Minister Lieten wacht op brief van VRT-bonden voor ze reageert

donderdag 10 juni 2010

Mediaminister Ingrid Lieten (SP.A) houdt koppig vast aan de voorgenomen besparingen van 65 miljoen euro bij de openbare omroep. De staking van woensdag kon haar niet op andere gedachten brengen. Ze wil enkel reageren nadat ze van de vakbonden een brief ontvangen heeft. De stugge houding zorgt voor wrevel bij de vakbonden van de VRT.

Ingrid Lieten bewijst een harde tante te zijn. Pas wanneer ze een brief van de VRT-vakbonden ontvangt met daarin een voorstel om rond de tafel te gaan zitten, wil ze reageren op de stakingsactie van woensdag en de eisen van de bonden. Woordvoerster van de minister, Lot Wildemeersch, is echter duidelijk: 'Er is geen geld, dus moet er bespaard worden.'


Volgens de berekeningen van de Vlaamse regering moet de VRT 65 miljoen euro besparen. Maar volgens de bonden zijn dit blinde en onredelijke besparingen. Een alternatief plan dat zij hebben uitgewerkt, zou een besparing van 43 miljoen inhouden. 'Als we toch 65 miljoen euro moeten besparen dan zullen er ongelukken gebeuren', zegt Servaas Le Compte van het ACV in De Standaard.

Het worden hoe dan ook spannende en moeilijke tijden voor de VRT. 'Als het moet, gaan alle schermen zwart', aldus Luc Vandenhoeck van het ACOD. 'Deze staking is geen symbolische actie. We willen hiermee iets bereiken. Lukt dat niet, dan gaan we verder. Hoe langer alles duurt, hoe harder onze houding wordt' , aldus nog de vakbondsman in De Standaard.

Bron: standaard.be

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De detectie naar kindermishandeling en de hulpverlening die erop volgt, lopen al te vaak mis. Dat kunnen Kristien, Sanghita en Abbas uit eerste hand getuigen. Jeugdrechter Nicole Caluwé en kinderarts Johan Marchand geven duiding.

'Als Je Eens Wist', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers