Najaar Ketnet: 'De Elfenheuvel'

woensdag 24 augustus 2011

Ketnet presenteert dit najaar de eerste 52 afleveringen van de telenovelle 'De Elfenheuvel', die drie seizoenen zal lopen. Hiermee zet Ketnet de jarenlange traditie verder van kwaliteitsvolle eigen jeugdfictie van de openbare omroep, met titels die in het collectieve geheugen zitten van de opeenvolgende generaties jongeren van de voorbije halve eeuw: van 'Tijl Uilenspiegel' (1961) over 'Kapitein Zeppos', 'Keromar' en 'De Kat' tot 'Kulderzipken', 'W817' en 'Click-ID'.

Na het succes van de reeksen van 'Kaatje van Ketnet' is 'De Elfenheuvel' de nieuwste fictiecreatie van het Productiehuis Jong. Het is een telenovelle op maat van Ketnet, met veel fantasie en verbeelding, maar ook humor en romantiek. Met deze gelaagde aanpak wil Ketnet de leeftijdsgrenzen van Ketnet overstijgen. 'De Elfenheuvel' is er voor kijkers die houden van een vleugje mysterie en romantiek.

Het verhaal in een notendop
Omdat hij zich heeft misdragen, wordt de elfenprins Dagmar door zijn vader, koning Zirkos, naar de mensenwereld gestuurd. Daar belandt hij bij de prettig gestoorde familie Ranonkel. Hij probeert angstvallig zijn identiteit geheim te houden, wat niet evident is met een stel vleugels op je rug. Al snel blijkt dat Dagmar eigenlijk met een belangrijke missie naar de mensenwereld is gestuurd. En dat hij niet toevallig bij de Ranonkels is terechtgekomen.

In de buurt van het dorp ligt namelijk een plaats die sinds mensenheugenis De Elfenheuvel wordt genoemd. En precies daar hebben de plaatselijke jongeren hun gelijknamige clubhuis ingericht. Wat heeft De Elfenheuvel met de opdracht van Dagmar te maken? En zal hij erin slagen zijn missie tot een goed einde te brengen? Dat is de centrale vraag in deze spannende, maar vaak ook humoristische telenovelle.

De cast van de reeks bestaat uit een mix van jong talent en gevestigde waarden. De rol van Dagmar wordt vertolkt door Niels Destadsbader. Ten huize Ranonkel maakt hij kennis met de pittige Saartje (Kalina Malehounova), haar slimme broer Rinus - Wiki voor de vrienden - (Leonard Muylle) en hun toffe mama Lore (Christel Domen).

De stoere Kyan De Keersmaker (Seppe Cosyns) is het liefje van Saartje. Met Maud Wijffels (Daphne Paelinck) kunnen Wiki en Saartje aanvankelijk niet zo goed opschieten. Andere personages worden gespeeld door onder meer Olga Leyers, Machteld Timmermans, An Vanderstighelen, Ivan Pecnik, Koen Van Impe, Els Olaerts, Marc Van Eeghem, Jaak Van Assche, Lore Stuyck, Tijs Hoornaert e.v.a.

De locaties
Het is geen toeval dat Dagmar ten huize Ranonkel belandt. De familie Ranonkel woont namelijk in het (fictieve) dorp Kortebeke en daar in de buurt ligt een bos dat De Elfenheuvel wordt genoemd. Precies op die plaats hebben de jongeren van het dorp hun gelijknamige clubhuis ingericht. Kortebeke, het huis van de Ranonkels en De Elfenheuvel zijn dan ook de belangrijkste locaties van de reeks.

Kortebeke
Kortebeke is een landelijke gemeente. De kern van deze ingeslapen gemeente ligt tussen glooiende velden maar is omringd door prachtige loofbossen. Het gros van de jongeren uit de reeks loopt school in het Koninklijk Atheneum in het naburige Meersrode. Bussen rijden op en af tussen beide gemeentes. Saartje en Rinus gaan met de fiets naar school.

Zowel de dierenartsenpraktijk van Lore Ranonkel (mama van Saartje en Wiki) als het houtverwerkingsbedrijf van Harold De Keersmaker (vader van Kyan en Billie) liggen in de gemeente Kortebeke. Ten westen van het dorp ligt ‘De Elfenheuvel’, het bos waar het gelijknamige clubhuis gelegen is.

Huize Ranonkel
Het huis van de familie Ranonkel straalt warmte en gastvrijheid uit. Huize Ranonkel is een echte thuis. De kinderen hebben elk hun kamer. Voor gasten staat er altijd een bed klaar. Het huis ligt in een leuke straat in het hart van Kortebeke. De Elfenheuvel ligt op wandelafstand achter het huis. Mama Lore is gek op haar tuin, maar door haar drukke sociale leven ligt hij er af en toe behoorlijk verwilderd bij.

Clubhuis De Elfenheuvel
Het clubhuis De Elfenheuvel ligt in een bos met dezelfde naam. Je kan er iets drinken aan de bar. In de zithoek kan je bordspelletjes spelen of vrijuit surfen op de laptop. En er is een DJ-ruimte en mogelijkheid om te dansen. Het idee om een clubhuis op te richten komt van de 15- jarige Saartje. Lore zette haar schouders onder het positieve initiatief van haar dochter en de gemeente stelde een blokhut in het gemeentebos ter beschikking.

'De Elfenheuvel', vanaf maandag 29 augustus van maandag tot donderdag om 17.55 en 18.15 uur op Ketnet.



DOSSIER: Najaar 2011: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Axel Gaat Binnen' (VTM)

Wat is tantra? Ook Axel wist het niet voor hij vertrok. Nog meer dan anders betreedt hij hier het onbekende. Eén ding is zeker: hij is emotioneel nog nooit zo diep gegaan. In deze aflevering komt Axel zichzelf helemaal tegen op verschillende vlakken. Met de nodige scepsis vertrekt hij naar de retraite in de Ardennen, maar hij keert terug naar Antwerpen als een compleet ander mens.

'Axel Gaat Binnen', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    02:15
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:40
    Oggy en de kakkerlakken: De volgende generatie
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:35
    Trolls: The Beat Goes On!
    05:15
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    06:40
    Blind getrouwd: Australië
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:15
    Sturm der Liebe
  • 01:05
    Geen uitzending
    14:20
    Banlieue 13
  • 08:15
    The X-Files
    02:15
    Married ... With Children
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 08:40
    Neighbours: A New Chapter
    02:25
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:50
    Backroad Truckers
  • 07:55
    Interior Design Masters
    02:15
    Geen uitzending
  • 07:45
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 08:37
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:30
    De Eregast
    02:30
    Snel, Makkelijk & Lekker
  • 07:00
    Eredivisie
    04:10
    Premier League
  • 08:10
    Death in Paradise
    02:35
    DCI Banks
  • 08:39
    Goedemorgen Nederland
    08:00
    NOS Journaal
  • 08:38
    MAX Geheugentrainer
    08:00
    BinnensteBuiten
  • 08:35
    Noddy, de detective
    07:50
    De boterhamshow