'Mijn Pop-uprestaurant!': Asparaguus, BUFF, KET!, Manil's en Origó zijn geopend

zaterdag 28 maart 2015

Vanaf zaterdag 28 maart kan heel Vlaanderen ontdekken wat de vijf duo's van 'Mijn Pop-uprestaurant!' in petto hebben. De gloednieuwe pop-ups openen vanaf zaterdagmiddag de deuren voor het grote publiek.

Op vrijdagavond 27 maart worden de pop-ups officieel geopend door burgemeesters Bart De Wever, Hilde Claes en Christoph D'Haese, minister Guy Vanhengel en schepen Johan Vande Lanotte. Na de openingsspeech en het doorknippen van de lintjes, heffen ze samen met de duo’s en hun kersvers team het glas.


Sinds een week kan er gereserveerd worden in de verschillende pop-uprestaurants. Hopelijk kan de keukenbrigade het hoofd koel houden tijdens de coup de feu en heeft het zaalpersoneel de beentjes ingesmeerd, want de reservaties lopen als een trein en vanaf morgen begint het voor écht. Wie graag nog een plaatsje wil voor een pop-up lunch of diner kan terecht op vtm.be of de VTM app.

Deze pop-ups openen de deuren:

AALST – ORIGÓ
Jonas & Fee waren al van het begin heel duidelijk over de invulling van hun pop-uprestaurant. Op het menu vind je alleen maar gerechten bereid volgens het paleo-principe en voor het interieur gingen ze zelf aan de slag met hout. Origó staat voor ‘oorsprong’ en dat brengen ze alvast op het bord: pure natuurkeuken, geïnspireerd op het eetpatroon van de jager-verzamelaar. Een lijn die Jonas & Fee ook doortrekken in hun interieur.

ANTWERPEN – MANIL'S
De Gedempte Zuiderdokken krijgen een exotisch tintje. Manil’s, het restaurant van Mieke & Lieve, staat voor Food for the Soul en ze trekken resoluut de kaart van de Southern Kitchen. De naam Manil’s is een eerbetoon aan hun overleden opa en broertje. De pop-up in het bruisende hart van Antwerpen, kreeg een warme inrichting met hout en aardse kleuren.

BRUSSEL – KET!
Miguel & Liselotte, beiden uit Geraardsbergen, brengen hun kijk op streetfood bij KET!. Ze brengen menu’s die verwijzen naar bekende plaatsen in Brussel en geven typische Belgische gerechten een originele, frisse twist. Een street artist zorgde voor kleurrijke wanden. Deze KET! is fris, jong én klaar om Brussel te veroveren.

HASSELT – ASPARAGUUS
Aan de Kolenkaai in Hasselt werken Dries en Guus met één van de mooiste streekproducten uit Vlaanderen: asperges. Naast asperges staan er nog heel wat Limburgse specialiteiten op het menu waaronder Achelse kazen en Limburgse vlaai. Het interieur is huiselijk, want Dries & Guus willen vooral dat iedereen zich thuis voelt in hun Asparaguus.

OOSTENDE – BUFF
Beef Unites Family and Friends oftewel BUFF, zo heet het pop-uprestaurant van Thomas & Alexia. Op de zeedijk van de Koningin der Badsteden worden dus geen Oostendse vispannetjes geserveerd, maar wel zeer kwalitatief rundsvlees. Je kan er rund van kop tot teen proeven en dit in de sfeer van een authentieke slagerij.

'Mijn Pop-uprestaurant!', elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM.

Herbekijk 'Mijn Pop-uprestaurant!'

DOSSIER: Mijn Pop-uprestaurant! II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers