Ketnet zoekt opvolger voor Kristien en Peter in 'Wie Wordt Wrapper?'

maandag 11 juni 2012

Maandagochtend kon je bij TV-Visie al lezen dat Kristien Maes en Peter Pype binnenkort stoppen als wrapper bij Ketnet. Om hen waardig te vervangen maakt Ketnet een nieuwe reeks van 'Wie Wordt wrapper?'. De kijkertjes kunnen zelf kiezen wie de nieuwe gezichten van hun favoriete zender worden.

Ook na de grote verhuisoperatie blijft Ketnet voortdurend in beweging. En dat geldt ook voor de Ketnet-gezichten. Na een mooie, lange en plezante tijd bij Ketnet hebben wrappers Kristien Maes en Peter Pype beslist om nieuwe horizonten op te zoeken. Kristien neemt op zondag 24 juni afscheid als wrapper. Peter blijft nog tot na de zomer.


Om hun vertrek op te vangen, gaat Ketnet in het najaar op zoek naar een opvolger in een nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?', de wedstrijd voor jong presentatietalent die vorig jaar werd gewonnen door Charlotte Leysen. Dinsdag kondigt Kristien in 'Karrewiet' haar afscheid officieel aan. ’s Avonds is zij samen met Charlotte te gast in 'Villa Vanthilt' om er te praten over haar vertrek en over de nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?'

Ketnet is een kweekvijver van talent. De Ketnet-wrappers hebben een brede interesse en vele kwaliteiten. Het gebeurt dan ook geregeld dat zij na een lange staat van dienst bij de kinderzender hun vleugels uitslaan. Denk maar aan mensen als Steven Van Herreweghe, Peter Van de Veire, Erika Van Tielen, Ilse Van Hoecke, Sofie Van Moll, Jelle Cleymans, Sven Ornelis of Staf Coppens. Allemaal waren zij ooit Ketnet-wrapper. En nu willen ook Kristien Maes en Peter Pype een nieuwe stap zetten in hun leven en hun loopbaan.

Netmanager Catherine Castille: 'Ketnet heeft jong talent altijd al kansen gegeven. De wrappers zijn het gezicht van de zender, zij zorgen voor de band met onze kijkers, de kinderen. Onze wrappers zijn veelzijdige talenten, en het is normaal dat zij de kinderzender na een tijdje “inruilen” voor nieuwe uitdagingen. Zo ook Peter en Kristien. Zij waren jarenlang de vrienden van de Ketnetters. We zullen hen missen. Maar we zijn ervan overtuigd dat er nog heel veel jong talent in Vlaanderen zit, en daar gaan we naar op zoek in de nieuwe editie van 'Wie wordt Wrapper?'.'

Kristien
Kristien zal zich in eerste instantie verder toespitsen op haar reportagewerk voor 'Vlaanderen Vakantieland', maar ze gaat voor Het Televisiehuis ook achter de schermen meewerken aan andere programma’ s.

Kristien Maes (33) is ruim vijf jaar aan de slag als Ketnet-wrapper. Ze begon eraan in mei 2007. Daarvoor had ze ook al mediaervaring opgedaan bij diverse radiozenders, van Radio Scorpio over 4fm tot Radio Donna. Bij Ketnet was ze niet alleen wrapper; ze presenteerde ook programma’s als 'Ketnet King Size', 'Ketnet on Ice', 'De intrede van de Sint', 'Op Schok' en 'Wie wordt Wrapper?' Kristien was ook jarenlang het gezicht van 'Junior Eurosong'. Tussendoor bleef ze radio maken (Ketnet Radio en Studio Brussel), speelde ze mee in 'Amika', maakte ze reportages voor 'Vlaanderen Vakantieland' en was ze actief in het theater.

In een reportage van 'Karrewiet' brengt Kristien de Ketnetters morgen, dinsdag 12 juni, officieel op de hoogte van haar afscheid. Kristien is morgen ook de wrapper van dienst, zodat ze de kijkers persoonlijk kan uitleggen waarom ze vertrekt. Ze vraagt hen ook tips om haar laatste weken bij Ketnet zo cool mogelijk te maken.

Kristien: 'Ik heb ongelooflijk veel goesting om verder uit te groeien tot all-round televisiemaker. Ik heb heel veel kunnen experimenten bij Ketnet, záááálig, maar nu is het tijd om verder te gaan. ’t Leuke aan Vlaanderen Vakantieland is dat je als reporter heel veel zelf in handen kan nemen. Elke reportage is weer opnieuw beginnen en je eigen verhaal maken. Da’s wat ik wil blijven doen in de toekomst : eigen verhalen maken, programmaconcepten uitwerken, kleine maar misschien ook wel hele grote.'

Peter
Peter blijft nog wrappen tot na de zomer en wil zich daarna volledig toeleggen op het theater, met zijn eigen, pas opgerichte productiehuis De Waancel. In Erwin Blik in Expeditie Nul kruipt hij in de huid van een gekke ontdekkingsreiziger, en met Niels brengt hij het bekende Zweedse verhaal van Nils Holgersson samen met een heus koor. Beide voorstellingen gaan in première in oktober en touren door heel Vlaanderen.

Peter Pype (29) werd in 2004 onmiddellijk na zijn studies aan het RITS Ketnet-wrapper. In 2006 presenteerde samen met Heidi Lenaerts de vrijdagavondshow 'Shoot'. Daarna volgden de quiz 'GoGoStop', 'De Intrede van de Sint', de dierenprogramma's 'Wat een Beest' en 'Geboren Jagers', 'Ketnet Kookt' en 'The Magic Circus Show'. Peter was ook te horen op Ketnet Radio, werkte vijf jaar voor FM Brussel en presenteerde op Studio Brussel het verzoekprogramma 'Kvraagetaan.

Peter: 'Met De Waancel en mijn studies aan de Toneelacademie in Maastricht heb ik een nieuwe richting ingeslagen, maar dat wil niet zeggen dat ik radio en tv voorgoed de rug toekeer. Ik ben in 2004 begonnen als wrapper bij Ketnet. Het waren acht mooie jaren, ik mag mijn beide pollekes kussen dat ik dat allemaal heb mogen doen! Dus dankuwel Ketnet! Onze wegen scheiden na de zomer, maar ik kom zeker nog eens langs!'

'Wie wordt Wrapper?'
Na het vertrek van Kristien en Peter kijken Melvin, Charlotte, Niels en Véronique natuurlijk uit naar een nieuwe collega. Daarom gaat Ketnet dit najaar op zoek naar fris presentatietalent in een nieuwe editie van 'Wie Wordt wrapper?' De eerste uitgave van de talentenjacht – met liefst 800 kandidaten - werd gewonnen door Charlotte Leysen. Na nauwelijks een jaar is Charlotte een gevestigde waarde geworden bij Ketnet.

Charlotte herinnert zich haar deelname aan Wie wordt wrapper? alsof het gisteren was: 'Het was een geweldige ervaring. We werden uitstekend begeleid en kregen allerlei workshops en een heuse mediatraining. Alleen daarvoor al was het de moeite waard. Wie wordt wrapper? is meer dan gewoon maar een talentenjacht. Als ik de kandidaten een tip mag geven: zorg ervoor dat je een filmpje instuurt dat opvalt. Vorig jaar waren er 800 kandidaten, dus je moet er echt wel uitspringen. En blijf vooral je zelf. Als je een rolletje speelt, dan val je toch door de mand. Kinderen merken zoiets snel op.'

Gevraagd naar haar mooiste herinneringen als Ketnet-wrapper in het voorbije jaar zegt Charlotte: 'Het was een jaar met heel wat hoogtepunten. Maar als ik er eentje mag uitpikken: de Move tegen Pesten. Daarbij wisten we bijna 300.000 kinderen te mobiliseren om samen het signaal te geven dat pesten niet ok is. Dan besef je dat je echt iets kan realiseren en zo’n onderwerp bespreekbaar kan maken.'

De wrappers zijn hét uithangbord van Ketnet, op televisie, op de website en op heel wat evenementen. Ze zijn een vriend, een gids en een entertainer voor kinderen. Ze stralen uit waar Ketnet voor staat.

Jongeren die zich kandidaat willen stellen voor Wie wordt wrapper?, kunnen dat vanaf morgen door een filmje te posten waarin ze zichzelf voorstellen aan de hand van één van hun passies. Kandidaten moeten tussen 16 en 25 jaar oud zijn, avontuurlijk en niet bang van uitdagingen, met frisse ideeën, kennis van de sociale media, en veel voeling met de leefwereld van kinderen.

Meer informatie vanaf morgen op http://www.wiewordtketnetwrapper.be.


DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
Ketnet

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play7 logo

Een hippe reclameman probeert een strategie te bedenken voor een zeer traditioneel speelgoedbedrijf.

'Christmas Makeover', om 20.35 uur op Play7.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 22:30
  Eigen kweek
  23:20
  Mijn eerste reis
 • 22:15
  Line of Duty
  23:15
  Suburban Steps to Rockland: The Story of The Ealing Club
 • 22:23
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 21:00
  Death on the Nile
  23:30
  De Verraders
 • 22:30
  The Rock
  01:00
  Verslaafd!
 • 20:35
  Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
 • 22:50
  Police Interceptors
  00:45
  Bless the Harts
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:15
  'Allo 'Allo!
 • 22:40
  Sports Late Night
  23:30
  Callboys
 • 22:00
  NCIS
  23:45
  The Blacklist
 • 22:20
  Godzilla
  00:40
  Lethal Weapon
 • 22:20
  The Santa Squad
  00:15
  The Christmas Setup
 • 22:30
  De Sterrenkaart
  23:00
  Feest van Eigen Bodem
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 19:00
  Lekkere Lijven Playboy 69
  00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
 • 22:47
  appartement, Het
  23:21
  Hobbyklus
 • 05:00
  Seksueel misbruik in de Kerk - Commissie Live
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:45
  Mauve
  23:15
  Play Sports Highlights
 • 22:00
  Silent Witness
  00:10
  Father Brown
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 22:27
  NOS Studio Sport Eredivisie
  23:24
  NOS Studio Sport
 • 22:29
  Endeavour Morse
  23:58
  De Nachtzoen
 • 22:00
  Gek van Oranje
  23:46
  Rundfunk