'Mijn Restaurant': geen invloed na fout nummer HBVL

vrijdag 30 mei 2008

De drukfout van de krant Het Belang van Limburg zou geen invloed gehad hebben op de einduitslag van 'Mijn Restaurant'. Dat verklaart een woordvoerder van vtm na de analyse van het stemgedrag. 'Donderdag is er geen enkel afwijkend stemgedrag geweest', aldus vtm.

De krant kwam vanmorgen terecht in een golf van beschuldigingen nadat het nieuws van de drukfout besproken werd tijdens de ochtendshow van Q-Music.

Blijkbaar verscheen donderdag het nummer van één van de vorige votings. Toen moesten de kijkers telefoneren naar een nummer dat voor de finale toegekend was aan Leuven. Een opmerkelijke fout, die volgens de fans van 'Exquisa' wel eens het verschil zou gemaakt hebben tussen winst en verlies. Met een zeer nipte uitslag zou dit dan wel eens de verklaring kunnen zijn waarom underdog Leuven uiteindelijk 'Mijn Restaurant' won.

'Niets van aan', laat vtm nu weten. 'Op de laatste dag, donderdag, is er geen enkel afwijkend stemgedrag geweest. De verhouding bleven dezelfde met die van de dagen voordien', aldus een vtm-woordvoerder op de website van Het Belang van Limburg.

LEES OOK: Krant HBVL onder vuur door fout rond 'Mijn Restaurant'


'Sterren op de Dansvloer': wie wint de finale? Tiany of Antony? Stem in onze poll!

DOSSIER: Mijn Restaurant

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva España - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In Asturië leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Léon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers