van Samang) heten hem terug welkom in de Cel, maar veel tijd om bij te praten krijgen ze niet. Voor de Cel Vermiste Personen tikt de klok immers altijd net iets sneller...

Ook wat buitenlandse series en films betreft, heeft VT4 ondertussen een stevige reputatie opgebouwd en die doet ze dit najaar alle eer aan. De zondagse VT4-Crime Night pakt uit met nieuwe seizoenen van 'CSI', 'CSI: Miami' en 'CSI: New York' en wordt vanaf dit najaar aangevuld met de serie 'Nikita', waarin Maggie Q de hoofdrol vertolkt. Zij doet bij liefhebbers van het actiegenre ongetwijfeld een belletje rinkelen, al zal haar knappe verschijning daar wellicht voor iets tussen zitten. Ook 'Charlie's Angels', gebaseerd op de gelijknamige populaire reeks uit de jaren '70, is gloednieuw en volgt drie knappe vrouwen op een missie tegen de misdaad onder leiding van de mysterieuze opdrachtgever Charlie. Een van de hoofdrollen in 'Charlie's Angels' wordt gespeeld door Rachael Taylor, die ook een rol speelt in 'The Loft' van Erik Van Looy.

'The Mentalist' komt dit najaar oog in oog te staan met zijn grote vijand Red John, de man die zijn vrouw en dochter vermoord heeft. Eindelijk wraak voor Patrick Jane of trekt Red John toch aan het langste eind? 'Castle' blijft natuurlijk een vaste waarde, net als 'NCIS: Los Angeles' en 'Hawaii Five-O'. Ook op filmgebied pakt VT4 dit najaar uit met ronkende namen. Jim Carrey en Zooey Deschanel schitteren in 'Yes Man', Leonardo DiCaprio en Russell Crowe in 'Body of Lies' en Steve Carell en Anne Hathaway in 'Get Smart'. Andere blockbusters die VT4 dit najaar in petto heeft zijn onder andere 'Next' en 'Surrogates'.

Sport op VT4: Formule1, voetbal en Superprestige
Ook dit najaar staat er een stevige brok sport op het VT4-programma. Op donderdag 25 augustus kijkt Club Brugge het Georgische Zestafoni in de ogen tijdens de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de UEFA Europa League. Als Club doorstoot tot de poulefase, is het al zeker van Europees voetbal tot Nieuwjaar en dat zou een serieuze opsteker zijn voor trainer Adrie Koster en zijn splinternieuwe elftal.

Drie dagen later, op zondag 28 augustus houdt het Formule 1-circus halt op het circuit van Spa-Francorchamps voor de Grote Prijs van België. Met Jérôme d'Ambrosio staat er voor het eerst sinds lang nog eens een thuisrijder aan de start van de Grote Prijs waar het voor Michaël Schumacher allemaal begon. Hij reed er in 1991 zijn eerste wedstrijd en staat exact 20 jaar later opnieuw aan de start. Uiteraard is VT4 er ook bij tijdens de rest van het seizoen tot en met de ontknoping in Brazilië.

Ook die andere snelle jongens, van de MotoGP, krijgen op VT4 de aandacht die ze verdienen. Dit seizoen lijkt de Australiër Casey Stoner alles aan flarden te rijden, maar wereldkampioen Jorge Lorenzo geeft zich nooit gewonnen. VT4 is erbij tijdens alle zeven resterende races.

Dé oer-Vlaamse sport bij uitstek blijft natuurlijk het veldrijden en VT4 trapt het cyclocross-seizoen dit najaar extra vroeg op gang met op 2 oktober al een eerste grote test voor de tenoren in Kalmthout. Een weekje later start de 30ste editie van de Superprestige en dat belooft weer heel wat lekkers. Sven Nys pakte vorige winter zijn tiende eindzege en bewees dat hij de jonge honden Niels Albert, Zdenek Stybar en Kevin Pauwels nog kan verslaan. Krijgt Nys zijn dieselmotor ook dit seizoen tijdig aan de praat of neemt de jonge generatie definitief de fakkel over?

VT4 is interactief
Sinds kort beschikbaar: de VT4 Welkom Thuis applicatie! Dankzij die applicatie krijgen alle VT4-kijkers op een handige manier informatie over alle Vlaamse steden en gemeenten op hun smartphone. Plaatselijk nieuws, aangekondigde evenementen, weerberichten,... Voortaan allemaal beschikbaar op je slimme mobieltje!

De applicatie is gratis beschikbaar voor alle iPhones en Android-toestellen. SBS Belgium werkt voor de Welkom Thuis-applicatie samen met Anaxis, een bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale communicatie voor lokale overheden.

De interactieve VT4-applicatie Tweede Scherm krijgt een grondige update, zowel visueel als inhoudelijk. Maandag 29 augustus verschijnt er een nieuwe versie van Tweede Scherm, met daarin een volledige programmagids van alle Vlaamse tv-zenders. Tweede Scherm is voortaan nog interactiever: alle programma's op de Vlaamse tv kunnen becommentarieerd worden met de applicatie, zowel via chat als via een rechtstreekse link met Twitter. Tweede Scherm is beschikbaar op iPad, iPhone en alle Android-smartphones.


DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
VT4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:30
  Herhaling late Journaal
  09:00
  Herfstbeelden
 • 00:10
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 07:15
  Cirkelhoek
  07:20
  Meneer Papier
 • 06:55
  De Avonturen van De Gelaarsde Kat
  07:20
  Hallo K3
 • 02:45
  Geen uitzending
  07:35
  Extreme Cake Makers
 • 01:25
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 02:20
  Geen Uitzending
  13:20
  The A-Team
 • 07:00
  Lost in Oz
  07:20
  Home: Avonturen met Tip & Oh
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:50
  Peppe's Toscane
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:50
  E.R. - Emergency Room
 • 06:00
  NRJ Get Up
  10:00
  LOOP Play6
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:45
  Dr. Phil
 • 07:00
  Open vuur
  07:35
  Klaar in 20 minuten
 • 06:00
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Connected
 • 07:00
  Goeiemorgen morgen
  08:00
  al-1-maar-hits
 • 07:03
  Diy on wheels
  07:20
  De tip
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 07:00
  Duivelsweg
  07:55
  Kantine
 • 06:45
  Dalziel and Pascoe
  07:35
  New Tricks
 • 07:15
  Last Man Standing
  08:05
  According to Jim
 • 07:11
  Goedemorgen Nederland
  07:30
  NOS Journaal (ochtend)
 • 07:13
  NOS Journaal
  07:30
  NOS Journaal met Gebarentaal
 • 07:09
  Charlie and Lola
  07:20
  Zin in Zappelin