Geen Belgisch voetbal meer bij de VRT?

woensdag 17 maart 2010

Wat gaat er gebeuren met de uitzendrechten van het Belgisch voetbal? Huidig rechtenhouder, de VRT is alvast niet meer van plan om mee te bieden voor een verlenging van het contract.

Steeds meer details uit het besparingsplan van de VRT lekken uit. Het was al bekend dat ook Sporza heel wat moet inleveren. Volgens de krant De Morgen staat het voetbalcontract op de lijst van de contracten die niet meer verlengd worden. Ook de Formule 1-wedstrijden en Wimbledon zullen niet meer bij de VRT te zien zijn.


Samen met de RTBF betaalt de VRT op dit moment ieder jaar 8 miljoen euro voor de uitzendrechten van de samenvattingen van de eerste klasse. Het grootste deel van dat bedrag komt van de VRT. Aangezien die volgend jaar 65 miljoen euro moet besparen, is er geen plaats meer voor het Belgisch voetbal.

Bron: De Standaard

 


Lees ook:
Samenvattingen Belgisch voetbal naar VT4?
Vlaamse productiehuizen teleurgesteld over besparingen VRT

DOSSIER: VRT: beheersovereenkomst 2012-2016

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers