Kijkcijfers: 'Big Brother' piekt op 390.000 kijkers

vrijdag 9 maart 2007

Gisterenavond ging de Kick Off van 'Big Brother' op antenne. Gemiddeld keken 293.000 kijkers naar de aftrap van het nieuwe seizoen, goed voor een martkaandeel van 14,3 procent in de doelgroep van KANAALTWEE, VVA 18-44.

D


e Big Brother Kick Off piekte tot 390.000 kijkers en een marktaandeel van 23,5 procent. Antennemanager van KANAALTWEE Nico Nulens zegt : "Aan dat cijfer merk je dat Big Brother nog een hoog kijkerspotentieel heeft. We hebben de kijkers gisteren natuurlijk voor een moeilijke keuze geplaatst : tussen het nieuwe Big Brother enerzijds en het bijzonder populaire 'Idool' anderzijds, een programma dat al enkele weken op antenne is en dat het eveneens goed doet in die doelgroep. Vanaf volgende week verdwijnt dat dilemma, want dan worden vrijdag en zaterdag de vaste 'Idool'-dagen en blijft donderdag het afspraak moment voor de Big Brother live show." 

Zoals verwacht had Big Brother inderdaad heel wat concurrentie van het ijzersterke merk 'Idool' op VTM, dat gisteren de televisieavond domineerde. 'Idool' behaalde in de doelgroep VVA 18-44 alweer een indrukwekkend marktaandeel van 43 procent.  

Nico Nulens : "Gisterenavond bereikten we met de 2 VMMa-zenders – VTM en KANAALTWEE – zestig procent van de markt bij de 18- tot 44-jarigen. Dat is zonder meer sterk. We hadden verwacht dat de Kick Off in vergelijking met andere jaren minder kijkers zou halen. Maar we geloven ijzersterk in het nieuwe concept. De kijkers vinden ongetwijfeld hun weg." 

'Big Brother Kick Off wordt op vrijdag 9 maart 2007 herhaald om 16.20 uur. Nadien geeft 'Big Brother' dagelijks afspraak voor een nieuwe aflevering om 20.35uur.

DOSSIER: Big Brother 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

New York, anno 1846. Amsterdam Vallon ziet als kleine jongen hoe zijn vader wordt afgeslacht door William Cutting, beter bekend als Bill the Butcher, de invloedrijke leider van een anti-immigrantenbende. Amsterdam kan ontkomen, maar keert jaren later als volwassen man terug naar Manhattan. Bill zwaait er nog steeds de scepter en wil de Ierse inwijkelingen - die met tienduizenden per week aankomen - met geweld verdrijven uit de stad. Amsterdam zint op wraak voor de moord op zijn vader en probeert te infiltreren in Bills bende. Zijn plannen om 'The Butcher' te vermoorden, gaan echter de mist in wanneer zijn ware identiteit aan het licht komt.

'Gangs Of New York', film uit 2002 met oa. Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers