EXQI wordt Vlaanderens nieuwe algemene zender

dinsdag 24 juni 2008

Alfacam Group start in het najaar van 2008 met een nieuwe algemene zender EXQI. EXQI zal dagelijks 7 tot 8 uur programma's aanbieden: nieuws, sportmagazines, muziek, ontspanning, praatprogramma's en fictie. De bestaande cultuurzender EXQI heet voortaan EXQI Culture en de sportzender HD1 wordt EXQI Sport.

G


abriel Fehervari, CEO van Alfacam Group, licht het originele van het nieuwe contentplatform EXQI toe: 'De algemene zender EXQI zal fungeren als 'portaalzender', die de kijker naast een aanbod aan algemene programma's uitnodigt om dieper te gaan op de themazenders. Naar analogie met de internetwereld zal de kijker kunnen 'doorklikken' naar de themazenders wanneer men meer op sport en op cultuur gerichte tv-content wil bekijken. EXQI zal ook content aanmaken die via andere mediatoepassingen, waaronder digitale cinema, mobiele tv, internet, print, on demand of DVD, zal worden verdeeld.'

'De EXQI-zenders zullen zich duidelijk van de andere tv-zenders onderscheiden. Het overgrote deel van de programma's wordt in eigen land gemaakt. Er wordt dus zeer weinig aangekocht in het buitenland. De inhoud zal tevens de nadruk leggen op het positieve. Daarbij staan de waarden zelfstandigheid, verbondenheid en duurzaamheid centraal', aldus Gabriel Fehervari. 'Als meer dan de helft van de bevolking regelmatig naar onze zenders kijkt, dan is ons doel reeds grotendeels bereikt.'

De algemene zender EXQI zal eind 2008 eerst in Vlaanderen starten. Het is echter de bedoeling om zo snel mogelijk een parallelle Franstalige versie op te richten.

De twee themazenders, EXQI Sport en EXQI Culture, starten zowel in Vlaanderen als in het Franssprekende landsgedeelte reeds op 1 juli 2008. Beide taalversies zullen wat de inhoud betreft quasi identiek zijn. De commentaren en ondertiteling zijn in de desbetreffende taal.

Alle zenders zullen – in tegenstelling tot vele andere zogenaamde HD-zenders – de klok rond aan de distributeurs integraal in HDTV worden aangeboden. Deze kunnen ze dan, naargelang hun mogelijkheden, op hun beurt aan de kijker in analoge, digitale of HDTV-kwaliteit aanbieden.

Alfacam Group tracht met de kabelmaatschappijen tot een akkoord te komen om van meet af aan ook nog de analoge kijkers toegang te geven tot de algemene zender EXQI.

Persbericht Alfacam groep
http://www.euro1080.tv

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Gezin' (foto: Eén - © VRT 2019)

Pleegzoon Jawad gaat in Willebroek naar een nieuwe school. Hij is zenuwachtig, want hij kent nog niemand in zijn klas. In Beringen zijn de inschrijvingen voor het eerste kleuterklasje gestart. Jonathan en Shareen hopen op een school vlak bij huis. En bij de familie van Steven en Isabelle nemen de twee oudste dochters enkele beslissingen tegen de goeie raad van hun ouders in.

'Het Gezin', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers