Klacht tegen 'Helden van Hier: In de Lucht'

woensdag 8 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2016

Een gezin uit Knokke- Heist gaat een klacht indienen tegen VTM en het productiehuis Geronimo naar aanleiding van een uitzending van 'Helden van Hier: In de Lucht'. In de aflevering van vorige week was te zien hoe hulpverleners ter plaatse kwamen na de zelfmoord van hun zoon.

Timothy stapte zo'n vijf maanden geleden uit het leven. Hij sprong onder een aanrijdende trein in het station van Beernem. De jongeman van 34 kampte met zware psychoses. De familie van Timothy kreeg de commentaren van de hulpverleners te horen en zag beelden van de plaats van het gebeuren. Ze waren echter niet op voorhand verwittigd en zijn enorm geschokt door de uitzending.


Intussen hebben ze reeds excuses van VTM en van productiehuis Geronimo ontvangen, maar daar nemen ze niet geheel vrede mee. De vader van het slachtoffer heeft een advocaat onder de arm genomen en die zal een deontologische klacht indienen bij de burgerlijke rechtbank. De vader zegt dat hij de uitzending niet zou tegengehouden hebben, maar het stoot hem tegen de borst dat zijn familie niet op voorhand werd verwittigd van de uitzending. 'We kregen details te zien waar de hulpverleners tegen ons vaag over bleven, net om ons daarvan te sparen', zegt hij in Het Nieuwsblad.

Bij VTM begrijpen ze de onvrede en het verdriet bij het gezin. Woordvoerster Sara Vercauteren herhaalt in het Nieuwsblad dat de zender én het productiehuis zich nogmaals uitdrukkelijk excuseren.

Bron: nieuwsblad.be

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers