EXQI Plus krijgt plaats op analoge kabel: start in november

woensdag 12 augustus 2009

De gloednieuwe algemene tv-zender EXQI Plus krijgt een plaats op de analoge kabel van Telenet. Na maanden onderhandelen heeft het kabelbedrijf eindelijk een akkoord bereikt met Alfacam, de televisiegroep die de nieuwe zender lanceert. Vermoedelijk start EXQI Plus half november met zijn uitzendingen.

Eerd

er had Alfacam al een akkoord met Belgacom, Telenet en Coditel op zak voor de digitale verspreiding van zijn zender EXQI Sport. Over de analoge distributie werd er maandenlang onderhandeld.

Dat Telenet nu toch plaats maakt voor EXQI Plus is goed nieuws voor Alfacam-topman Gabriel Fehervari. Om rendabel te zijn was een maximaal bereik in de Vlaamse huiskamer broodnodig. Met dit contract heeft EXQI Plus een potentieel van meer dan 1,5 miljoen analoge Telenet-kijkers.

EXQI Plus wil dagelijks ongeveer acht uur programma's uitzenden. Dit programmaschema wordt een mix van nieuws, fictie, muziek, sport en talkshows.

Gabriel Fehervari juicht de beslissing van Telenet toe: 'Het spreekt voor zichzelf dat we uiterst verheugd zijn met de keuze van Telenet om EXQI Plus toe te laten op de analoge kabel. We hebben er altijd het volste vertrouwen in gehad en zijn ervan overtuigd dat we een sterk verhaal hebben. Het project EXQI geeft een antwoord op de veranderende informatiemaatschappij in het algemeen en de behoeften die de mediaconsument de laatste jaren oppert. EXQI Plus is daarvan het algemeen tv-sluitstuk en zal nu alle Vlamingen bereiken.'

EXQI Plus zal doorverwijzen naar de themazenders EXQI Sport, EXQI Culture, EXQI Lifestyle en EXQI News. EXQI Plus zal nog voor het einde van het jaar beschikbaar zijn.

EXQI radio, EXQI internet, EXQI mobile tv, ... zorgen er voor dat EXQI ook op alle andere media platformen beschikbaar zal zijn, telkens met hun eigenheden.

Op 27 augustus zal EXQI meer uitleg geven op een grote persconferentie.

Bron: persbericht EXQI/De TijdLees ook:
Nieuwe zender Exqi start dit najaar
EXQI krijgt zendvergunning voor Wallonië
Jan Verheyen presenteert quiz op EXQI
Nieuwe zender EXQI wil 20% marktaandeel

DOSSIER: EXQI Plus: de nieuwe zender van Alfacam

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers