EXQI wordt Vlaanderens nieuwe algemene zender

dinsdag 24 juni 2008

Alfacam Group start in het najaar van 2008 met een nieuwe algemene zender EXQI. EXQI zal dagelijks 7 tot 8 uur programma's aanbieden: nieuws, sportmagazines, muziek, ontspanning, praatprogramma's en fictie. De bestaande cultuurzender EXQI heet voortaan EXQI Culture en de sportzender HD1 wordt EXQI Sport.

G


abriel Fehervari, CEO van Alfacam Group, licht het originele van het nieuwe contentplatform EXQI toe: 'De algemene zender EXQI zal fungeren als 'portaalzender', die de kijker naast een aanbod aan algemene programma's uitnodigt om dieper te gaan op de themazenders. Naar analogie met de internetwereld zal de kijker kunnen 'doorklikken' naar de themazenders wanneer men meer op sport en op cultuur gerichte tv-content wil bekijken. EXQI zal ook content aanmaken die via andere mediatoepassingen, waaronder digitale cinema, mobiele tv, internet, print, on demand of DVD, zal worden verdeeld.'

'De EXQI-zenders zullen zich duidelijk van de andere tv-zenders onderscheiden. Het overgrote deel van de programma's wordt in eigen land gemaakt. Er wordt dus zeer weinig aangekocht in het buitenland. De inhoud zal tevens de nadruk leggen op het positieve. Daarbij staan de waarden zelfstandigheid, verbondenheid en duurzaamheid centraal', aldus Gabriel Fehervari. 'Als meer dan de helft van de bevolking regelmatig naar onze zenders kijkt, dan is ons doel reeds grotendeels bereikt.'

De algemene zender EXQI zal eind 2008 eerst in Vlaanderen starten. Het is echter de bedoeling om zo snel mogelijk een parallelle Franstalige versie op te richten.

De twee themazenders, EXQI Sport en EXQI Culture, starten zowel in Vlaanderen als in het Franssprekende landsgedeelte reeds op 1 juli 2008. Beide taalversies zullen wat de inhoud betreft quasi identiek zijn. De commentaren en ondertiteling zijn in de desbetreffende taal.

Alle zenders zullen in tegenstelling tot vele andere zogenaamde HD-zenders de klok rond aan de distributeurs integraal in HDTV worden aangeboden. Deze kunnen ze dan, naargelang hun mogelijkheden, op hun beurt aan de kijker in analoge, digitale of HDTV-kwaliteit aanbieden.

Alfacam Group tracht met de kabelmaatschappijen tot een akkoord te komen om van meet af aan ook nog de analoge kijkers toegang te geven tot de algemene zender EXQI.

Persbericht Alfacam groep
http://www.euro1080.tv

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers