Femke in Armenië: Kennismaking, openingsfeestje en eerste optreden

dinsdag 29 november 2011

Femke Verschueren, de Belgische vertegenwoordiger op het Junior Eurovisiesongfestival, is maandagochtend samen met het Ketnet-team aangekomen in de Armeense hoofdstad Jerevan. Later op de dag stonden een paar leuke dingen op het programma. Maar de apotheose volgde 's avonds, toen alle kandidaten voor het eerst mochten optreden tijdens het openingsfeestje.

Op uitstap
Overdag trokken Femke en haar dansers Carlijn, Marit, Marie-Hélène en Britt de stad in om Jerevan te verkennen. Maar ook Jerevan kon kennismaken met de Belgische delegatie. En ze vallen in de smaak! Niet alleen door hun witte jasjes en rode mutsjes vallen ze op, maar ook omdat ze zo lief en schattig zijn.

Een zoete plicht
In de namiddag verzamelden de meisjes op de kamer om pakjes te maken. Ieder land brengt elk jaar cadeautjes mee voor de andere landen en België heeft dit jaar voor de andere deelnemers lekkere snoepjes meegebracht. Meer dan 10 kg snoepjes moesten verdeeld worden over 150 zakjes! Gelukkig kregen de meisjes ook wat hulp van de zussen en de mama van Femke.

Het eerste optreden
Maar het belangrijkste moment van de dag was natuurlijk het openingsfeestje. Daar konden de kandidaten kennismaken met Gohar Gasparyan, één van de twee presentatoren die de show zaterdag in goede banen zal leiden. Tijdens het feestje brachten de kandidaten ook allemaal hun nummer, voor het eerst voor een internationaal publiek. Zoals het ook zaterdag tijdens de grote show zal zijn, kwam Femke als laatste aan de beurt. Het was dus eerst even wachten. Femke: 'Het is goed om als laatste te mogen optreden: dat is een goeie plaats. Maar het is wel lastig om zo lang te moeten wachten.' Toch genoot ze van de optredens van de andere kinderen. Ze blijft fan van het nummertje van Moldavië. Maar ook Oekraïne, Armenië en Nederland vindt ze heel erg goed.

En dan was het aan Femke en haar dansers. Ze straalde als altijd op het podium. Femke: 'Ik was niet zenuwachtig. Het enige dat nu anders is, is dat ze je liedje niet verstaan en dat vind ik wel een beetje vreemd. Ze begrijpen de tekst niet en weten misschien niet waarover het gaat.' Haar eerste internationale optreden was hoe dan ook een succes! Reden genoeg dus om samen met de andere landen nog eventjes stevig uit de bol te gaan! De meisjes hebben alvast de smaak te pakken, dat belooft voor zaterdag!

Dagelijkse reportages vanuit Jerevan in 'Karrewiet', 28 november tot 2 december op Ketnet. Junior Eurovisiesongfestival, zaterdag 3 december om 19.30 uur op Eén en herhaling zondag 4 december om 9.50 uur op Ketnet.Lees ook:
Finale 'Junior Eurosong 2011': foto's online!

DOSSIER: Junior Eurosong 2011: Femke in Armenië

volledig dossier
JuniorEurosong

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Australië, het land dat in de tijd van de dinosaurussen op drift raakte. Hier tref je merkwaardige en wonderlijke dieren aan die je nergens anders ter wereld vindt. In de jungle ontmoeten we de kasuaris, een van de gevaarlijkste vogels op aarde. Meer in het binnenland trotseren kangoeroes en wombats sneeuwstormen en bossen vol gombomen worden bevolkt door nooit eerder geziene roofdieren. In het rode woestijnhart van het continent drinken reptielen via hun huid en gaan grote zwermen grasparkieten op zoek naar water. Op verborgen eilanden zwerft de Tasmaanse duivel rond en in zee komen duizenden haaien samen voor een heel speciale gebeurtenis.

'Seven Worlds, One Planet: Australia', om 20.55 uur op Canvas.

Dossiers