Het jaaroverzicht van TV-Visie: augustus 2011

dinsdag 27 december 2011

Het aftellen is begonnen! Nog enkele kalenderblaadjes te gaan en 2011 zit er helemaal op. Opnieuw zorgden de gebeurtenissen in medialand voor de nodige portie ontspanning. TV-Visie heeft zorgvuldig alle nieuwsfeiten gewikt en gewogen en de meest belangwekkende nieuwtjes zorgvuldig op een rijtje gezet. Tijdens deze laatste dagen van het jaar blikken we nog even terug op voorbije tv-jaar. Vandaag blikken we terug naar augustus 2011!

In augustus leek het even of er geen zekerheden meer waren in medialand. De grote baas van de VMMa kondigde zijn vertrek aan, maar vooral op de nieuwsredacties werd de transfermarkt opgegooid. De VRT zag zijn hoofdredactrice vertrekken naar SBS Belgium. 'Het Nieuws' ging versterking zoeken bij de krant De Standaard nadat de nieuwschef van vtm vertrok naar Sporting Telenet. Zelf op de kleine nieuwsredactie van VT4 ontsnapte 'Vlaanderen Vandaag'-boegbeeld Dirk Tieleman niet aan de ultieme stoelendans.

Ook andere programma's kenden een aantal wissels. Zo kondigde Lien Van de Kelder haar vertrek uit 'Zone Stad' aan en mocht Phara het VRT-monument bij uitstek overnemen: 'Panorama'. Het ultieme bewijs dat er geen zekerheden meer waren: Canvas herhaalde een vtm-programma uit de jaren '90...


En zelfs bij de kleinere zenders rommelt het. Een tweet van een TMF-vj zorgde voor een pak onrust bij haar bazen maar zette meteen ook de geruchtenmolen op gang: exit TMF of niet?

Augustus was ook de maand van de protestmarsen. De eerste, tegen het stopzetten van 'FC De Kampioenen' draaide uit op een sisser. Even later werd er nog eentje georganiseerd tegen de drastische hervormingen van het populaire 'Blokken'.

De radiostunt van de zomer kwam uiteraard van Q-Music, al waren het dit keer wel de youngsters die van zich lieten spreken. Ornelis en Rogiers gingen niet op zoek naar een zomerhit maar openden de zoektocht naar een sidechick.

Gelukkig zijn er ook zekerheden in tv-land. Goedele Liekens verklaarde bij vtm te blijven en Geert Hoste verlengde zijn VRT-contract tot 2014. En jawel, 2BE vindt feestbeesten in Limburg voor de eigen versie van 'Oh Oh Cherso'. Inderdaad, er zijn toch nog zekerheden in deze wereld...

En de kleine mediarelletjes waren ook deze keer zeer divers. Van de kinderziektes van 'Stadion' tot een boze restauranthouder die VT4 verantwoordelijk achtte voor zijn faling. Studio 100 lekte dan weer alle gegevens van bekend Vlaanderen op het internet en Francesca Vanthielen viel van haar fiets.

Maar er was ook die boze burgemeester die 'Thuis' niet op zijn grondgebied wou of de kreeftenbeul Pat Krimson in het vtm-programma 'Masterchef'.

Stem NU voor de TV-Visie Trofee 2011!


Lees ook:
Het jaaroverzicht van TV-Visie: januari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: februari 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: maart 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: april 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: mei 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juni 2011
Het jaaroverzicht van TV-Visie: juli 2011

DOSSIER: Het jaaroverzicht van TV-Visie: 2011

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers