Ketnet lanceert najaar tijdens 'Ketnet Kick-off'

zondag 15 september 2019
Foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019

Vanochtend kwamen de Ketnetters te weten wat Ketnet de komende maanden voor hen in petto heeft. Met de intussen legendarische 'Ketnet Kick-off' gaf Ketnet hét startschot van een najaar om van te smullen.

Bekende gezichten, zoals Tom Waes, Bill Barberis, Zita Wauters, Junes Callaert, en Giovanni Kemper kwamen vertellen  wat er de komende maanden allemaal zal gebeuren op Ketnet. De Ketnetters kregen ook in primeur beelden te zien van onder andere de nieuwe 'Nachtwacht'-film: 'Het Duistere Hart', 'De Hoppers' en 'De dokter Bea show'. Ook kwamen ze te weten welke bekende gezichten de hoofdrollen spelen in de nieuwe Ketnet musical. En ze ontdekten dat niemand minder dan de cast van '#LikeMe' komt optreden op het 'Gala van de Gouden K's'.


De spetterende show zat vol onthullingen over het najaar, leuke spelletjes, gloednieuwe beeldfragmenten en grappige video's, zoals de Carpoolkaraoke waar Karen Damen uit volle borst de '#LikeMe'-hits zingt.

Bovendien leek het erop dat Wauters versus Waes even terug was, maar het bleek om een challenge tussen Tom Waes en Zita Wauters te gaan. En die eindigde met een snotdouche voor Tom Waes.

Bekijk hier de foto's!

Nieuw op Ketnet

'Dierendetectives'
'Dierendetectives' is een nieuwe internationale coproductie van Ketnet met Nederland (NTR) en Duitsland (NDR) waarin Zita Wauters en Junes Callaert hun acteerdebuut maken.

Een olifant redt een meisje van een verwoestende tsunami. Een groep dolfijnen beschermt een Australische familie die aan het zwemmen is tegen een dreigende haaienaanval. En een papegaai waarschuwt zijn baasje dat de baby bijna stikt. Toeval of niet? In 'Dierendetectives' speuren Jamey (Junes Callaert) en Lina (Zita Wauters) samen met drie vrienden uit Nederland en Duitsland het internet af, doen ze experimenten en interviewen ze deskundigen. Net zolang tot ze het verhaal ontrafelen en antwoord hebben op de vraag: 'Is dit dier een held?'

Vanaf zondag 15 september, elke zondag om 8.50 uur op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

'De Blacklist'
Op Eén gooit Tom Waes binnenkort de deuren open van de Special forces in 'Kamp Waes', maar op Ketnet is hij nu al terug met nieuwe afleveringen van 'De Blacklist'! Net zoals in het vorig seizoen neemt Tom zes dappere kinderen mee op avontuur en laat hen een grote droom vervullen die ze van thuis nooit zouden mogen. De jonge avonturiers doen dit telkens op vier dagen tijd.

Dit seizoen gaat Tom:

- zeilen naar Groot-Brittannië met Oona (12 jaar)
- marshallen met Vikas (9 jaar)
- een Lego-boomhut bouwen met Victor (11 jaar)
- klimmen met Garance (11 jaar)
- skiën vanuit de slaapkamer met Noach (9 jaar) en Matteo (11 jaar)
- de hoogste taart van Europa bakken met Griet (10 jaar)

Vanaf maandag 16 september, van maandag tot en met donderdag op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

'Wie wordt wrapper?'
Charlotte Leysen maakte op dinsdag 18 juni bekend dat ze eind oktober zal stoppen als Ketnet-wrapper. Samen met de Ketnetters gaat zij dit najaar op zoek naar de perfecte opvolger. Het startschot van 'Wie wordt wrapper?' wordt gegeven tijdens 'Kingsize Live' op zondag 22 september, waar de vijf kandidaten worden bekendgemaakt. Nadien zullen Ketnetters hen op de voet kunnen volgen in de Ketnet-app.

'Wie wordt wrapper?', vanaf maandag 23 september om 18.30 uur in de Ketnet-app.

'De Hoppers'
De Ketnetters kregen ook de eerste beelden te zien van de nieuwe serie 'De Hoppers'. De Hoppers is een sitcom over het hedendaagse en geflipte gezin Hopper die later dit najaar wordt uitgezonden. Absurde verhalen, uitvergrote karakters en veel grappen: 'De Hoppers' heeft het allemaal.

Het hoofdingrediënt van 'De Hoppers' is humor, met herkenbare én absurde situaties. Bekende namen als Bill Barberis ('Thuis'), Liesa Naert ('Eigen Kweek'), Elise Bundervoet ('De Luizenmoeder') en Frans Van der Aa ('Kulderzipken') staan op de set naast heel wat jong talent: Thomas De Smet ('Thuis'), Emma Vanthielen, Soukaina Hamdaoui, Jean Romy Manzila, Tine Roggeman ('Buck') en Mia Popa. De regie ligt in handen van Frederik Sonck ('Ghostrockers', 'K3: Love Cruise'). De serie is een coproductie van Ketnet en Eyeworks.

'De Hoppers', vanaf maandag 9 december op Ketnet.

'Ketnet Musical: Knock-out'
Op zondag 3 november wordt de aftrap gegeven van 'Ketnet Musical: Knock-out' tijdens een spetterende startshow, gepresenteerd door Zita Wauters en Giovanni Kemper. Tijdens de show leren de Ketnetters de vijfentwintig kinderen kennen die zullen meespelen in de musical. Op de 'Ketnet Kick-off' werd al een tipje van de sluiers gelicht: niemand minder dan Jasper, Lennart, Naomi en Nina van 'Campus' 12 zullen de volwassen hoofdrollen vertolken in 'Ketnet Musical: Knock-out'.

Met de hulp van 'Campus 12' probeert Liam met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletclub, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen, en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan?

Tijdens de finaleshow op zondag 1 december ontdekken de Ketnetters welke vier kinderen de hoofdrollen zullen vertolken naast Jasper, Lennart, Naomi en Nina van 'Campus 12'.

'Ketnet Musical' is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

'Ketnet Musical: startshow' op zondag 3 november, finaleshow op zondag 1 december op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet-app.

'Ketnet Kronieken'
De 'Ketnet Kronieken' is een videoreeks over een geschiedkundige gebeurtenis, verteld door Ketnetters en uitgebeeld door wrapper Sander. Zo zullen Ketnetters uitleggen hoe volgens hen de dinosaurussen gestorven zijn, of waarom de piramides werd gebouwd.               

Vanaf zaterdag 14 september op Ketnet.be en de Ketnet-app.

'Het Gala van de Gouden K's'
Na de compleet uitverkochte en succesvolle editie van vorig jaar, zakt Ketnet ook dit jaar terug af naar het Sportpaleis in Antwerpen voor hét Ketnet-evenement van het jaar: 'Het Gala van de Gouden K's'.

Tijdens de spectaculaire awardshow vol optredens ontdekken de Ketnetters wie het afgelopen jaar het beste programma of liedje heeft gemaakt, wie de coolste chick of grave gast was en wie zichzelf dé internetvedette van 2019 mag noemen. Op de 'Ketnet Kick-off' kwamen de Ketnetters alvast de eerste naam te weten. Niemand minder dan de cast van het populaire '#LikeMe' komt optreden!

'Het Gala van de Gouden K's': op zaterdag 25 januari 2020 in het Sportpaleis Antwerpen, en op zondag 26 januari op Ketnet, Ketnet.be en de Ketnet app.

'De dokter Bea show'
'De dokter Bea show' is een Ketnet-programma voor 9- tot 12-jarigen over puberteit en seksualiteit. Elke week gaat Dokter Bea (Eva Van der Gucht) vrank en vrij en met veel humor op zoek naar antwoorden op concrete vragen van kinderen. Die vragen kunnen gaan over alles wat te maken heeft met hun lichaam, seksualiteit, liefde en relaties. Dokter Bea krijgt daarbij de hulp van experten, een puberpanel van jonge ervaringsdeskundigen en BV’s.

Vanaf vrijdag 4 oktober stelt Ketnet vier nieuwe afleveringen voor die gaan over bloot, menstruatie, transgender en soa's. De Ketnetters kregen tijdens 'Ketnet Kick-off' alvast de eerste beelden uit een van de afleveringen te zien.

'De dokter Bea show' kwam tot stand in samenwerking met Sensoa, Awel, VUB en Thomas More Hogeschool. Sensoa ontwikkelde rond de thema's van de reeks een digitaal lessenpakket. De reeks werd gemaakt door productiehuis De Mensen en is gebaseerd op het Nederlandse format De dokter Corry show.

'De dokter Bea show', elke vrijdag om 19.00 uur op Ketnet, op Ketnet.be en de Ketnet-app. Nieuwe afleveringen vanaf vrijdag 4 oktober.

'Karrewiet'
Ook heel wat vaste waarden komen dit najaar terug op het scherm. Ketnetters kunnen dit najaar weer genieten van Karrewiet en Kingsize Live. Dit najaar brengt 'Karrewiet' het nieuws op kindermaat ook op YouTube met een eigen kanaal ‘Karrewiet van Ketnet’. Ketnet is daar waar ook kinderen zich bevinden, en YouTube is enorm populair bij deze jonge doelgroep. Op het YouTube-kanaal van 'Karrewiet' kunnen Ketnetters dagelijks 2 reportages bekijken, telkens binnen een bepaalde categorie (showbizz, sport...).

'Nachtwacht: Het Duistere Hart'
Na het enorme succes van de eerste film 'De Poort der Zielen' met 265 000 bezoekers in de Benelux krijgt de populaire Ketnet-reeks 'Nachtwacht' een tweede bioscoopfilm: 'Het Duistere Hart'. De film zal te zien zijn in de Belgische bioscopen vanaf 11 december 2019.

Vladimir (Louis Thyssen), Wilko (Giovanni Kemper) en Keelin (Celine Verbeeck) zijn uitgenodigd voor de Kristalceremonie in het Elfenrijk. Tijdens die plechtigheid zal het Elfenkristal normaal gezien één van de Raadgevers van Koningin Melisande (Maaike Cafmeyer) aanwijzen om haar op te volgen. Maar tot ieders verwondering wordt Keelin aangeduid als nieuwe koningin. De Nachtwacht is nog niet van haar verbazing bekomen wanneer Keelin wordt ontvoerd door Wilko. Vlad en Vega (Sven De Ridder) geloven in de onschuld van Wilko en besluiten uit te zoeken wat er aan de hand is…

'Het Duistere Hart' is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution, vanaf woensdag 11 december in de zalen.

Ketnet komt naar je toe
Ketnet zet dit najaar ook opnieuw in op beleving en gaat ook letterlijk naar de kinderen toe met heel wat evenementen zoals Ketnet Halloween, Ketnet Kerst, verschillende filmpremières met Ketnet VIPS en natuurlijk de Intrede van de Sint op 16 november in Antwerpen.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers