Najaar Ketnet: Helden, Vlaamse fictie en digitale vernieuwing

dinsdag 23 augustus 2011

Ketnet is ook dit najaar de meest gevarieerde kinderzender van Vlaanderen, met informatie, educatie en kwalitatief entertainment op kindermaat. De komende maanden focust Ketnet op nieuwe en bekende helden, Vlaamse fictie en digitale vernieuwing, met vijf gloednieuwe programma's en een heleboel nieuwe reeksen van vaste waarden.

In 'Junior Eurosong 2011' zijn de kinderen zelf de helden: het programma gaat op zoek naar dé ster die ons land zal vertegenwoordigen op het 'Junior Eurovisiesongfestival'. 'Mega Mindy' blijft de misdaad bestrijden en vanaf oktober treden kinderen in de voetsporen van stoere Bartel in 'X-Peditie X-Treem'. En dé held van alle jonge kinderen - de enige echte Sint – komt later dit jaar natuurlijk ook weer naar Ketnet.

Meer dan andere kinderzenders zet Ketnet in op Vlaamse fictie, met vier nieuwe reeksen: 'De Elfenheuvel', een magische telenovelle met Niels Destadsbader als elfenprins; 'ROX', waarin een bijzondere auto de hoofdrol speelt; 'Galaxy Park', over een groep jongeren en een alien; en 'De Zingaburia', een prettige gestoorde muzikale fictiereeks van Hugo Matthysen.

Het mediagebruik van kinderen evolueert snel en Ketnet begeleidt hen daarbij. De vernieuwde site laat hen later dit najaar op een veilige manier kennismaken met enkele sociale netwerk- toepassingen. En binnenkort gaat Ketnet voor het eerst ook mobiel met de Ipad-app van de videozones van Kaatje en Ketnet.

Netmanager Catherine Castille vat het als volgt samen: 'Inhoudelijk blijven we verder bouwen op de sterktes van Ketnet. Dit wil zeggen dat we blijven werken aan een generalistische, kwaliteitsvolle Vlaamse kinderzender voor álle kinderen tot 12 jaar. Dat doen we door een gelaagd programma-aanbod te brengen dat kinderen van verschillende leeftijdsgroepen bereikt, en door in te spelen op de verschillende interessevelden van alle leeftijden. Op die manier blijven we de favoriete kinderzender van de kinderen. Om het met de woorden van het nieuwe Junior Eurosong- groepslied te zeggen: het najaar van Ketnet wordt Kei! Vet! Cool!'

Kinderen in de hoofdrol
Bij Ketnet spelen de kinderen de hoofdrol, vaak ook letterlijk. In de wrap, 'Ketnet King Size' en 'Karrewiet' bijvoorbeeld, waar ze zowel voor als achter de schermen centraal staan, in de reportages maar geregeld ook als reporter. En in 'Junior Eurosong' en 'X-Peditie X-Treem' zijn de kinderen zonder meer zelf de helden.

'X-Peditie X-Treem'
In de survivalreeks 'X-Treem' ging Bartel Van Riet dit voorjaar wekenlang op zijn eentje back-to- nature en toonde hij de Ketnet-kijkers hoe je kan overleven in de wilde natuur. Binnenkort trekt hij er opnieuw op uit, maar deze keer wordt hij vergezeld door vijf avontuurlijke Ketnetters. Het plan: een expeditie door de ongerepte natuur. Het doel: overleven en allerlei survivaltechnieken leren. Kortom: 'X-Peditie X-Treem'!

Vlaamse fictie
Vlaamse fictie is en blijft razend populair, ook bij jonge kijkers. Ketnet speelt daar volop op in met nieuwe afleveringen en specials van 'Amika' en 'Mega Mindy' en vier splinternieuwe reeksen:

'De Elfenheuvel'
Ketnet presenteert vanaf maandag 29 augustus de eerste 52 afleveringen van de telenovelle 'De Elfenheuvel'. Deze eigen fictieserie vertelt het verhaal van de elfenprins Dagmar. Hij wordt door zijn vader, koning Zirkos, naar de mensenwereld gestuurd. Daar belandt hij bij de prettig gestoorde familie Ranonkel. Al snel blijkt dat Dagmar eigenlijk met een belangrijke missie naar de mensenwereld is gestuurd. De cast bestaat uit een mix van jong talent en gevestigde waarden, onder wie Niels Destadsbader, Kalina Malehounova, Leonard Muylle, Christel Domen, Olga Leyers, Machteld Timmermans, Els Olaerts, Marc Van Eeghem en Jaak Van Assche.

'Galaxy Park'
'Galaxy Park' is een gloednieuwe fictiereeks met heel wat jong Vlaams acteertalent. 'Galaxy Park' vertelt het verhaal van zes jongeren die als jobstudent aan de slag gaan in het gelijknamige vakantiedomein. Ze moeten ervoor zorgen dat alles perfect verloopt in het domein zodat de vakantiegangers tevreden zijn. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig, want er gebeuren vreemde dingen in Galaxy Park: er is namelijk een alien met bijzondere krachten neergestreken. Wie is het en wat is hij van plan? De hoofdrollen worden vertolkt door Lauren De Ruyck, Astrid Sercu, Nicolas Caeyers, Soy Kroon, Marieke Meelberghs, Immanuel Lemmens, Alex Van Haecke en Erik Burke.

'ROX'
In de nieuwe fictiereeks 'ROX' maken we kennis met Rick, Olivia en Xavier: drie jonge helden met uitzonderlijke talenten én een nog veel uitzonderlijkere auto. In het grootste geheim worden ze ingeschakeld om misdaden op te lossen. Falen is geen optie. De hoofdrollen worden gespeeld door Jelle Florizoone, Jana Geurts en Jeremy Vandoorne.

'De Zingaburia'
'De Zingaburia' is een prettig gestoorde muzikale fictiereeks van Hugo Matthysen ('Kulderzipken', 'Dag Sinterklaas') over de avonturen van het gelijknamige ruimteschip en zijn bemanning. Vier ruimtevaarders zijn met hun ruimteschip op weg naar hun vakantiebestemming, de planeet Azifrikameropa. Maar ze zijn een beetje verdwaald. In de hoofdrollen herkennen we Liesa Van Der Aa, Jonas Leemans, Bert Huysendruyt, Jeron Dewulf en vele anderen. Het scenario werd geschreven door Hugo Matthysen, die samen met Ronny Mosuse ook voor de muziek zorgde.


Internationale topseries
Fantasie en emotie, spanning, humor en avontuur: dat is Ketnet ten voeten uit, ook in de nieuwe internationale series:

'De Kleine Prins'
'De Kleine Prins' is een prestigieuze nieuwe animatiereeks gebaseerd op het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. De reeks blijft trouw aan de grote kracht van de novelle: de poëtische, fantasierijke en veelgelaagde benadering van de dingen door de ogen van een kind. Het is grootschalige internationale project, met een budget van 18.6 miljoen euro, 450 medewerkers, 720 decors en 18.200 pagina’s storyboard.

'Modderland'
'Modderland' is een knotsgekke animatiereeks van de BBC over een omgekeerde wereld waar de jonge hobbit Bart, samen met zijn leermeester Randalf de Wijze, het grasparkietje Veronica en de reus Norbert het kwaad bestrijdt.

'Mijn monsters en ik'
'Mijn monsters en ik' is een hilarische live action én poppenserie van de Jim Henson Company over de goedaardige monsters Fiend, Haggis en Norman die in het huis verblijven van Nick en Kate en hun kinderen Eddie en Angela.

'Dierendetectives'
In de nieuwe documentaire reeks 'Dierendetectives' (orig. Wild detectives) gaan jonge reporters als detectives in het wild op zoek naar mysteries in het dierenrijk. Waarom duiken pinguïns diep in de oceaan terwijl hun favoriete hapjes zich aan het wateroppervlak bevinden? Wat doet een leeuwenwelpje in het nest als niemand kijkt? Wat vertellen walvissen tegen elkaar? Binnenkort weten we er alles over.

Nog meer info krijg je later bij TV-Visie te lezen.


DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:25
    VRT NWS laat
    02:25
    Journaallus
  • 22:25
    King Otto
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 21:50
    Blind Gesprongen
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    03:10
    Geen uitzending
  • 20:35
    Kingsman: The Secret Service
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 22:20
    De Eerste op de Moordplek
    01:15
    Geen uitzending
  • 22:20
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 22:05
    Zomerrust
    06:00
    Joe
  • 21:50
    Het Perfecte Plaatje
    01:45
    Geen uitzending
  • 20:35
    Booksmart
    02:05
    ER
  • 22:15
    NCIS: Los Angeles
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 21:45
    Interior Design Masters
    02:55
    Geen uitzending
  • 22:05
    Cold Case
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 22:12
    Zelf gedaan, goed gedaan
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 22:25
    De Dagschotel
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 22:20
    The Paddock
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 22:00
    Beyond Paradise
    02:10
    The Change
  • 22:05
    Op1
    01:42
    NOS Journaal
  • 22:20
    Total Trust
    01:59
    Nieuwsuur
  • 22:08
    Pandore
    02:36
    Podium Zwart Unplugged