Gloednieuw op Canvas: 'De Keien Van De Wetstraat'

dinsdag 4 september 2007

Op vrijdag 7 september presenteert Canvas de eerste aflevering van 'De Keien Van De Wetstraat', het gloednieuwe politieke programma van de VRT-nieuwsdienst. Kathleen Cools en Ivan De Vadder nodigen elke week n politicus uit in de studio.

W


aarom stond hij of zij in de actualiteit? Welke beslissing of keuze werd genomen en waarom? Welke rol spelen ze binnen hun partij? Wie zijn hun vijanden en vrienden? En hoe belangrijk is 'goed bestuur' eigenlijk? In een pittig gesprek van een half uur zoeken Kathleen Cools en Ivan De Vadder naar de echte en dieperliggende beweegredenen van hun politieke gast. 

Ons land zit in een diepe politieke crisis en ook de koning is koortsachtig op zoek naar een federale regering. Slaagt Herman Van Rompuy erin om de formatie terug op het juiste spoor te zetten? Wordt Yves Leterme straks onze nieuwe premier? Hoe gevaarlijk is Bart De Wever voor het Belgische establishment? Is het buitenland groot genoeg voor Karel De Gucht? En is 'non' het stopwoordje van Jolle Milquet? Zijn er nog wel echte staatsmannen en vrouwen? 'De Keien Van De Wetstraat' zoekt het allemaal uit.


'De Keien Van De Wetstraat' is meer dan politiek alleen. Het duo Cools-De Vadder gaat ook op zoek naar de mens achter de politicus. Wat drijft onze heren en dames politici werkelijk? Hoe ijdel is hij of zij? Wat zijn hun ambities en verzuchtingen? Hebben ze nog een leven naast de politiek? Of is het eenzaam aan de top?

Elke vrijdagavond omstreeks 22.20 uur gaan Kathleen Cools en Ivan De Vadder op zoek naar de achterkant van de politiek.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers