Femke in Armenië: Kennismaking, openingsfeestje en eerste optreden

dinsdag 29 november 2011

Femke Verschueren, de Belgische vertegenwoordiger op het Junior Eurovisiesongfestival, is maandagochtend samen met het Ketnet-team aangekomen in de Armeense hoofdstad Jerevan. Later op de dag stonden een paar leuke dingen op het programma. Maar de apotheose volgde 's avonds, toen alle kandidaten voor het eerst mochten optreden tijdens het openingsfeestje.

Op uitstap
Overdag trokken Femke en haar dansers Carlijn, Marit, Marie-Hélène en Britt de stad in om Jerevan te verkennen. Maar ook Jerevan kon kennismaken met de Belgische delegatie. En ze vallen in de smaak! Niet alleen door hun witte jasjes en rode mutsjes vallen ze op, maar ook omdat ze zo lief en schattig zijn.

Een zoete plicht
In de namiddag verzamelden de meisjes op de kamer om pakjes te maken. Ieder land brengt elk jaar cadeautjes mee voor de andere landen en België heeft dit jaar voor de andere deelnemers lekkere snoepjes meegebracht. Meer dan 10 kg snoepjes moesten verdeeld worden over 150 zakjes! Gelukkig kregen de meisjes ook wat hulp van de zussen en de mama van Femke.

Het eerste optreden
Maar het belangrijkste moment van de dag was natuurlijk het openingsfeestje. Daar konden de kandidaten kennismaken met Gohar Gasparyan, één van de twee presentatoren die de show zaterdag in goede banen zal leiden. Tijdens het feestje brachten de kandidaten ook allemaal hun nummer, voor het eerst voor een internationaal publiek. Zoals het ook zaterdag tijdens de grote show zal zijn, kwam Femke als laatste aan de beurt. Het was dus eerst even wachten. Femke: 'Het is goed om als laatste te mogen optreden: dat is een goeie plaats. Maar het is wel lastig om zo lang te moeten wachten.' Toch genoot ze van de optredens van de andere kinderen. Ze blijft fan van het nummertje van Moldavië. Maar ook Oekraïne, Armenië en Nederland vindt ze heel erg goed.

En dan was het aan Femke en haar dansers. Ze straalde als altijd op het podium. Femke: 'Ik was niet zenuwachtig. Het enige dat nu anders is, is dat ze je liedje niet verstaan en dat vind ik wel een beetje vreemd. Ze begrijpen de tekst niet en weten misschien niet waarover het gaat.' Haar eerste internationale optreden was hoe dan ook een succes! Reden genoeg dus om samen met de andere landen nog eventjes stevig uit de bol te gaan! De meisjes hebben alvast de smaak te pakken, dat belooft voor zaterdag!

Dagelijkse reportages vanuit Jerevan in 'Karrewiet', 28 november tot 2 december op Ketnet. Junior Eurovisiesongfestival, zaterdag 3 december om 19.30 uur op Eén en herhaling zondag 4 december om 9.50 uur op Ketnet.Lees ook:
Finale 'Junior Eurosong 2011': foto's online!

DOSSIER: Junior Eurosong 2011: Femke in Armenië

volledig dossier
JuniorEurosong

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Londen, 1891. De briljante detective Sherlock Holmes en zijn trouwe assistent Watson kunnen maar net vermijden dat Lord Blackwood, een aanhanger van de zwarte magie, een vrouw op rituele wijze vermoordt. Blackwood wordt gearresteerd en komt in de gevangenis terecht. Kort voor zijn executie verkondigt Blackwood dat hij zal opstaan uit de dood om wraak te nemen op iedereen die zijn pad kruist. Kort na Blackwoods executie lijkt het alsof hij inderdaad is herrezen: in zijn graf wordt het lichaam van de vermiste Luke Reordan gevonden en enkele getuigen beweren Blackwood te hebben gezien.

'Sherlock Holmes', om 20.25 uur op VIER.

Dossiers