'Mijn Restaurant! 4': de nieuwe duo's

donderdag 7 juli 2011

Begin deze week stelde vtm al de nieuwe jury van 'Mijn Restaurant!' voor en inmiddels hebben de kandidatenduo's de sleutel van hun pand gekregen. Dit betekent dat de stukken van de puzzel rond zijn. TV-Visie geeft je alvast graag een woordje uitleg bij de deelnemers die het culinair avontuur aangaan en bij de panden waarin de restaurants worden ondergebracht.

Amber en Elodie trekken naar Ekeren
Amber (23) en Elodie (22) uit Geel vormen sinds anderhalf jaar een koppel, maar door hun verschillende werkuren zijn ze helaas niet zo vaak samen. Deelnemen aan Mijn Restaurant! lost dat probleem alvast op. Maar het is hun droom om vooral hun eigen baas te zijn en ook op professioneel gebied een team te vormen.


Amber behaalde haar koksdiploma, maar de kneepjes van het vak leerde ze pas echt onder toezicht van Roger Souvereyns in het gerenommeerde restaurant van golfclub Bossenstein in Broechem. Amber weet goed wat ze wil in de keuken en staat er meer dan haar mannetje.

Elodie wilde ook een carrière in de horeca, maar haar ouders vonden het secundair onderwijs iets te vroeg om zo'n specifieke studierichting te kiezen. Ze kwam in de verpleegkunde terecht en werd urgentieverpleegster. De adrenaline die deze job met zich meebrengt is volledig haar ding. Meedoen aan 'Mijn Restaurant!' en een gezamenlijke droom kunnen verwezenlijken, zou de ultieme adrenalinerush zijn.

Daniel en Rinaldo trekken naar Tongeren
Daniel (29) en Rinaldo (33) wonen in Maasmechelen. Ze leerden mekaar tien jaar geleden kennen via een chatbox en het was onmiddellijk raak. Het koppel is vorig jaar getrouwd en zal in Tongeren een pand tot restaurant omvormen. Beide heren werken als chef in een andere zaak, maar samenwerken in hun eigen keuken tijdens 'Mijn Restaurant!' is geen optie. Ze hebben naar eigen zeggen elk een totaal andere manier van werken.

Daniel omschrijft zichzelf als een teamplayer, maar Rinaldo, met zijn Italiaans temperament, wil dat de zaken op zijn manier verlopen. Het is dan ook Rinaldo die de keuken voor zijn rekening zal nemen. Daniel wordt de man in de zaal. Een eigen restaurant runnen is voor beide heren een kinderdroom die nu wel erg dichtbij komt. Ze zijn dan ook vastbesloten om het onderste uit de kan te halen.

Steven en Sofie trekken naar Dendermonde
Steven (33) en Sofie (32) zijn jeugdvrienden uit Ninove die hun gemeenschappelijke droom gaan proberen te verwezenlijken in Dendermonde.

Hoewel Sofie is opgegroeid in de horeca, kan ze naar eigen zeggen amper een ei bakken. Ze opende haar eigen kledingzaak waar ze haar passie voor mode en interieur volledig kon botvieren. Het ligt voor de hand dat ze zich met die talenten zal toeleggen op de zaal en het management. Sofie is een harde werkster die leeft op stress en adrenaline.

Steven, die van opleiding stukadoor is, had op een dag zijn buik vol van zijn job. Hij besloot een ommekeer te maken en schoolde zich om tot kok. Sindsdien is koken zijn leven en werkte hij al in tal van restaurants.

Het duo weet al goed wat ze van hun restaurant willen maken en kan niet wachten om eraan te beginnen.

Bart en Kris trekken naar Aarschot
Bart (26) en Kris (29) trekken naar Aarschot. Ze leerden elkaar kennen op een taalkamp waar Bart kok was en Kris zijn keukenhulp. Ze zijn sindsdien soulmates, die perfect op elkaar zijn ingespeeld.

Leuvenaar Kris, die leraar van opleiding is, was tot twee jaar geleden een ware fastfoodjunkie. Vandaag is Kris flink wat kilo’s lichter en door met voeding bezig te zijn, heeft hij ontdekt wat écht lekker eten is. Met zijn charme en flair wil hij zich ontpoppen tot een perfecte maître.

Bart heeft een koksopleiding gevolgd en werkte sindsdien als sous-chef en chef in verschillende restaurants en bistro’s. Hij is erg veeleisend voor zichzelf: Bart zal nooit iets serveren waar hij niet achter staat. Het is hun droom is om mensen culinair te verwennen in hun eigen restaurant.

Eef en Michael trekken naar Blankenberge
Eef (27) en Michael (28) zijn een koppel uit Wevelgem en zullen in Blankenberge een pand op de dijk inpalmen. Ze leerden mekaar kennen tijdens hun studententijd. Het koppel is nu zeven jaar verder en ontpopte zich als rasondernemers. In 2009 startten ze een binnenspeeltuin en vorig jaar openden ze ook nog een groentewinkel. Ze weten dus wat hard werken is: Michael heeft zijn handen vol met het runnen van zijn twee zaken. Bovendien geeft Eef nog steeds lichamelijke opvoeding aan kinderen met een beperking.

Na de speeltuin en de groentewinkel is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Sociaal contact is voor de extraverte Eef, die geen horecaervaring heeft, erg belangrijk. Het runnen van de zaal lijkt haar de ideale job.

Michael leerde het klappen van de zweep in de brasserie van zijn ouders, waar hij jarenlang in de zaal heeft gestaan. Ondanks zijn zaalervaring en het feit dat hij geen chef is, zal Michael toch post vatten in de keuken. Zo denkt het duo op alle fronten de touwtjes in handen te kunnen houden.


Lees ook:
'Mijn Restaurant!': meer info over de panden

DOSSIER: Mijn Restaurant! (editie 2011)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers