Najaar En: Luc Appermont presenteert nieuwe En-quiz 'Vroeger of Later?'

dinsdag 14 augustus 2012

Vanaf zaterdag 1 september heet Luc Appermont de kijkers van En dertien weken lang welkom in het sfeervolle nieuwe spelprogramma 'Vroeger of Later?'.

Samen met een wisselend panel van vier bekende kandidaten blikt hij daarin terug op iconische televisiefragmenten, liedjes, rages en figuren uit het recente en minder recente verleden. Het is aan het panel om die gebeurtenissen te situeren in de tijd; gebeurden ze vroeger? Of later?


'Vroeger of later?' Dat wil Luc Appermont van zijn kandidaten weten in het nostalgische spelprogramma 'Vroeger of later?' op Eén. Daarin legt het televisie-icoon dertien weken lang iedere zaterdagavond een panel van bekende Vlamingen een reeks gebeurtenissen voor uit de populaire cultuur.

Bekende televisiefragmenten, liedjes en rages die in het collectieve geheugen staan gegrift, maar ook mensen en dingen die meer recent in de schijnwerpers stonden. Van Monchhichis en trollen met fluohaar die de wereld veroverden, over immens populaire spelletjes zoals Super Mario Bros en Donkey Kong tot de plotse verdwijning van de snor van weerman Frank Deboosere. Het zijn leuke beelden om terug te zien en grappige zaken om weer even bij stil te staan, maar voor de kandidaten in de studio hangt er ook een vraag aan vast. Want in welk jaar gebeurde dat nu ook alweer? Was het nu vroeger? Of later?

Het panel
De kandidaten die Appermont over de vloer krijgt, zijn niet de minsten. De volgende bekende Vlamingen demonstreren vanaf 1 september hun kennis over de populaire cultuur  Luc Appermont (foto: Eén - © VRT 2012/Lies Willaert)van vroeger en nu: Sam De Bruyn, Bart De Pauw, Koen Wauters, Frank Deboosere, Adriaan Van den Hoof, Margriet Hermans, Walter Baele, Bart Peeters, Wendy Van Wanten, Niels Destadsbader, Saartje Vandendriessche, Guga Baùl, Jo Vally, Gert Verhulst, Erika Van Tielen, Jan Van Rompaey, Mike Verdrengh, Janine Bischops, Brahim, Andrea Croonenberghs, Jacques Vermeire, Hans Otten, Jelle De Beule, Els De Schepper, Leah Thys, Jeremy Vandoorne, Stan Van Samang, Leo Van Der Elst, Lesley-Ann Poppe, Nic Balthazar, Geena Lisa, Axl Peleman, Ann Van Elsen, Tom Waes, Katja Retsin, Freek Braeckman, Carry Goossens, Sam Gooris, Showbizz Bart, Gunter Lamoot, Peter Van de Veire, Wim De Vilder, Louis Talpe, Marleen Merckx, Tanja Dexters, Regi Penxten, Gili, Chris Dusauchoit, Frieda Van Wijck, Marcel Vanthilt, Bart Kaëll en Kurt Rogiers.

Over Luc Appermont
'Vroeger of later?' kon zich geen betere spelleider wensen dan Luc Appermont, zelf een regelrecht televisie-icoon. In de jaren zeventig presenteerde Appermont 'Binnen en Buiten' op zondagnamiddag en daarna volgden onder meer 'Het staat in de sterren geschreven', 'de Pak de poen show', 'Baraka', 'Eurosong' en 'Sterrenwacht'. Bij vtm presenteerde hij 'Waagstuk', 'Luc', 'U beslist' en 'Het mooiste moment'. Sinds eind 2011 is Appermont voorzitter van de Vlaamse Televisie Academie.

In 'Vroeger of later?' zal Appermont voor het eerst in 22 jaar weer te zien zijn als presentator bij de openbare omroep. De kandidaten zijn gewaarschuwd, want hij staat scherper dan ooit.

'Vroeger of later?', vanaf zaterdag 1 september om 20.45 uur op Eén.


Lees ook:
Iedereen wil in nieuwe quiz van Luc Appermont

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
najaaropeen

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

In deze special blikt En terug op de Ronde van Vlaanderen van 2019. Ploegwagens, jury-wagens en moto's, de regie en de techniek, de persverantwoordelijken Guy en Willy, ex-coureur Lon van Bon... Samen met alle commentatoren vertellen zij het verhaal van 'De Ronde 103'. We volgen de koers door de ogen van de vader van Iljo Keisse, die in zijn afgeladen caf 'De Karper' samen met de klanten naar de koers kijkt. Adri van der Poel, vader van Mathieu, volgt de koers als waterdrager. Hij ziet hoe zijn zoon valt en hoe hij zich herosch terugvecht naar de kop. Met tot slot toch teleurstelling wanneer zijn zoon net niet wint. En tenslotte is er de semi-onverwachte winnaar, Alberto Bettiol, die door een slim plan van zijn ploeg en met de hulp van een sterke Sep Vanmarcke de koers wint.

'De Ronde 103', om 21.30 uur op En.

Dossiers