'Just The Two Of Us' : alle duo's gekend

donderdag 28 september 2006

Neem acht bekende Vlamingen, die van de natuur toch een minimum aan muzikaal talent hebben meegekregen, maar die totnogtoe zelden of nooit gezongen hebben buiten hun badkamer. Neem evenveel Vlaamse vrouwen en mannen, die van zingen hun beroep gemaakt hebben. En dan maak je duo's met telkens een amateur en een professional. Dat is het recept van "Just the two of us".

Z


e pakken samen de meest diverse en uiteenlopende genres aan uit de populaire muziek : Pop & Rock, Ballad, Soul, Big Band, Country, Belgisch, Rock 'n Roll en Musical. Het wordt dus hard werken om week na week sterk voor de dag te komen : de nieuwe nummers moeten ingestudeerd worden, de samenzang moet in perfecte harmonie zijn, net als de danspassen en de hele choreografie.

Een professionele jury beoordeelt de optredens van al deze duo's en geeft op die manier stemadvies. De komende dagen leggen we de laatste hand aan de samenstelling van de jury.

Maar het zijn uiteindelijk de kijkers die beslissen wie er gaat en wie er blijft, want elke week nemen we afscheid van één duo. Tot we er twee overhouden, die in een spannende finale strijden om de eindzege en om de eer.

Dit zijn de acht duo's :

  • Sandrine Andre & Sergio
  • Rani De Coninck & Gunther Neefs
  • Jo De Poorter & Chadia Cambie
  • Tess Goossens & Reborn
  • Nicolas Liébart & Claudia Caluwe
  • Kathy Pauwels & Jan Schepens
  • Rob Vanoudenhoven & Isabelle A
  • Guy Van Sande & Kyoko

Doe ik het of doe ik het niet?

Zagen de BV's het meteen zitten toen ze gevraagd werden, of waren ze bang en gingen ze meteen op zoek naar een smoes om er zich van af te maken?

Bij Rani De Coninck sloeg de schrik haar om het hart : "Live zingen op televisie, dat is het enige wat ik niet durf, was inderdaad mijn eerste reactie. Niemand heeft mij ooit al horen zingen, behalve mijn kinderen. Want samen met de autoradio durf ik mijn keel wel 'ns open zetten. Maar in het openbaar heb ik nog nooit gezongen". Ook Kathy Pauwels beseft dat ze zich in een spannend avontuur heeft gestort: "Als televisiejournaliste ben ik gewend aan de plankenkoorts, maar voor een grote groep mensen zingen, bezorgt ook mij kippenvel". Jan Schepens is echter vastbesloten om van Kathy de nieuwe Vlaamse zangdiva te maken: "Kathy is voor mij de ideale zangpartner: ze geeft zich voor de volle honderd procent, zonder één moment haar spontaniteit en glimlach te verliezen".

Tess Goossens zag het wel meteen zitten – zij was vroeger al met muziek en zingen bezig.  En Jo De Poorter, die slaakte een zucht van opluchting toen hij  vernam wat hem precies te wachten stond in "Just the two of us" : "Inderdaad. Dit keer geen ijzingwekkende hoogten, geen eenzame opsluitingen en geen door elkaar wriemelende kakkerlakken. Oef dus, en ja".

En ja, maar met wie? Want wie hun partner zou worden, dat wisten onze BV's toen nog niet. "Ik heb echt een paar dagen bloednerveus rondgelopen", aldus Rani. "Ik dacht bij mezelf : het moet een zachte, rustige, geduldige, gevoelige en lieve man zijn. Iemand als Gunther Neefs bij voorbeeld, maar die zal dat wel niet doen". En zie, Rani werd op haar wenken bediend. Tess had zich vooraf niet echt een beeld gevormd van haar voorkeurpartner. Maar ze was wel zeer blij toen ze vernam dat het Reborn was. "Als ze op Q-Music zijn hitsingle 'Good Times' draaiden, dan zong ik luidkeels mee. En toen ik voor de eerste keer 'Don't ever go' hoorde – de titelsong van Aspe II – dacht ik dat het om een schitterende buitenlandse productie ging. Pas later vernam ik dat het van Reborn was. Kortom, ik vind het de max". Reborn is ook zeer te spreken over zijn partner : "Hoewel ik in mijn droom iemand uit de sportwereld had gezien. Kim Gevaert bij voorbeeld. Vraag me niet waarom, het is gewoon zo. Maar begrijp me niet verkeerd : ik zie Tess absoluut zitten, en zo ook de formule van 'Just the two of us' : dat is leuk en origineel entertainment".

Isabelle A twijfelde lang, maar toen ze vernam dat Rob Vanoudenhoven haar zangpartner wordt, heeft ze onmiddellijk ingestemd. "Dit wordt pure fun", zegt Isabelle. "Ik heb nog maar eenmaal in mijn leven juist gezongen en dat was van de pijn op de dienst spoedgevallen", voegt Rob er heel serieus aan toe.

Jo De Poorter had een zeer duidelijke voorwaarde in zijn hoofd voor de keuze van een partner : "1 meter 75. Alle zangeressen van maximum 1 meter 75 kwamen voor mij in aanmerking. Stel je voor dat ze groter zou zijn dan ik. Ik heb het dus getroffen met Chadia Cambie en haar 1 meter 62. Noem mij maar zonder schroom een gelukkig mens". En daar kan Chadia zich naadloos bij aansluiten : "Jo en ik kennen mekaar al lang, onder meer door onze gedeelde passie voor de musical. Vooraf was ik toch een beetje bang. Stel je voor dat ze mij aan een vreselijke etter zouden gekoppeld hebben, bij voorbeeld, euh…. , dan stond ik daar. Vanaf nu sta ik helemaal ter beschikking van Jo. Ik ga hem echt coachen. En al heb ik hem nog nooit horen zingen, toch heb ik het volste vertrouwen in een goede afloop". Ook Guy Van Sande straalt van zelfvertrouwen: "We gaan voor de overwinning". Guy's zangpartner Kyoko, die haar pluimen verdiende als leadzangeres van Hooverphonic, ziet het helemaal zitten: "Met de gevoelsmatige aanpak, maak ik van Guy de Vlaamse Serge Gainsbourg!" 

Zingen is in je ziel laten kijken

Ook Gunther Neefs is optimistisch : "Ik ben dan wel de professionele zanger, maar ik ben er van overtuigd dat ik ook heel wat zal opsteken van Rani. Zij heeft per slot van rekening veel meer ervaring dan ik op het gebied van televisie en van het presenteren van grote showprogramma's. Daar ga ik zeker mij voordeel mee doen. In mijn vijftienjarige carrière heb ik overigens nog maar weinig duetten gezongen. Als ik het allemaal goed heb bijgehouden zijn het er maar vier : met Sofie, met Natalia, met Andrea Croonenberghs en met Boogie Boy. Ook daarom kijk ik uit naar 'Just the two of us'".

Nicolas Liébart staat voor zijn grootste uitdaging ooit en beseft dat hij zijn stem een beetje moet sparen. "Ik heb zo hevig gesupporterd voor Kelly in Eindhoven, dat ik bijna geen stem meer had tijdens mijn stemtest. Ik durf me nu zelfs niet meer kwaad te maken op Liam en Keano…" Claudia Caluwe houdt haar hart vast: "Tijdens de ontmoeting met Nicolas, dierf hij nauwelijks zingen voor mij. Ik denk dat ik de handen vol zal hebben de komende weken!"   

Alle koppels – op één na – waren vandaag druk bezig met de opnames van de televisiespotjes, de titelbeelden en de foto's voor 'Just the two of us'. Sergio – die nog in het buitenland zit – en Sandrine Andre komen later aan de beurt.

Gastvrouw en gastheer zijn Evi Hanssen en Staf Coppens. Evi heeft onder meer een opleiding als jazz-zangeres achter de rug. "Ik denk dat ik mij daarom perfect zal kunnen inleven in de BV's en in hun gevoelens. Onderschat vooral de spanning en de stress niet. Je moet ten slotte het onderste uit de kan halen in iets waar je toch niet echt thuis in bent. Zingen onder het stortbad of in de auto, dat doet deugd. Maar live op televisie, dat is heel wat anders". "Dansen of schaatsen is ook niet simpel, maar dat zijn vooral fysieke bezigheden", aldus Staf. "Bij het zingen laat je de kijkers ook in je ziel blikken, en dat is toch nog iets anders. Ik weet niet of ik zou meegedaan hebben, als ze het mij zouden gevraagd hebben". En dan haastte Staf zich meteen naar Nederland, want dit weekeinde wil hij opnieuw schitteren in 'Dancing on Ice".  

De eerste uitzending van "Just the two of us" is op zaterdag 21 oktober op VTM.

DOSSIER: Just The Two Of Us

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers