Kijkcijfers: VIER tevreden over eerste resultaten najaar

dinsdag 10 september 2019
Foto: VIER - © SBS Belgium 2019

Het nieuwe tv-seizoen van VIER ging direct van start met een hoogtepunt voor 'Callboys': de eerste aflevering haalde maar liefst 845.000 kijkers, meteen goed voor het marktleiderschap (45.7% share op VVA 18-54).

Hiermee scoorde de eerste aflevering van het tweede seizoen nog beter dan het eerste in 2016. Op VVA 18-54 was 'Callboys' dan ook het best bekeken programma van de afgelopen week over alle zenders heen.


Ook de Evanna van Gert en James werd vol lof onthaald als Hert Vree Loate in het machtige Oostende. Gemiddeld met 447.000 kijkers en 24.9% marktaandeel.

Op maandag was er een stevig resultaat voor sterkhouder 'De Rechtbank': gemiddeld 732.000 kijkers en 32.5% marktaandeel voor de twee eerste afleveringen van het nieuwe najaar.

De vooravond werd opnieuw op gang getrokken door 'Huizenjagers': gemiddeld 200.000 kijkers sinds de start op 26 augustus en 15.4% marktaandeel op VVA 18-54.

Dinsdag ging het twaalfde seizoen van 'Zo Man Zo Vrouw' van start. Jani Kazaltzis dook in de kleerkast van niemand minder dan Erik Van Looy en Barbara Sarafian en entertainde zo 342.800 kijkers. De nieuwe looks brachten een score van 19.9% marktaandeel met zich mee.

En ook de iconische, witte 'Bake Off'-tent streek voor de derde keer – met succes – neer in Vlaanderen: de eerste aflevering liet 387.000 kijkers likkebaarden, goed voor 20.5% marktaandeel op de zenderdoelgroep.

CIM TV NOORD: 10/9 2019, TV (live+7 voor zover beschikbaar) & andere schermen

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Montana, 1913. Kolonel William Ludlow verlaat het leger omdat hij de wreedheden tegen de indianen niet langer kan aanzien. Hij vestigt zich in een afgelegen ranch waar hij zijn drie zonen alleen opvoedt, ver weg van het oorlogsgeweld. Alfred, de oudste, is plichtsbewust en gesloten. Samuel, de benjamin en lieveling van de familie, is een geboren idealist. Tristan, de middelste broer, is rebels en net als zijn vader gefascineerd door de indianen. Na zijn studies komt Samuel zijn verloofde Susannah voorstellen. De plotse aanwezigheid van een vrouw zorgt ervoor dat de vier mannen zich uitsloven om haar te leren paardrijden en omgaan met een geweer. Alfred wordt verliefd op Susannah, maar ze lijkt meer oog te hebben voor Tristan, waardoor de band tussen de broers op de helling komt...

'Legends Of The Fall', film uit 1994 met oa. Brad Pitt en Anthony Hopkins, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers