Ketnet zoekt opvolger voor Kristien en Peter in 'Wie Wordt Wrapper?'

maandag 11 juni 2012

Maandagochtend kon je bij TV-Visie al lezen dat Kristien Maes en Peter Pype binnenkort stoppen als wrapper bij Ketnet. Om hen waardig te vervangen maakt Ketnet een nieuwe reeks van 'Wie Wordt wrapper?'. De kijkertjes kunnen zelf kiezen wie de nieuwe gezichten van hun favoriete zender worden.

Ook na de grote verhuisoperatie blijft Ketnet voortdurend in beweging. En dat geldt ook voor de Ketnet-gezichten. Na een mooie, lange en plezante tijd bij Ketnet hebben wrappers Kristien Maes en Peter Pype beslist om nieuwe horizonten op te zoeken. Kristien neemt op zondag 24 juni afscheid als wrapper. Peter blijft nog tot na de zomer.


Om hun vertrek op te vangen, gaat Ketnet in het najaar op zoek naar een opvolger in een nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?', de wedstrijd voor jong presentatietalent die vorig jaar werd gewonnen door Charlotte Leysen. Dinsdag kondigt Kristien in 'Karrewiet' haar afscheid officieel aan. ’s Avonds is zij samen met Charlotte te gast in 'Villa Vanthilt' om er te praten over haar vertrek en over de nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?'

Ketnet is een kweekvijver van talent. De Ketnet-wrappers hebben een brede interesse en vele kwaliteiten. Het gebeurt dan ook geregeld dat zij na een lange staat van dienst bij de kinderzender hun vleugels uitslaan. Denk maar aan mensen als Steven Van Herreweghe, Peter Van de Veire, Erika Van Tielen, Ilse Van Hoecke, Sofie Van Moll, Jelle Cleymans, Sven Ornelis of Staf Coppens. Allemaal waren zij ooit Ketnet-wrapper. En nu willen ook Kristien Maes en Peter Pype een nieuwe stap zetten in hun leven en hun loopbaan.

Netmanager Catherine Castille: 'Ketnet heeft jong talent altijd al kansen gegeven. De wrappers zijn het gezicht van de zender, zij zorgen voor de band met onze kijkers, de kinderen. Onze wrappers zijn veelzijdige talenten, en het is normaal dat zij de kinderzender na een tijdje “inruilen” voor nieuwe uitdagingen. Zo ook Peter en Kristien. Zij waren jarenlang de vrienden van de Ketnetters. We zullen hen missen. Maar we zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel jong talent in Vlaanderen zit, en daar gaan we naar op zoek in de nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?'.'

Kristien
Kristien zal zich in eerste instantie verder toespitsen op haar reportagewerk voor 'Vlaanderen Vakantieland', maar ze gaat voor Het Televisiehuis ook achter de schermen meewerken aan andere programma’ s.

Kristien Maes (33) is ruim vijf jaar aan de slag als Ketnet-wrapper. Ze begon eraan in mei 2007. Daarvoor had ze ook al mediaervaring opgedaan bij diverse radiozenders, van Radio Scorpio over 4fm tot Radio Donna. Bij Ketnet was ze niet alleen wrapper; ze presenteerde ook programma’s als 'Ketnet King Size', 'Ketnet on Ice', 'De intrede van de Sint', 'Op Schok' en 'Wie wordt Wrapper?' Kristien was ook jarenlang het gezicht van 'Junior Eurosong'. Tussendoor bleef ze radio maken (Ketnet Radio en Studio Brussel), speelde ze mee in 'Amika', maakte ze reportages voor 'Vlaanderen Vakantieland' en was ze actief in het theater.

In een reportage van 'Karrewiet' brengt Kristien de Ketnetters morgen, dinsdag 12 juni, officieel op de hoogte van haar afscheid. Kristien is morgen ook de wrapper van dienst, zodat ze de kijkers persoonlijk kan uitleggen waarom ze vertrekt. Ze vraagt hen ook tips om haar laatste weken bij Ketnet zo cool mogelijk te maken.

Kristien: 'Ik heb ongelooflijk veel goesting om verder uit te groeien tot all-round televisiemaker. Ik heb heel veel kunnen experimenten bij Ketnet, záááálig, maar nu is het tijd om verder te gaan. ’t Leuke aan Vlaanderen Vakantieland is dat je als reporter heel veel zelf in handen kan nemen. Elke reportage is weer opnieuw beginnen en je eigen verhaal maken. Da’s wat ik wil blijven doen in de toekomst : eigen verhalen maken, programmaconcepten uitwerken, kleine maar misschien ook wel hele grote.'

Peter
Peter blijft nog wrappen tot na de zomer en wil zich daarna volledig toeleggen op het theater, met zijn eigen, pas opgerichte productiehuis De Waancel. In Erwin Blik in Expeditie Nul kruipt hij in de huid van een gekke ontdekkingsreiziger, en met Niels brengt hij het bekende Zweedse verhaal van Nils Holgersson samen met een heus koor. Beide voorstellingen gaan in première in oktober en touren door heel Vlaanderen.

Peter Pype (29) werd in 2004 onmiddellijk na zijn studies aan het RITS Ketnet-wrapper. In 2006 presenteerde samen met Heidi Lenaerts de vrijdagavondshow 'Shoot'. Daarna volgden de quiz 'GoGoStop', 'De Intrede van de Sint', de dierenprogramma's 'Wat een Beest' en 'Geboren Jagers', 'Ketnet Kookt' en 'The Magic Circus Show'. Peter was ook te horen op Ketnet Radio, werkte vijf jaar voor FM Brussel en presenteerde op Studio Brussel het verzoekprogramma 'Kvraagetaan.

Peter: 'Met De Waancel en mijn studies aan de Toneelacademie in Maastricht heb ik een nieuwe richting ingeslagen, maar dat wil niet zeggen dat ik radio en tv voorgoed de rug toekeer. Ik ben in 2004 begonnen als wrapper bij Ketnet. Het waren acht mooie jaren, ik mag mijn beide pollekes kussen dat ik dat allemaal heb mogen doen! Dus dankuwel Ketnet! Onze wegen scheiden na de zomer, maar ik kom zeker nog eens langs!'

'Wie wordt Wrapper?'
Na het vertrek van Kristien en Peter kijken Melvin, Charlotte, Niels en Véronique natuurlijk uit naar een nieuwe collega. Daarom gaat Ketnet dit najaar op zoek naar fris presentatietalent in een nieuwe editie van 'Wie Wordt wrapper?' De eerste uitgave van de talentenjacht – met liefst 800 kandidaten - werd gewonnen door Charlotte Leysen. Na nauwelijks een jaar is Charlotte een gevestigde waarde geworden bij Ketnet.

Charlotte herinnert zich haar deelname aan Wie wordt wrapper? alsof het gisteren was: 'Het was een geweldige ervaring. We werden uitstekend begeleid en kregen allerlei workshops en een heuse mediatraining. Alleen daarvoor al was het de moeite waard. Wie wordt wrapper? is meer dan gewoon maar een talentenjacht. Als ik de kandidaten een tip mag geven: zorg ervoor dat je een filmpje instuurt dat opvalt. Vorig jaar waren er 800 kandidaten, dus je moet er echt wel uitspringen. En blijf vooral je zelf. Als je een rolletje speelt, dan val je toch door de mand. Kinderen merken zoiets snel op.'

Gevraagd naar haar mooiste herinneringen als Ketnet-wrapper in het voorbije jaar zegt Charlotte: 'Het was een jaar met heel wat hoogtepunten. Maar als ik er eentje mag uitpikken: de Move tegen Pesten. Daarbij wisten we bijna 300.000 kinderen te mobiliseren om samen het signaal te geven dat pesten niet ok is. Dan besef je dat je echt iets kan realiseren en zo’n onderwerp bespreekbaar kan maken.'

De wrappers zijn hét uithangbord van Ketnet, op televisie, op de website en op heel wat evenementen. Ze zijn een vriend, een gids en een entertainer voor kinderen. Ze stralen uit waar Ketnet voor staat.

Jongeren die zich kandidaat willen stellen voor Wie wordt wrapper?, kunnen dat vanaf morgen door een filmje te posten waarin ze zichzelf voorstellen aan de hand van één van hun passies. Kandidaten moeten tussen 16 en 25 jaar oud zijn, avontuurlijk en niet bang van uitdagingen, met frisse ideeën, kennis van de sociale media, en veel voeling met de leefwereld van kinderen.

Meer informatie vanaf morgen op http://www.wiewordtketnetwrapper.be.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' (Eén)

'The Greatest Dancer van Vlaanderen' is een ode aan de dans in al zijn stijlen: van hiphop en hedendaagse dans over vogueing, popping en Afrikaanse dans tot ballet en ballroom. Jong, oud, solo's, duo's en groepen, iedereen kan auditie doen en meedingen naar de prijs 'The Greatest Dancer van Vlaanderen'. Alle dansers komen terecht in de dansstudio en dat is niet zomaar een dansstudio: achter de spiegel kijkt namelijk een publiek van 700 mensen mee naar de auditie en zij beslissen of ze de auditie leuk vinden of niet. Pas als 75 procent 'ja' stemt gaat de spiegel open. Wie krijgt zijn energie door de spiegel tot bij het publiek? De kandidaten die de spiegel open krijgen, maken kans om door de coaches gekozen te worden om mee te gaan naar de grote shows.

'The Greatest Dancer van Vlaanderen', om 20.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:05
  Herhaling late Journaal
  08:00
  Radio2 op n
 • 00:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:15
  Geen Uitzending
  06:25
  Kabouter Plop
 • 03:00
  Geen uitzending
  07:15
  Revenge Body with Khloe Kardashian
 • 01:05
  Onderbreking
  11:40
  Modern Family
 • 01:05
  Geen Uitzending
  14:20
  SAS: Who Dares Wins
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 00:50
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 02:45
  Geen uitzending
  05:00
  Geen uitzending - Play4
 • 02:35
  Geen uitzending
  08:20
  CSI: Vegas
 • 02:50
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Night
 • 00:40
  Geen uitzending
  07:55
  My Sister's Keeper
 • 03:25
  De sterrenkaart
  04:05
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 20:35
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 02:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:25
  DIY on Wheels
  03:46
  Aan de wand
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 03:15
  Dok
  03:55
  Duivelsweg
 • 03:25
  Jonathan Creek
  04:20
  Grantchester
 • 03:10
  The Real Housewives of NYC
  04:35
  American Pickers
 • 03:14
  NOS Journaal (laat)
  05:57
  De slimste mens
 • 02:50
  Nieuwsuur
  08:00
  Van krot tot Vinex: 100 jaar wonen
 • 02:12
  TekstTV
  05:30
  Timmy Time