Gene Thomas opmerkelijk nieuw VIJFtv-gezicht

maandag 20 augustus 2007

Gene Thomas zal vanaf 27 augustus de VIJFtv-kijkers door de programma's loodsen. Gene over zijn keuze: "Toen netmanager Lieve Vyverman me vroeg of ik interesse had om bij VIJFtv aan de slag te gaan, was ik zéér duidelijk: ik hou van muziek, presenteren, entertainen en vooral ook van vrouwen. Zij vormen immers het grootste deel van mijn fans."

V


IJFtv-netmanager Lieve Vyverman: "Gene is niet enkel jonge papa, succesvolle zanger en voltijds levensgenieter, maar ook de ideale gastheer voor VIJFtv. Samen met de omroepsters Els Tibau en Sophie Dewaele heeft VIJFtv meteen het juiste antwoord voor kijkers in Vlaanderen: vrouwen weten echt wel waarom."

Gene Thomas: "De aanpak van VIJFtv is zeer dynamisch, en ook inhoudelijk boeit de zender me steeds meer. Mijn madam is er gek van, vandaar dat ik vaker VIJFtv kijk, terwijl ik eigenlijk een VT4-fan ben. We maakten vorige week nog een grapje: 'Je zal me voortaan minder moeten missen want ik ga je toespreken via het televisiescherm.'.

Biografie Gene Thomas
Gene Thomas (1972) begint zijn tv-carrière bij de openbare omroep met de presentatie van de "Ultratop" op Ketnet. Daarna was hij bij TMF meer dan twee jaar te zien in z'n eigen "Gene-Machine-Show", om vervolgens twee seizoenen in de huid te kruipen van diverse personages in het razend populaire programma "Gene & Ushi" bij VT4.

Voor zijn solocarrière als zanger geniet Gene Thomas bekendheid als zanger van het duo X-Session, dat een fel begeerde Donna-award in de wacht sleept met "On and On". Alle songs komen van de hand van singer- songwriter Gene Thomas die in die periode bovendien een TMF-award krijgt van de kijkers van de muziekzender voor "Beste Popzanger".

In 2003 gaat Gene zijn eigen weg en kiest voor een Nederlandstalig solo-repertoire. De eerste single 'Voor haar' haalt goud, en ook de opvolger 'Wees van mij' is een schot in de roos. Het gaat de populaire zanger voor de wind want zijn eerste album 'Dichterbij' en de gelijknamige tournee worden bejubeld en Thomas ontvangt goud voor de verkoop van meer dan 25.000 albums "Dichterbij". Gene is alom aanwezig en verzorgt onder meer het voorprogramma van Marco Borsato in het Antwerpse Sportpaleis. Het tweede album 'Evenwicht' is opnieuw goed voor goud in Vlaanderen en zomer 2007 ligt ook in Frankrijk een eerste single in de winkelrekken, "Sans boussole", weldra gevolgd door een eerste album "L'équilibre".

Radiomensen zijn helemaal weg van Gene. Hij is een vlotte prater met gevoel voor humor, kan akoestisch of met volle bandbezetting het publiek als geen ander entertainen en weet vooral luisteraars te boeien als hij lyrisch praat over "zijn geluk", zijn vrouw Kristel en hun twee kindjes die hij "mijn twee poppemiekes" noemt.

In de zomer 2007 doet Gene tal van zomerconcerten, zingt hij samen met Esther het "Gordellied" en zondag 12 augustus wist hij heel Brasschaat te mobiliseren... hij pakt tesamen met duizenden enthousiaste mensen de vijf sterren die Brasschaat naar de overwinning in "Fata Morgana" loodsen.

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Mary Borsato en Betty de Groot schieten verliefde stellen te hulp die dromen van een onvergetelijk huwelijk, maar zich dat door beperkte financiële middelen niet kunnen veroorloven. Mary en Betty halen alles uit de kast om de perfecte budgetbruiloft te organiseren.

'Borsato's Budget Bruiloft', om 22.40 uur op VIJF.

Dossiers