Het Jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2008

vrijdag 26 december 2008

2008 is een erg turbulent jaar geweest. De ene politieke crisis volgde de andere op. En ook economisch ging het niet bijster goed. Gelukkig zorgde de televisie én internet voor de nodige ontspanning. 2008 is goed geweest voor TV-Visie. Tijdens deze laatste dagen van het jaar graaien we nog eens in ons rijkgevulde archief. We blikken terug op het jaar dat bijna voorbij is. Vandaag: juli 2008.

Het

ontbreken van terrasjesweer zorgt ervoor dat de thuisblijvers massaal voor Eén kozen. Bij de commerciële concurrent vtm liep het niet meteen van een leien dakje. De vtm-top schoof met het zomers magazine 'De Zwarte Doos', maar ook de zaterdagavond werd begin juli al aangepakt. Eind juli werden dan ook zondag -en maandagavond versterkt met enkele herhalingen.

De Vlaamse Regulator voor de Media was in juli gul met boetes. Zowel 2BE als VT4 werden op het strafmatje geroepen wegens het overtreden van de reclamewetgeving. Niet alleen in Vlaanderen werden boetes uitgedeeld. Over het kanaal kreeg de BBC een megaboete voor het misleiden van zijn kijkers.

Juli was ook de maand van het afscheid nemen. In Vlaanderen draaiden de acteurs van 'Flikken' hun laatste scènes in Gent en in Amerika kondigde talkshowhost Jay Leno zijn vertrek bij NBC aan. Meer slecht nieuws was er voor 'FC De Kampioenen'-actrice Loes Van Den Heuvel. Ook de eerste tekenen van een mogelijke financiële crisis doken op: ProSiebenSat.1, de fusiegroep boven de Vlaamse commerciële zenders VT4 en VIJFtv, zit in slechte papieren.

Nog meer crisis-nieuws, maar dan op politiek vlak. Leterme zorgde ervoor dat de nieuwsdiensten van zowel vrt als vtm ook in de zomermaanden op volle toeren moesten draaien. Goed nieuws was er dan weer voor de 'Panorama'-ploeg. De reportage over Galileo werd uitgezonden door CNN. Ook de mensen van Woestijnvis waren tevreden. Belgacom verlengde de samenwerking voor de productie van het Belgisch voetbal.

Voor het eerst werd er ook vooruitgeblikt naar de nieuwe plannen voor het najaar. VT4 startte de opnames van 'The Block Hoegaarden', die al snel overschaduwd werden door een zwaar arbeidsongeval

Terwijl zijn quiz 'De Premiejagers' dagelijks veel kijkers lokte, liet Bruno Wyndaele weten dat er nieuwe reeks van 'Eeuwige Roem' komt. 2BE maakte bekend dat Ann Lemmens voortaan 'Topmodel' gaat presenteren. De vtm-reeks 'Aspe' kreeg een nieuw personage en het einde van de Nederlandse dramaserie 'Voetbalvrouwen' leek (even) in zicht.

Tot slot nog twee opmerkelijke nieuwtjes uit juli: Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zei neen tegen VIJFtv en een Sporza-camera kreeg een kopstoot van Cadel Evans.

Zaterdag: augustus 2008

DOSSIER: Het TV-Visie Jaaroverzicht 2008

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers