Joost Vandecasteele geklopt in 'De Slimste Mens ter Wereld'

woensdag 13 januari 2010

Game over voor Joost Vandecasteele. In zijn tweede aflevering werd Vandecasteele onverbiddelijk naar huis gespeeld door Peter Vandermeersch. Het bleef opnieuw spannend tot de laatste vraag, maar een vraag rond wielrenner Fausto Coppi zorgde voor de doorslag. Nieuwkomer Bruno Wyndaele kroonde zich meteen tot 'De Slimste Mens voor n dag'.

Al van in de eerste rond lag Bruno Wyndaele op voorsprong. De man die 'De Slimste Mens ter Wereld' mee bedacht en ook presenteerde tijdens het eerste seizoen, werd in de pers uitgeroepen tot topfavoriet. Een rol die hij ook meteen waarmaakte.

Toch liep het in de laatste ronde bijna mis. Wyndaele ging de mist in met een fragment rond de inhuldiging van de Amerikaanse president J.F. Kennedy. Peter Vandermeersch ging op dat moment aan de haal met de overblijvende punten, waardoor Joost Vandecasteele geen kans meer maakte om ook zijn tweede aflevering te winnen.

Woensdagavond nemen Peter Vandermeersch en Bruno Wyndaele het op tegen actrice Hilde Van Mieghem.

'De Slimste Mens ter Wereld', donderdag 14 januari rond 22.00 uur op Eén.Lees ook:
Hondje en Hannes zorgen voor onrust in 'Goesting'

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2009-2010)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Harvard-student Mark Zuckerberg is net gedumpt door zijn vriendin Erica. Terug in het studentenhuis begint hij meteen aan een heuse wraakactie. Samen met zijn beste vriend Eduardo Saverin schrijft hij in n nacht de code voor 'Facemash', een website waar gebruikers uit twee willekeurige studentes kunnen kiezen wie de aantrekkelijkste is. De site is zo populair bij de studenten dat de servers op de campus crashen. Zuckerberg wordt geschorst, maar de tweelingbroers Winklevoss, leden van een prestigieuze studentenclub, zoeken hem op om zijn revolutionaire idee uit te werken.

'The Social Network', film uit 2010 met oa. Justin Timberlake en Andrew Garfield, om 20.35 uur op Q2.

Dossiers