'Idool 2007' : jongens en meisjes gescheiden

zaterdag 10 februari 2007

De zogeheten theaterafleveringen zijn helemaal vernieuwd. In deze twee uitzendingen wordt het aantal kandidaten door de professionele jury immers naar 20 herleid, meer bepaald naar 10 meisjes en 10 jongens, die hun kans mogen wagen tijdens de kleine liveshows.

O


ok de opbouw van deze eerste vier liveshows heeft een evolutie ondergaan: er is een beperkt publiek in de studio aanwezig en er is een opsplitsing meisjes-jongens. In de 1ste liveshow treden de 10 meisjes op, die de theaterafleveringen hebben overleefd. De jury geeft zijn commentaar, maar het zijn de kijkers die beslissen wie de 8 gelukkigen zijn die hun ticket voor de volgende liveshow hebben verdiend.

In de 2de liveshow treden de 10 jongens op, die als de besten uit de theateruitzendingen zijn gekomen. De jury geeft zijn commentaar, maar opnieuw beslissen de kijkers wie de 8 jongens zijn naar de volgende liveshow mogen. In de 3de liveshow geven de 8 overblijvende meisjes het beste van zichzelf. De kijkers beslissen wie de 5 meisjes zijn die doorstoten naar de grote liveshows. In de 4de liveshow bepalen de kijkers wie de 5 jongens zijn die doorgaan naar de grote liveshows en een stap dichter komen bij het platencontract van Sony/BMG.

Deze aanpak maakt deel uit van de internationale evolutie die Idool als format heeft ondergaan én geeft de kijker de kans om de kandidaten op een kortere termijn nog beter te leren kennen. De grote liveshows zijn naar goede gewoonte opgebouwd rond één thema en in elke uitzending wordt er afscheid genomen van 1 kandidaat. 

Wie is het ultieme 'Idool'? Laat het weten in het TV-Visie Forum!

'Idool 2007', vanaf dinsdag 20 februari om 20.40 uur op VTM.

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

De broers MacManus hebben de afgelopen acht jaar samen met hun vader op een afgelegen schapenboerderij in Ierland gewoond. Op een dag krijgen ze van hun oom te horen dat ze worden verdacht van de moord op een priester uit Boston. De jongens moeten terugkeren naar Boston om te bewijzen dat zij de moord niet op hun geweten hebben en om de man te vinden die hen valselijk heeft beschuldigd.

'The Boondock Saints II: All Saints Day', film uit 2009 met oa. Sean Patrick Flannery, om 20.40 uur op CAZ.

Dossiers