Koen en Birgit testen rijgedrag in 'De Nationale Rijtest'

dinsdag 28 augustus 2007

VTM wil er een vaste gewoonte van maken. Na de nationale IQ-test pakt de zender uit met 'De Nationale Rijtest'. Birgit Van Mol en Koen Wauters praten het avondvullend programma aan elkaar, Rob Vanoudenhoven is opdrachtgever van dienst.

O


p woensdag 12 september test VTM de rijvaardigheid van de Vlamingen. In de studio ondergaan 250 gasten, opgedeeld van zwaantjes en wielertoeristen tot truckchauffeurs, het spervuur van vragen. Niet alleen onbekend Vlaanderen wordt getest, ook enkele prominenten en BV's zoals Vlaams minister Kathleen Van Brempt, nieuwsanker Farouk zgunes, acteur Axel Daeseleire, hitwonder Regi en VTM-presentatrice Rani De Coninck ontsnappen er niet aan.

Bovendien zullen ook vier BV's zonder rijbewijs uitgedaagd worden om deel te nemen aan het theoretisch examen. Slachtoffers van dienst zijn 'Tien Om Te Zien'-samensteller Jos Van Oosterwijck, actrice Sally-Jane Van Hoorenbeeck, musicalactrice Door Van Boeckel en 'Thuis'-acteur Tom De Hoog. Als alles goed verloopt gaan zij op het einde van het programma met een voorlopig rijbewijs naar huis. VTM kreeg zeer uitzonderlijk de toestemming om een officieel examencentrum op te richten in zijn studio.

De presentatie in de studio is in de handen van Birgit en Koen. Rob wordt ondertussen op pad gestuurd om te onderzoeken hoe het gesteld is met de rijkennis van bekend Vlaanderen, of om enkele mensen gewoon een beetje de duvel aan te doen... En ook voor enkele van de vragen uit 'De Nationale Test' kruipt Rob achter het stuur.

Thuis in de woonkamer heeft de VTM-kijker zoals gewoonlijk verschillende manieren om mee te spelen. De ruim 40 vragen kunnen beantwoord worden via het internet, een invulformulier (in HUMO en de kranten), de digitale televisie of sms. Op het einde van de avond weten alle deelnemers hun score en wordt duidelijk hoe rijvaardig Vlaanderen wel/niet is.

Bron: GVA/Het Nieuwsblad

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers