Loc, de kerel die geen kok mocht worden, duikt gloednieuwe keuken in

zondag 1 september 2019
Foto: VTM - © Filip Van Roe/DPG Media 2019

Vanaf 2 september tovert de 25-jarige Loc Van Impe om 18.00 passie op je bord n op je scherm. De foodvlogger kreeg het kokerellen thuis met de paplepel mee en leerde koken dankzij miljoenen filmpjes, online n op tv.

Ondertussen zijn ook zíjn recepten enorm populair op zowel Facebook, Instagram als Youtube. Zijn vlotte babbel en gepassioneerde, frisse manier van vertellen en koken, maken dat het jonge kooktalent vanaf maandag 2 september zijn eigen kookprogramma krijgt: 'Loïc: Zot van Koken'.


Elke weekdag maakt hij een lekker en toegankelijk gerecht, waarin telkens één ingrediënt ‘van bij ons’ centraal staat. Maar vooraleer hij begint te koken, gaat hij op bezoek bij iemand die gepassioneerd is door voeding, op welke manier dan ook. Dat kan een groenteteler zijn maar evengoed een kaasproducent of een ambachtelijke brouwer.

Week 1:

- Maandag 02/09: Krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes
- Dinsdag 03/09: Gelakte aubergine met eend
- Woensdag 04/09: Chocolate cookie met chai latté
- Donderdag 05/09: Orechiette met courgettes en pancetta
- Vrijdag 06/09: Ribbetjes met maïs en koolsla

Loïc: 'Ik vind het geweldig dat ik nu ook op het grote scherm mijn ding mag doen, 'op de wilden boef'. Leergierigheid en improvisatie zijn voor mij het allerbelangrijkste. Ik lap graag de regels aan mijn laars. Maten, gewichten, hoeveelheden… Ik kook liever op gevoel dan alles exact af te meten. Wanneer ik achter het fornuis sta, begin ik te freestylen en gebruik ik mijn kennis uit àl wat ik ooit op tv zag om tot het lekkerste resultaat te komen.'

LEES OOK: Loïc Van Impe: de nationale tv-chef van België - INTERVIEW

Over Loïc
Loïc heeft drie grote passies: zaalvoetbal, muziek en koken. Hij speelt gitaar in een hardrock-punkband en ook koken is voor hem pure rock & roll. Het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder en vader zijn kok en al van kinds af aan deed hij zelf niet liever dan in de potten roeren in de delicatessenzaak van zijn mama, waar hij de ogen uit zijn kop keek en leergierig over haar schouder loerde. Toch wilde zijn moeder niet dat hij de zaak overnam. 'Een kok staat in de keuken wanneer andere mensen feesten', zei ze wanneer haar zoon luidop over een eigen restaurant droomde. Loïc besloot naar het RITCS te gaan, waar hij afstudeerde als monteur, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij leerde nog beter koken dankzij ontelbare kookboeken, en miljoenen filmpjes die hij op televisie en online zag.

Nog  tijdens zijn studies begon hij #kotfood-filmpjes te draaien voor studenten die hun vrije tijd liever aan social media dan aan kookboeken spendeerden. In 2013 - amper 19 toen - deed hij mee aan het VTM-programma 'The Taste'. De finale won hij net niet, maar wel het eeuwige respect van o.a. jurylid en topchef Gert De Mangeleer, voormalig eigenaar van het driesterrenrestaurant Hertog Jan. Toen hij afgestudeerd was, begon de gepassioneerde kok een tweede reeks vlogs op Facebook. Ook op Youtube en Instagram deelt hij zijn culinaire avonturen. Liever een papieren dan digitale versie? Geen nood, Loïc mag zich ook auteur noemen, met zijn boek The Rookie Cook.

Loïcs kookprogramma wordt geproduceerd door Lecter Media.

Volg @loicfood op Facebook, Instagram en YouTube

'Loïc: Zot van Koken', vanaf maandag 2 september om 18.00 uur op VTM.


Lees ook:
Loc Van Impe: de nationale tv-chef van Belgi - INTERVIEW

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op En.

Dossiers