Het jaaroverzicht van TV-Visie: november 2006

zaterdag 30 december 2006

Het televisiejaar 2006 begint aan zijn laatste uren. Terwijl overal in het land de laatste voorbereidingen getroffen worden voor de feestdagen, graait TV-Visie in zijn rijkgevuld archief op zoek naar de belangrijkste gebeurtenissen in ons klein televisielandje. Vandaag: november 2006!

In n

ovember stelde de VMMa haar plannen voor het najaar voor. Afgelopen zomer was er het digitale kanaal VTMzomer. Een groot succes. Tijdens de feestdagen zou er opnieuw een digitaal kanaal, VTMkerst, te zien zijn. Van 2 december tot 7 januari lopen er populaire series, previews, familiefilms en muziekspecials. Het kanaal zou exclusief te zien zijn bij Telenet Digital TV, want Belgacom TV had geen interesse.

Slechts nieuws was er voor het VTM-spel '1&70' met Koen Wauters. In november besliste de directie van VTM om het programma te schrappen omdat de concurrentie met 'Blokken' te groot is. Bij de VRT zijn de programma's wel goed genoeg, maar was er teveel volk op ze allemaal te presenteren. Dat ondervond Martine Prenen. Nadat ze jarenlang 'De Rode Loper' op Eén presenteerde, kreeg ze haar ontslag. Ook rechtenmanager Herman Eerdekens werd bij de VRT aan de deur gezet.

Rond het programma 'Stanley's Route' was al veel te doen nog voor het werd uitgezonden. De finale moest opnieuw worden opgenomen. Nu het programma eindelijk uitgezonden werd, kwam er weer kritiek. Deze keer van de deelnemers zelf. Joyce van Nimmen beschuldigde Vitalski van aanranding. Alsof dat nog niet genoeg was, beschuldigde ook de VT4-porgrammamanager Klaas Cockx Vitalski van deze feiten. Vitalski zelf besloot onder te duiken. De storm is ondertussen geluwd.

Dat tv-programma's goed zijn voor bekende Vlamingen wist iedereen al langer. Maar voor Rob Vanoudenhoven heeft zijn deelname aan 'Just The Two Of Us' voor een leuk extraatje gezorgd. Zeven jaar nadat hij het liedje 'J'aime Durbuy' maakte, een parodie op de hit van Sandra Kim 'J'aime La Vie, werd het een echte hit in Wallonië. Het nummer werd op het internet al meer dan 200.000 keer aangeklikt. De kijkcijfers van 'Just The Two Of Us' daalden ondertussen zienderogen.

VT4 was in oktober toe aan het derde seizoen van 'The Block', dit keer op het Falconplein in hartje Antwerpen. Vier koppels gingen tot het uiterste om met een perfect afgewerkte loft te kunnen pronken. In november was het tijd voor de finale. Gita en Christophe, het jongste koppel, waren de grote favorieten. Toch gingen zij zonder enige winst naar huis. De grote winnaars waren de Limburgers Werner en Nathalie.

Nadat ze jaren van het scherm was verdwenen, kreeg Wendy Van Wanten dit najaar haar eigen programma 'Wie Wordt de Man van Wendy?'. Ze ging op zoek naar haar nieuwe man en vader voor haar zoontje Clément. Nadat de twee finalisten Curd en Frans overbleven, was het tijd om voor één van beide te kiezen. Frans won en mag zich nu de 'man' van Wendy noemen. In januari komt er een vervolg op het programma dat 'Wendy en Verwanten' zal heten.

Op Eén was er de succesvolle zangwedstrijd 'Steracteur Sterartiest', waarin bekende Vlamingen leerden zingen. Stan van Samang was de verdiende winnaar en wegens het grote succes komt er al zeker een vervolg op dit programma. Het zal aan zangprogramma's dus niet ontbreken in 2007, want op VTM wordt binnenkort een nieuw seizoen van 'Idool' uitgezonden.

Er was ook in november weer veel te doen rond digitale televisie. Telenet Digital TV voegde enkele zenders toe aan het basispakket. Belgacom kreeg steeds meer klanten en vierde dit met het aanbieden van een aantal gratis films. Ook Telenet Digital TV boerde goed en telde in november bijna 200.000 klanten. VT4 startte met de eerste vorm van digitale teletekst.

Radio 1-presentator Koen Fillet wilde deelnemen aan de marathon van New York. Canvas vond dat de uitgelezen kans om daar een reeks rond te maken voor 'Over Leven'. Daarin zouden ze de presentator volgen, samen met enkele andere kandidaat-deelnemers. Fillet kreeg van zijn dokter echter slecht nieuws over zijn knie en moest de trainingen stopzetten. Fillet heeft enorm veel kritiek gekregen van iedereen omdat hij bleef volhouden dat hij aan het trainen was voor de marathon, terwijl hij dat niet meer mocht omwille van zijn knie.

Op liefdesvlak waren het voor enkele BV's goede tijden. Nadat Dina Tersago 'Sterren Op De Dansvloer' won, werd Wim Gevaert niet alleen haar danspartner, maar ook haar levenspartner. Ook voor Staf Coppens had zijn deelname aan 'Dancing On Ice' gevolgen. Hij werd verliefd op zijn schaatspartner, Monique Van der Velde.

Tot slot nog een aantal feiten op een rij. Zakenzender Kanaal Z vormde zichzelf (eindelijk) om tot algemene nieuwszender. Ex-VTM-diva's Debby en Nancy stapten in november over naar Eén en ex-pornokoning Dennis Black Magic verliest zijn geduld tijdens een interview met VTM. En TV-Visie mocht voor de allereerste keer een kaarsje uitblazen.

DOSSIER: Het Jaaroverzicht van TV-Visie: 2006

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:50
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 08:05
    Kids on the block
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Hallo K3
    05:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 07:35
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 08:10
    Cold Case
    05:00
    Geen uitzending
  • 08:05
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 07:55
    De Perfecte Verbouwing
    02:10
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 08:07
    De ambachter
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 06:58
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 08:05
    Death in Paradise
    02:05
    Dickensian
  • 08:11
    Goedemorgen Nederland
    02:00
    EenVandaag
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    02:36
    Nieuwsuur
  • 08:18
    Mike de Ridder
    02:31
    Sophie & Jeroen