'Fata Morgana': Scherpenheuvel is 4-sterren gemeente

zondag 30 juli 2006

En-presentatrice Yasmine kwam naar de gemeente Scherpenheuvel om te zien of de inwoners de opdrachten tot een goed einde hadden gebracht en om de sterren uit te delen. Ondanks de zware en moeilijke opdrachten kon Scherpenheuvel toch 4 sterren binnenhalen.

S


cherpenheuvel moest omgetoverd worden tot een dorp waar een heus pyjamafeest aan de gang was. Om te beginnen moesten er 5000 mensen in pyjama en op pantoffeltjes ondergestopt worden onder het grootste lapjesdeken ooit.

Om rustig te kunnen slapen moesten er 300 kindjes een origineel slaapliedje zingen. Voor de Make-a-Wish organisatie moesten de inwoners 3 ton knuffels verzamelen, ander speelgoed was natuurlijk ook welkom. Om de vierde ster te verdienen moest er een gigantisch hemelbed van 15 bij 10 meter gebouwd worden en tot slot moesten de inwoners voor een regen van vallende sterren zorgen zodat iedereen die aanwezig was een wens kon doen.

De spits werd afgebeten door Eddy, die voor een reuze hemelbed moest zorgen. Het bed was 18 meter lang en 12 meter breed, en daarmee was meteen de eerste ster binnengehaald. Daarna was het de beurt aan het kinderkoor om hun nieuwe liedje te zingen. Ze werden begeleid door een fantastisch orkest. De vraag was alleen of er wel 300 kinderen aanwezig waren maar het waren er zelfs meer dan 500. Er was nog de aartsmoeilijke opdracht om 3 ton speelgoed te verzamelen voor Make-a-Wish. Al het speelgoed werd gewogen en de deurwaarders kwamen zelfs op 10 ton uit. Daarmee was de derde ster voor Scherpenheuvel.

Bij de vierde opdracht gaat het iets minder goed. Het grootste lapjesdeken ooit was er wel, maar er waren spijtig genoeg geen 5000 mensen in pyjama en op pantoffeltjes aanwezig. Om de laatste ster te kunnen verdienen moesten er vallende sterren naar beneden dwarrelen zodat iedereen een wens kon doen. Ruim 500.000 sterren vielen naar beneden, de vierde en laatste ster werd daarmee binnengehaald.

Volgende week daagt Ilse Van Houcke de gemeente Kaprijke uit en de inwoners van de gemeente moeten laten zien hoe dapper ze zijn. Ook DAT belooft weer spektakel!

DOSSIER: Fata Morgana 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers