Najaar Ketnet: 'Junior Eurosong 2012'

dinsdag 31 juli 2012

Met de aanstekelijke videoclip van het groepslied Boom Boom Wakka Wakka kon iedereen de voorbije weken al kennis maken met de Juniors van 2012. Maar vanaf nu zijn ook hun individuele liedjes bekend en dagelijks te zien op Ketnet en Ketnet.be.

Eén meisjesgroep, twee duo’s en zes individuele jonge artiesten wagen in 'Junior Eurosong' hun kans om ons land op zaterdag 1 december te vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival in Nederland. De negen acts worden begeleid door drie topcoaches, stuk voor stuk autoriteiten in de muziekwereld: Brahim, Kathleen Aerts en Ronny Mosuse. Zij nemen elk drie kandidaten onder hun hoede.

'Junior Eurosong' staat dit jaar in het teken van de superprofessionele à la carte opleiding die de coaches voor hun juniors hebben uitgestippeld. Hoe die eruitziet, kunnen de Ketnetters samen met presentator Niels Destadsbader volgen op Ketnet en Ketnet.be.

Negen acts
Uit bijna duizend inzendingen werden negen acts geselecteerd, die worden vertolkt door in totaal vijftien kinderen. Alicia & Mariam, Fabian, Guillaume & Lieselot, Jana, Jens, Laurens, Lowie, Mai-Li en de meisjesgroep Lalaladies hebben samen met een aantal topnamen uit de muziekwereld negen nieuwe nummers geschreven, waarmee ze in Junior Eurosong 2012 een gooi doen naar de selectie voor het Junior Eurovisiesongfestival.

Een zomer vol muziek(clips) – vanaf 1 augustus
Het einde van het schooljaar betekende meteen ook het startschot van 'Junior Eurosong', editie 2012. De videoclip van de groepssong Boom Boom Wakka Wakka was de hele maand juli de perfecte opwarmer. Vanaf 1 augustus zijn er geen geheimen meer, want dan worden alle videoclips van de individuele liedjes uitgezonden op Ketnet. Op Ketnet.be zijn ze nu al in avant-première te bekijken en te beluisteren. Dat wordt genieten van heel veel leuke muziek voor jong en oud!

'Junior Eurosong 2012 – Het magazine' – vanaf 3 september
In het dagelijkse magazine van 'Junior Eurosong 2012' volgen we vanaf maandag 3 september de zoektocht van de drie coaches Brahim, Kathleen en Ronny naar de perfecte song en bijbehorende act voor het Junior Eurovisie Songfestival. Elke aflevering bevat drie of vier reportages.

Het magazine begint bij het begin: het bootcamp. Die doorgedreven selectie was voorbehouden voor de 30 beste kandidaten uit 1000 inschrijvingen. We zien hoe de 30 potentiële juniors twee dagen lang worden getest op hun zang- en danskwaliteiten. De coaches zoeken elk drie perfecte Junior-acts. Geen gemakkelijke klus, want er zit heel wat talent tussen. Zo zien we hoe Kathleen op zoek gaat naar een toffe meisjesgroep, Ronny naar de mooiste stemmen en Brahim naar opvallende duo's.

Verder neemt het magazine de opleidingen à la carte onder de loep. De coaches schakelen professionals uit de muziekwereld in voor workshops en zorgen zo voor een uitgebreide en unieke coaching. Er wordt hard gewerkt aan elke act zodat die kwalitatief sterk genoeg is om op internationaal niveau overeind te blijven. De Juniors krijgen tips voor een betere podiumperformance en oefenen choreografieën in. Ze leren foute gewoontes af en overwinnen hun plankenkoorts tijdens workshops. Maar er is uiteraard ook tijd voor ontspanning. Kortom de juniors zullen tegen oktober helemaal klaar zijn voor de shows.

De finaleweek – vanaf 1 oktober
Wie gaat naar Amsterdam? Dat zal blijken tijdens de echte wedstrijd. Die vindt plaats in de finaleweek. Op maandag 1, dinsdag 2 en woensdag 3 oktober zijn er drie voorrondes. In elk van die voorrondes zetten de drie coaches ieder één van hun poulains in. Er komen dus telkens drie kandidaten tegen elkaar uit. De acts worden beoordeeld door Ronny, Kathleen en Brahim. Zij hebben geen stemrecht maar wel een gefundeerde mening, gebaseerd op hun ervaringen met hun eigen juniors en die van de andere coaches. Maar uiteindelijk zijn het enkel en alleen de Ketnetters zelf die dit jaar door middel van televoting bepalen wie doorgaat naar de finale.

Op donderdag 4 oktober neemt Ketnet-wrapper Véronique Leysen de Ketnetters in een Junior Eurosong Special mee achter de schermen van Junior Eurosong. Hoe zenuwachtig zijn de kandidaten voor ze het podium op moeten? Hoe warmen de dansers zich op? Wat zijn de laatste woorden van de coaches voor de show begint? Wat vonden de deelnemers zelf van hun optreden? We kijken ook nog eens terug naar de optredens van de negen kandidaten tijdens de voorrondes.

De live finale op zaterdagochtend 6 oktober wordt extra spannend. Aan het begin van de uitzending worden de finalisten bekendgemaakt. Het zijn de topfavorieten van de Ketnetters, want zij alleen hebben hen gekozen door televoting. En ook in de finale hebben de Ketnetters de touwtjes in handen: zij beslissen andermaal via televoting wie ons land zal vertegenwoordigen op het tiende Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam.

Het Junior Eurovisiesongfestival – zaterdag 1 december
Op 1 december vindt het tiende Junior Eurovisiesongfestival plaats in Amsterdam. De winnaar van Junior Eurosong zal er ons land vertegenwoordigen. De show wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén.DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
junioreurosong

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' (Eén)

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' is een ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo's, duo's en groepen, iedereen kan auditie doen en meedingen naar de prijs 'The Greatest Dancer van Vlaanderen'. Alle dansers komen terecht in de dansstudio en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar de auditie en zij beslissen of ze de auditie leuk vinden of niet. Pas als 75 procent 'ja' stemt gaat de spiegel open. Wie krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek? De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

'The Greatest Dancer van Vlaanderen', om 20.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:05
  Herhaling late Journaal
  06:00
  Radio2 op n
 • 00:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:15
  Geen Uitzending
  06:00
  Kabouter Plop
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:15
  The Great Escapers
 • 01:05
  Onderbreking
  11:00
  Sturm der Liebe
 • 01:05
  Geen Uitzending
  14:30
  Crystal Skulls
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:50
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:45
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:35
  Geen uitzending
  07:30
  Bones
 • 02:10
  Pawn Stars
  02:50
  LOOP Play6
 • 00:40
  Geen uitzending
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 02:10
  Over (h)eerlijke groenten
  03:05
  Klaar in 20 minuten
 • 20:35
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 02:23
  Cottage tuinhuis bouwen 1
  02:40
  Cottage tuinhuis bouwen 2
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 02:25
  The Last Dance
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 01:35
  Miss Fisher's Murder Mysteries
 • 02:25
  Fort the People
  03:10
  The Real Housewives of NYC
 • 02:25
  NOS Journaal met Gebarentaal
  02:53
  NOS Journaal (laat)
 • 02:03
  Nieuwsuur
  06:18
  Tijd voor MAX
 • 02:12
  TekstTV
  05:30
  Timmy Time