'Groene Vingers' komt dit najaar terug

dinsdag 4 september 2007

Op zaterdag 15 september 2007 gaat 'Groene Vingers' opnieuw van start. De vaste planten kunnen weer uitgeplant, de hortensia's gestekt, het gazon bemest en de ergste kwalen op een vakkundige en doelgerichte manier bestreden. Kortom, er is werk aan de winkel!

G


astheer Koen De Bouw bezoekt dit najaar een aantal tuinliefhebbers die ervaring en creativiteit te over hebben. Ze doen u tal van boeiende tuinideen aan de hand om u nog meer van uw tuin te laten genieten.

Specialisten Laurence Machiels , Koen Aerts en Jean Vanhoof leiden u rond in prachtige tuinen en tuintjes en geven volop najaarstips. Tuinarchitect en leraar Stefaan Bing is een nieuw en jong gezicht in 'Groene Vingers'. Ook hij legt eigen accenten in de gevarieerde najaarsafleveringen die geen aspect van het tuinieren uit de weg gaan.

Najaarsthema's zijn onder meer prairietuinen, exotische planten, boeiende bomen, fruit voor kleine tuinen en verrassende tuinconstructies. Koen De Bouw en zijn team wensen u alvast een heerlijke herfst in de tuin.

'Groene Vingers' op zaterdag 15 en zondag 16 september 2007

Hoe maai je een gazon zodat het lijkt dat er verschillende stroken naast elkaar liggen? En sinds wanneer zijn gazons het kloppende hart van de tuin? Wanneer ontstond de grasmaaier? En hoe maaide men vroeger? Allemaal vragen waar gastheer Koen De Bouw en tuineigenaar Stefan Laridon een antwoord op geven. Het gazon is de plek bij uitstek om te spelen en te ravotten, maar dan moet je wel een sterk speelgazon hebben. Tuinjournaliste Laurence Machiels vertelt je welk type gras je het best zaait en hoe je dat doet. En groenspecialist Jean Vanhoof zorgt met een bloemenakker vol korenbloemen en klaprozen voor kleurrijke accenten in deze grasgroene aflevering waarmee Koen De Bouw en 'Groene Vingers' het najaarsseizoen openen.

'Groene Vingers', zaterdag 15 september 2007 om 17.55 uur en zondag 16 september om 13.40 uur op VTM.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers