'Het Leven Zoals Het Is' trekt terug naar de luchthaven

donderdag 2 oktober 2008

Voor het vierde seizoen van 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' volgden reporters opnieuw enkele van de duizenden luchthavenmedewerkers van Brussels Airport in Zaventem. Zeven jaar na het faillissement van Sabena heerst daar met ongeveer 20.000 passagiers per dag immers weer de drukte van weleer.

D


e nieuwe reeks pikt de draad op met het verleden met enkele oude bekenden zoals inspecteur Dirk en redcap Johan en laat de kijker daarnaast kennismaken met een aantal nieuwe gezichten.

Voor het vierde seizoen van 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' volgden reporters gedurende enkele maanden incheckagenten, douaniers, redcaps, bagageladers, veiligheidsagenten, lost and found-medewerkers, inspecteurs en een fotograaf op Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem. Elke dag werken die intensief samen om de 20.000 passagiers die dagelijks in Zaventem neerstrijken zo goed mogelijk te bedienen. 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' volgt hen bij hun dagtaak en is er ook bij als ze met onverwachte situaties geconfronteerd worden.

Maak bijvoorbeeld kennis met incheckagente Cady, die een grote groep zenuwachtige passagiers voor Barcelona kalm moet houden. Hun vliegtuig staat aan de grond door een technisch probleem en hoewel de passagiers al uren wachten, ziet het er niet naar uit dat ze gauw zullen kunnen vertrekken. Om het vliegtuig te kunnen herstellen, moet er eerst een reservestuk met de vrachtwagen uit Luxemburg komen en die zit dan weer vast in de file. SN-coördinator Sibylle heeft op haar beurt haar handen vol met een Libanese vrouw die haar ticket naar Milaan verloren heeft. De vrouw denkt dat ze het ticket heeft laten liggen in de winkel waar ze net chocolade kocht, maar als ze het niet tijdig terugvindt, moet Sibylle haar weigeren.

En redcap Johan probeert ervoor te zorgen dat de vlucht naar Nairobi op tijd kan vertrekken, maar hij is er niet gerust in wanneer hij ziet dat het rond het vliegtuig nog wemelt van de technici. Het zijn maar enkele van de onverwachte problemen waarbij het luchthavenpersoneel het hoofd koel moet houden.

Oude bekenden...

Trouwe kijkers van 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven' zullen in het nieuwe seizoen zeker enkele gezichten van vroeger herkennen, zoals inspecteurs Dirk en Evi, redcap Johan en douanier Ria: Inspecteurs Dirk en Evi vertrouwen als vanouds op hun speurdersneus om te voorkomen dat mensen illegaal het land binnenkomen. Dirk onderschept onder meer een Pool die met wat creatief knip- en plakwerk aan zijn paspoort naar Ierland probeerde te reizen, evenals een Afrikaan met een Frans paspoort, maar met een Ghanese vrouw en Ghanese kinderen. Hij probeert de ware toedracht van de zaak te achterhalen en leert een nieuwe lichting inspecteurs ondertussen de kneepjes van het vak.

Ook de immer gedreven redcap Johan maakt opnieuw zijn opwachting in 'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven'. Hij moet ervoor zorgen dat de vliegtuigen op tijd kunnen vertrekken, maar technische mankementen, slecht weer en vergeetachtige passagiers strooien vaak roet in het eten. Wanneer een vliegtuig naar Lissabon klaarstaat om te vertrekken, moet Johan in allerijl op zoek naar een 88-jarige vrouw die als enige passagier nog ontbreekt op de vlucht.

Douanier Ria controleert nog steeds de goederen die passagiers uit alle windstreken meebrengen naar België. Veel Congolezen brengen vlees en vis mee uit hun thuisland, maar dat mag in Europa niet ingevoerd worden. Daarnaast ontdekt Ria de meest onwaarschijnlijke dingen in de bagage van de vers aangekomen passagiers: van mosselen en valse rolexen tot koffers vol trouwjurken. Maar niet al die spullen mogen zomaar het land in.

SN-coördinatoren Nathalie, Sibylle en Katia ontfermen zich over de mensen die het slachtoffer zijn geworden van een overboeking, maar ook voor gemiste aansluitingen draaien ze hun hand niet om. Wat het probleem ook is, deze drie straffe madammen lossen het op.

Bagagelader Roger heeft als ploegbaas zijn handen vol met de bagage van de 20.000 passagiers die dagelijks het vliegtuig nemen op Zaventem. Op een doordeweekse dag laadt zijn ploeg tien ton aan valiezen op het vliegtuig, op drukke dagen kan dat oplopen tot dertig ton.

Fotograaf Tom werkt aan een fotoboek over de luchthaven van Zaventem. Hij mag daarvoor hoekjes van de luchthaven verkennen waar geen passagier ooit een voet heeft gezet. Tom houdt zijn fototoestel ook altijd in de aanslag wanneer er opmerkelijke passagiers aankomen op Zaventem, of het nu gaat om Robbie Williams, de Dalai Lama of om een Amsterdamse zeeleeuw die verhuist naar de zoo van Ljubljana.

Rudi en Georges werken bij de dienst verloren voorwerpen. Zij moeten ervoor zorgen dat kwijtgeraakte spullen en dingen die niet door de veiligheidscontrole raakten, terug bij de rechtmatige eigenaar terechtkomen. Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. En Tom is dokter op de luchthaven. Hij biedt de eerste hulp bij ongevallen.

...en nieuwe gezichten

Daarnaast wordt de nieuwe reeks bevolkt door enkele nieuwe gezichten: Cady werkt als incheckagente bij Virgin Express. Als klanten klagen dat er iets fout is gelopen, staat zij op de eerste rij.

Mijnheer Adi is stationmanager van de Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan. Hij probeert zijn klanten zo goed mogelijk te helpen, maar de Chinese manier van werken verschilt nogal van de Belgische.

Steven is veiligheidsverantwoordelijke bij Virgin Express. Hij gaat op zoek naar mensen die hun ticket met een valse kredietkaart hebben betaald. Hun verwondering is vaak groot als Steven hen opwacht wanneer ze in Brussel van het vliegtuig stappen.

Olivier is piloot, maar in afwachting van een job als piloot werkt hij als  incheckagent.

'Het Leven Zoals Het Is: Luchthaven', vanaf zaterdag 4 oktober 2008 om 21.15 uur op Eén.

DOSSIER: Het tv-najaar van 2008

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:52
    Schermtijd
    00:55
    VRT NWS laat
  • 17:55
    Het Proces dat Niemand wou
    23:50
    Nachtlus
  • 17:55
    Karrewiet
    21:00
    Geen uitzending
  • 17:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:10
    Geen uitzending
  • 17:45
    Help, Mijn Man Is Klusser
    01:30
    Geen uitzending
  • 17:55
    How I Met Your Mother
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 17:50
    Airwolf
    01:15
    Stargate SG-1
  • 17:55
    Strong Medicine
    00:50
    Offspring
  • 17:55
    Sturm der Liebe
    00:55
    Geen uitzending
  • 17:55
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 17:10
    Castle
    01:00
    Friends
  • 17:55
    Pawn Stars: Best Of
    00:20
    Hawaii Five-0
  • 17:25
    Dr. Phil
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 17:25
    Death of a Vegas Showgirl
    00:40
    Castle
  • 17:00
    Wijzer Wonen
    21:30
    Herhalingslus
  • 17:47
    Hobbyklus
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 17:35
    De Garde van Gert
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 17:15
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 17:55
    Death in Paradise
    00:20
    Silent Witness
  • 17:09
    Tijd voor Max
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 17:10
    Downton Abbey
    00:17
    Nieuwsuur
  • 17:48
    Brugklas
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach