Het najaar van En: 'Junior Eurosong' op zaterdag

maandag 20 augustus 2007

Vanaf zaterdag 8 september start 'Junior Eurosong', de gerestylede Eurosong for Kids. Dinsdag 21 augustus geven producer Ineke Van Velzen en presentator Ben Roelants tekst en uitleg bij het nieuwe concept. Een tip van de sluier wordt reeds gelicht in een trailer op En. Bjrn Verdoodt van de En-persdienst bevestigde aan Eurosong.be dat het programma een afvalrace wordt.

I


n een trailer die op En loopt, licht de openbare omroep een tip van de sluier van Junior Eurosong 'nieuwe stijl'. 'Uitzonderlijk werd toegestaan dat een programma een trailer kreeg vr de officile presentatie tijdens de persconferentie over de najaarsprogrammatie', zegt Bjrn Verdoodt van de En-persdienst.

Dat er 895 inzendingen zijn, dat de introductie-aflevering op zaterdag 8 september start en dat er een systeem met coaches en vijftien kandidaten is, heeft intussen dus iedereen kunnen vernemen simpelweg door naar En te kijken. En dat de introductieaflevering in het kasteel van Wissekerke plaats vindt, net als de officile voorstelling van de kandidaten op 29 augustus, kon u enkele weken geleden al op Eurosong.be lezen.

'FC De Kampioenen' als trekker
Het warm water uitvinden hoeft dus niet meer, maar misschien wel even een woordje extra uitleg vragen aan de En-persdienst. Daar laten ze het achterste van hun tong niet zien. Begrijpelijk, want de officile perspresentatie is pas 21 augustus.

Bjrn Verdoodt van de En-persdienst wilde wel al kwijt dat 'Junior Eurosong' inderdaad naar zaterdag verhuist omdat het programma daar met 'FC De Kampioenen' een stevige trekker krijgt. Een logische keuze, want een kijkcijferkanon la 'Eurosong' zelf kon 'Eurosong for Kids' bezwaarlijk genoemd worden.

Finale op 29 september?
Verdoodt bevestigde tevens dat 'Junior Eurosong' - met een lelijk woord - 'een afvalrace' wordt. Vijf coaches - telkens van een ander VRT-net - ontfermen zich aanvankelijk over drie kandidaten. 'In de eerste fase van de wedstrijd werkt elke coach met drie kandidaten, maar elke week stoot telkens slechts een deel door naar de volgende ronde', heet het aan de Reyerslaan.

Hoeveel ronden er precies zijn wilde Bjrn Verdoodt nog niet kwijt, maar algemeen wordt aangenomen dat 'Junior Eurosong' zijn beslag krijgt op zaterdag 29 september. De vijf VRT-netten waarvan sprake betreffen trouwens Radio 2, Donna, StuBru, En en Ketnet.

Vanaf 21 augustus gaat de officile 'Junior Eurosong'-website online. Alle info over de wedstrijd en de kandidaten lees je op www.een.be/junioreurosong

Artikel Raf Bedts - eurosong.be

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers