'Idool 2007' : jongens en meisjes gescheiden

zaterdag 10 februari 2007

De zogeheten theaterafleveringen zijn helemaal vernieuwd. In deze twee uitzendingen wordt het aantal kandidaten door de professionele jury immers naar 20 herleid, meer bepaald naar 10 meisjes en 10 jongens, die hun kans mogen wagen tijdens de kleine liveshows.

O


ok de opbouw van deze eerste vier liveshows heeft een evolutie ondergaan: er is een beperkt publiek in de studio aanwezig en er is een opsplitsing meisjes-jongens. In de 1ste liveshow treden de 10 meisjes op, die de theaterafleveringen hebben overleefd. De jury geeft zijn commentaar, maar het zijn de kijkers die beslissen wie de 8 gelukkigen zijn die hun ticket voor de volgende liveshow hebben verdiend.

In de 2de liveshow treden de 10 jongens op, die als de besten uit de theateruitzendingen zijn gekomen. De jury geeft zijn commentaar, maar opnieuw beslissen de kijkers wie de 8 jongens zijn naar de volgende liveshow mogen. In de 3de liveshow geven de 8 overblijvende meisjes het beste van zichzelf. De kijkers beslissen wie de 5 meisjes zijn die doorstoten naar de grote liveshows. In de 4de liveshow bepalen de kijkers wie de 5 jongens zijn die doorgaan naar de grote liveshows en een stap dichter komen bij het platencontract van Sony/BMG.

Deze aanpak maakt deel uit van de internationale evolutie die Idool als format heeft ondergaan én geeft de kijker de kans om de kandidaten op een kortere termijn nog beter te leren kennen. De grote liveshows zijn naar goede gewoonte opgebouwd rond één thema en in elke uitzending wordt er afscheid genomen van 1 kandidaat. 

Wie is het ultieme 'Idool'? Laat het weten in het TV-Visie Forum!

'Idool 2007', vanaf dinsdag 20 februari om 20.40 uur op VTM.

DOSSIER: Idool 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

De kans is groot dat u ook al eens zo'n raar telefoontje gekregen hebt in gebrekkig Engels, vaak met een Indische tongval en met de dringende boodschap dat je computer ernstig geïnfecteerd is. Dat zijn dan vrijwel zeker oplichters die je beloven je computer terug virusvrij te maken tegen grove betaling natuurlijk. De Britse reporter Rajini Vaidyanathan praat met slachtoffers, maar ook met scambaiters. Dat zijn mensen die jacht maken op deze oplichters. Ze ontmoet een van de beruchtste die opereert onder de codenaam Jim Browning. Hij heeft een van de vele Indische callcenters gehackt. Zo kan hij via de bewakingscamera's haarfijn zien en horen hoe meedogenloos ze te werk gaan.

'Terzake docu - Spying on the Scammers', om 20.25 uur op Canvas.

Dossiers