Herbert Flack zondag in nieuwe reeks 'Lili en Marleen'

woensdag 29 augustus 2007

Een lach en een traan, humor en ernst, levensechte situaties en personages van vlees en bloed: dat is 'Lili en Marleen' in een notendop. VTM brengt vanaf zondag 2 september 2007 de 9de jaargang van deze door jong en oud geliefde reeks op het scherm. De nieuwe afleveringen van 'Lili en Marleen' situeren zich in het jaar 1965.

I


n café De Lichttoren aan de Koolkaai gaat het leven schijnbaar rustig zijn gangetje. Er is discussie over het jaarlijks mosselsouper van het spaarkaske. Rik is nog steeds in allerlei zaakjes verwikkeld. Met wisselend succes probeert hij Jef, Ida en Stavros voor zijn kar te spannen. Maar niets is wat het lijkt. Niemand let op Linda, de nieuwe hulp in het café. Zij heeft verdacht veel interesse voor Florreke. Alleen Rikki heeft oog voor Linda. Voor hem belichaamt zij al datgene wat hij heeft moeten opgeven. Linda overhaalt hem om als soldaat mee op te stappen in de anti-Vietnam betoging. En dan vertrouwt ze hem toe dat ze met één welbepaald doel in De Lichttoren komt werken: zij is de echte moeder van Florreke en wil haar kind terug.

Nieke komt terug opdagen. In Spanje heeft ze Donnie leren kennen en nu wil ze scheiden van Stavros. Het tweetal logeert in Hotel Century en gooit met geld. Geboren in de Selderstraat in Antwerpen is Donnie volgens Nieke een Spaanse edelman en afstammeling van een zeekapitein die ooit een belangrijke veldslag heeft gewonnen. Rik moet er hartelijk mee lachen. Donnie blijkt echter een gewiekst verkoper en stijgt in de achting van Rik. Misschien kunnen ze wel samen zaken doen. Nieke probeert Rikki te overhalen om mee naar Spanje te gaan. Vicky ziet dit niet zitten. Ze heeft nu een prachtjob in één van de sjiekste kapperszaken van Antwerpen… Wanneer Donnie ook nog wat teveel naar Vicky lonkt, beticht Nieke haar schoondochter valselijk van ontrouw. Donnie getuigt, al is dat niet zijn idee….

DE HOOFDCAST:

Frank Aendenboom            Rik

Carry Goossens                 Jef

Simonne Peeters               Ida

Bob Snijers                       Stavros

Helena Vanloon                 Marleentje

Christel Domen                  Nieke

Steven De Lelie                 Rikki

Grietje Vanderheijden         Vicky

Camilia Blereau                  Georgette

Dirk Lavrysen                    Firmin

Camille Le Boudec              Florreke

Peter Michel                     Mark

HET PRODUCTIETEAM:

Muziek                    Robert Vlaeyen

Acteursregie            Walter Van De Velde

Beeldregie               Johan Gevers

Producent               René Vlaeyen

Scenarist                Walter Van De Velde

Aflevering 1:  Linda:
Het jaarlijks mosselsouper van het spaarkaske in café De Lichttoren staat ter discussie. Georgette vindt dat het gedaan moet zijn met altijd te schransen en te zuipen. Zij stelt een culturele uitstap naar de tulpenvelden in Lisse voor. De mannen lachen dit weg maar dreigen aan het kortste eind te trekken. Firmin heeft een plan. Jef en Stavros moeten het geld van het spaarkaske stelen.

Linda komt zich aanbieden als hulp voor in het café. Vooral Rikki is onder de indruk van haar verschijning.

Gastrollen: Karolien De Bleser (Linda)

'Lili en Marleen', nieuwe afleveringen, vanaf zondag 2 september op VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

De begaafde student Ben wil geneeskunde gaan studeren aan de universiteit van Harvard. Maar daarvoor moet hij een studiebeurs in de wacht zien te slepen. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn studies, zijn baantje in een kleerwinkel en zijn vrienden Miles en Cam. Op een dag komt hij in een clubje terecht voor begaafde studenten. Die houden zich voornamelijk bezig met het uitdokteren van een onfeilbare methode om te winnen bij blackjack. Zo willen ze naar Las Vegas trekken om er gigantische sommen geld te winnen. Ben is al snel gewonnen voor dit plan en hij neemt steeds grotere risico's om veel geld te verdienen en om zo naar Harvard te kunnen.

'21', film uit 2008 met oa. Kevin Spacey, om 20.40 uur op VTM 3.

Dossiers